•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kringle med marcipan remonce - galopkringleJubii!

Mit livs første kringle, der lykkedes! En sprød lækker kringle med smør, marcipan remonce og mandel/sukkerdrys på toppen. Så behøver jeg ikke meget mere på sådan en skøn fri-søndag. 🙂

Jeg gik totalt i mormormode i dag. Jeg ved ikke lige hvad der skete? Hønsekødssuppe, tarteletter og nu kringle med marcipanremonce? Når jeg går i mormor-mode på mad- og kage-fronten, går min mand og børn i komplet jubel-mode. Vi elsker mormor-mad her på matriklen alle mand! Kringle med marcipan remonce - galopkringle

Jeg har bestået ikke mindre end 3 prøver i dag: suppeprøven, tarteletprøven og nu også kringleprøven. Store udfordringer for en amatør-husmor-bagenørd. Jeg har troede at det var umulige mål at nå, at kun ægte/sande mormødre kunne opnå succes med disse retter. Jamen, jamen det er jo slet ikke så svært!?

Jeg fandt en opskrift i mine gemmer, hvor kringledejen istedet var bagt med bagepulver. En hurtigrørt dej, remonce på, bages i ovn. Vupti. Kringle på under ½ time. That’s me.  Hverken forhævning, undervejshævning eller efterhævning. Ligeså nemt som scones! Skønt!

Med alle de køkkenprojekter jeg havde gang i, var galopkringlen lige den version jeg kunne overskue i dag. Galopkringle tænker jeg må være den hurtigste form for kringle? Er det mon derfor den også kaldes galopkringle? Jeg tror det 🙂DSC_1830

Kringle med marcipan remonce – galopkringle

Bagenørdens bedste kringle - galopkringle med marcipanremonce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: kringle, marcipan, remonce
Portioner: 2 kringler
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 250 gram mel
 • 3 tsk. bagepulver
 • En knivspids salt
 • 3 spsk. sukker
 • 100 gram blødt smør
 • 1 sammenpisket æg
 • 1 dl. mælk
 • Pensling og drys: 1 æg, mandelflager, perlesukker

Marcipan remonce

 • 100 gram sukker
 • 100 gram smør
 • 100 gram marcipan kan udelades

Sådan gør du

 • Bland mel med bagepulver, sukker og salt.
 • Tilsæt sammenpisket æg og mælk (gem lidt æg til pensling).
 • Ælt smørret i til sidst.
 • Jeg rørte dejen sammen med ske, men brug gerne køkkenmaskine eller fingre. Er smørret blødt nok, kan dejen fint røres med ske. Lun evt. smørret 5-10 sekunder i mikrobølgeovnen først.
 • Del dejen i to og rul dejen ud i lange smalle firkanter, ca. en bageplades længde. Tykkelse: ca ½ cm.
  Kringle med marcipan remonce - galopkringle
 • Rør fyldet sammen: blødt smør, sukker og marcipantern. Rør godt.
 • Smør fyldet midt på kringlen. Læg evt.fyldet på med ske og tryk fyldet lidt sammen. Glat evt. ud med kniv.
  Kringle med marcipan remonce - galopkringle
 • Lav gerne to forskellige slags fyld i kringlerne. Marcipanen kan skiftes ud med 1 spsk. kanel og små æbletern.
 • Fold siderne af dejen indover fyldet, og luk godt sammen, også i enderne.
  Marcipanen kan skiftes ud med 1 spsk. kanel og små æbletern.
 • Pensl med resten af det sammenpiskede æg og drys med perlesukker og mandelflager/ grofthakkede mandelstykker.
  Marcipanen kan skiftes ud med 1 spsk. kanel og små æbletern.
 • Sæt kringlen i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bag kringlen 15-20 minutter. Den er færdig når den er sprød og gylden. Kig til den et par gange de sidste 5 minutter. Får den bare for meget, kan den blive tør og kedelig.
  Kringle med marcipan remonce - galopkringle
 • Nyd kringlen lun eller afkølet
  Kringle med marcipan remonce - galopkringle

Noter

Marcipanen kan skiftes ud med f.eks. 1 spsk. kanel og små æbletern eller en tyk kagecreme 
Nutella eller syltetøj er også lækkert i kringle
Kringlerne skal helst spises samme dag og er ikke så fryseegnede. De kan lunes i mikroovn dagen efter og her vil de stadigvæk være lækre
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker kringle med marcipan remonce – der er klar på en halv time

 DSC_1816Altså jeg var da vist ikke lige en ørn til at folde kringler, men efter bagetiden i ovnen blev resultatet alligevel ret vellykket. Heldigt 🙂

DSC_1820Gærdeje skal hæve af flere omgange og hvis man er en utålmodig natur, kan det være svært at vente på. Jeg var derfor let at lokke til en bagepulverdej i stedet for.  DSC_1825

Så er der kringle til eftermiddagskaffen!

Kringlen duftede himmelsk og begejstringen var stor, da jeg opdagede at INTET af remoncen var løbet ud på bagepladen?! Fantastisk! Kringlesucces for første gang i mit (kringle)-liv!DSC_1837Jeg lod kringlen hvile/sætte sig i 5 minutter, før jeg hidkaldte familien. “Så er der kringle!!….Stilhed. Pludselig lød det fra fjerner hjørner i huset: “Er der KRINGLE????”

Min familie ved godt, at jeg normalt ikke er til udrullede deje. Jeg hader dej der fedter, skal rulles og trilles, som revner og sprækker. Besværlige deje, og derfor går der ÅR imellem jeg laver kringle f.eks., men ærligt talt, så var det jo ikke så svært! Med dagens succesoplevelse, tror jeg kun der går kort tid før jeg kaster mig ud i nye kringleeventyr 🙂

Måske du også får mod på at kaste dig ud i kringle-eventyret nu?

Bare spring på. Denne kringle er en kæmpe succes

DSC_1844

0 0 vote
Article Rating

 •  
 •  
 •  
 •  
 •