Coq au vin. Uhm her får du opskriften på en lækker ret med kylling i stegeso med hvidvin.
Fredag. Jubii. Weekend. Jubii. Fredagskylling……
Hvis du er trofast læser på bloggen, vil du vide, at fredagskyllingen er et fast indslag på min families middagsbord.
Børnene er ikke blevet trætte af den traditionelle grillkylling endnu. Måske vi andre godt kunne bruge lidt afveksling? Jeg dristede mig til at trylle med fredagskyllingen. Åh hvor er jeg modig!? Jeg risikerer jo næsten livet i denne familie så. Tænk nu hvis kyllingeskindet ikke bliver sprødt? Jorden går jo under?! 🙂
Jeg kom sent hjem, så vildt avanceret blev det ikke, men Römertopfen kom da i brug. Lidt kartofler blev skrællet, lidt løg og hvidløg, en halv flaske hvidvin og en kæmpekylling. Låget på, og to timer senere:
Saftig mør kylling i Römertopf – hvidvinskylling – coq au vin?
Det blev en rigtig, lækker og smagfuld kylling. Det var super nemt, for stegesoen gjorde alt arbejdet. Få den nemme opskrift lige her.
Coq au vin blanc i stegeso – få en god opskrift på kylling i hvidvin hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 15 kartofler
- 4 rødløg i både
- 1 helt hvidløg hele fed.
- 3 rosmarinkviste
- 1 stor kylling
- ½ flaske hvidvin kan erstattes af rødvin
Sådan gør du
- Sæt Römertopfen i blød i vand, imens du ordner grøntsagerne. Fordel grøntsager, hvidløg, rødløg og rosmarinkviste i Römertopfen.
- Læg kyllingen på toppen. Krydr kyllingen godt med salt og peber på begge sider, og indeni også. Hæld hvidvinen ved. Jeg hældte også lidt hvidvin inden i kyllingen
- Put låget på Römertopfen og steg kyllingen to timer ved 175 grader varmluft, eller 3 timer ved 150 grader varmluft eller 4 timer ved 125 grader varmluft.
- Et kvarter inden stegetiden løftes kyllingen op på et fad, og steger færdig uden låg ved 225 grader varmluft i ca. et kvarter. Det giver kyllingen sprød skind.
- Tag kartofler, løg og hvidløg op af stegesoen. Fordel kartoflerne i et fad og grill dem med i ovnen. Si stegeskyen og jævn hvidvinssaucen. Smag saucen til
- Sluk ovnen. Partér kyllingen, imens kartoflerne får den sidste ovnvarme. Hvis du serverer kartoflerne direkte fra stegesoen, bliver de ikke sprøde, så giv dem gerne en ekstra tur i ovnen
Noter
Mør og saftig kylling fyldt med smag og med en lækker hvidvinssauce i Römertopf
Grøntsager, hvidløg, rødløg og rosmarinkviste fordeles i Römertopfen.
Jeg havde kun to timer, så jeg måtte skrue godt op for temperaturen. Har du bedre tid, så prøv 3 timer ved 150 grader varmluft eller 4 timer ved 125 grader varmluft.
Efter et kvarter uden låg til slut, er der sprødstegt kylling, også selvom kyllingen er blevet stegt i Römertopf.
Jaaaa, kyllingeskindet blev sprødt! Ingen dramaer i familien 😉
Serverer du kartoflerne direkte fra Römertopfen, bliver de bløde og hvidvinskogte. Fisk dem derfor gerne op og rist dem for sig lidt, så bliver de sprøde og lækre og får stegt overflade.
Jævn stegeskyen / hvidvinssaucen til sidst – uhm en lækker sovs.
Hvidvinssmagen kunne sagtens smages. Dejligt. Børnene bemærkede dog intet.
Jeg havde ikke travlt med at fortælle dem, at der var hvidvin i dagens kyllingeret. Så ville de jo have nægtet pure at smage. I know. Børn behøver ikke kende alle sandheder i hele verden. 😉
Der blev storspist, og der var kun et lille bitte stykke kylling tilbage. En fredagskyllinge-succes, også for børn!
Her ser du den færdigparterede kylling. Kan du mon fornemme hvor mør og saftig den var?
Den smagte SÅ lækkert, og hvidvinsdampene gav en særlig god smag. Denne Römertopf-ret kan anbefales!
Klokken var efterhånden blevet ret mange og pludselig skulle vi spise. Hov jamen jeg glemte jo helt at få taget færdige billeder af kartoflerne, løg/hvidløg og stegeskyen.
Familien havde ventet utålmodigt, og alle var sultne, så mors fotosession blev lige forpurret.
Mon ikke du kan forestille dig, hvor lækker retten blev? (det håber jeg). Du får lige et ekstra foto af den saftige kylling her.
Tilbered gerne din næste kylling i din stegeso Römertopf.
Der bliver som regel mad til to dage. Kød og tilbehør kan laves på én gang, maden kan ikke brænde på…
Ja der er mange fordele ved at bruge en Römertopf. Håber du fik én i julegave, hvis du ikke allerede har én? 😉 Kylling. Ahh kylling. Måske fredagskylling slet ikke er så ringe endda?! 😉
Jeg har kaldt denne ret for “coq au vin”, men i den helt oprindelige ægte version af retten hører der også gerne champignon og bacon til.
Put det endelig gerne i, hvis du har det på lager.
Få flere gode opskrifter på kylling i stegeso her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Det ser virkelig lækkert ud og billederne er bestemt rigtig fine – jeg bliver ihvertfald småsulten af at kigge på dem. Tror da måske det skal være på min næste fredags madplan.