Coq au vin. Uhm her får du opskriften på en lækker ret med kylling i stegeso med hvidvin.

 Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin

Fredag. Jubii. Weekend. Jubii. Fredagskylling……

Hvis du er trofast læser på bloggen, vil du vide, at fredagskyllingen er et fast indslag på min families middagsbord.

Børnene er ikke blevet trætte af den traditionelle grillkylling endnu. Måske vi andre godt kunne bruge lidt afveksling?Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin Jeg dristede mig til at trylle med fredagskyllingen. Åh hvor er jeg modig!? Jeg risikerer jo næsten livet i denne familie så. Tænk nu hvis kyllingeskindet ikke bliver sprødt? Jorden går jo under?! 🙂

Jeg kom sent hjem, så vildt avanceret blev det ikke, men Römertopfen kom da i brug. Lidt kartofler blev skrællet, lidt løg og hvidløg, en halv flaske hvidvin og en kæmpekylling. Låget på, og to timer senere:

Saftig mør kylling i Römertopf – hvidvinskylling – coq au vin?

Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin

Det blev en rigtig, lækker og smagfuld kylling. Det var super nemt, for stegesoen gjorde alt arbejdet. Få den nemme opskrift lige her.

Coq au vin blanc i stegeso – få en god opskrift på kylling i hvidvin hér

Coq au vin blanc - kylling i hvidvin
Saftig kylling i Römertopf i sky af hvidvin
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 15 kartofler
  • 4 rødløg i både
  • 1 helt hvidløg hele fed.
  • 3 rosmarinkviste
  • 1 stor kylling
  • ½ flaske hvidvin kan erstattes af rødvin

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i blød i vand, imens du ordner grøntsagerne. Fordel grøntsager, hvidløg, rødløg og rosmarinkviste i Römertopfen.
    Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin
  • Læg kyllingen på toppen. Krydr kyllingen godt med salt og peber på begge sider, og indeni også. Hæld hvidvinen ved. Jeg hældte også lidt hvidvin inden i kyllingen
    Coq au vin blanc - kylling i hvidvin
  • Put låget på Römertopfen og steg kyllingen to timer ved 175 grader varmluft, eller 3 timer ved 150 grader varmluft eller 4 timer ved 125 grader varmluft.
    Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin
  • Et kvarter inden stegetiden løftes kyllingen op på et fad, og steger færdig uden låg ved 225 grader varmluft i ca. et kvarter. Det giver kyllingen sprød skind.
    Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin
  • Tag kartofler, løg og hvidløg op af stegesoen. Fordel kartoflerne i et fad og grill dem med i ovnen. Si stegeskyen og jævn hvidvinssaucen. Smag saucen til
  • Sluk ovnen. Partér kyllingen, imens kartoflerne får den sidste ovnvarme. Hvis du serverer kartoflerne direkte fra stegesoen, bliver de ikke sprøde, så giv dem gerne en ekstra tur i ovnen
    Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin

Noter

Hvidvin kan erstattes med rødvin
Tilsæt gerne gulerødder, tilsæt gerne champignon og bacon til retten.
Retten kan sagtens laves i gryde, uden kartofler. Tilsæt ½ liter hønsebouillon i så fald og fyld som nævnt ovenfor
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mør og saftig kylling fyldt med smag og med en lækker hvidvinssauce i Römertopf

Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvinGrøntsager, hvidløg, rødløg og rosmarinkviste fordeles i Römertopfen.
Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin

Jeg havde kun to timer, så jeg måtte skrue godt op for temperaturen. Har du bedre tid, så prøv 3 timer ved 150 grader varmluft eller 4 timer ved 125 grader varmluft.

Efter et kvarter uden låg til slut, er der sprødstegt kylling, også selvom kyllingen er blevet stegt i Römertopf.

Jaaaa, kyllingeskindet blev sprødt! Ingen dramaer i familien 😉Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin

Serverer du kartoflerne direkte fra Römertopfen, bliver de bløde og hvidvinskogte. Fisk dem derfor gerne op og rist dem for sig lidt, så bliver de sprøde og lækre og får stegt overflade.

Jævn stegeskyen / hvidvinssaucen til sidst – uhm en lækker sovs.

Hvidvinssmagen kunne sagtens smages. Dejligt. Børnene bemærkede dog intet.

Jeg havde ikke travlt med at fortælle dem, at der var hvidvin i dagens kyllingeret. Så ville de jo have nægtet pure at smage. I know. Børn behøver ikke kende alle sandheder i hele verden. 😉

Der blev storspist, og der var kun et lille bitte stykke kylling tilbage. En fredagskyllinge-succes, også for børn!

Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin

Her ser du den færdigparterede kylling. Kan du mon fornemme hvor mør og saftig den var?

Den smagte SÅ lækkert, og hvidvinsdampene gav en særlig god smag. Denne Römertopf-ret kan anbefales!

Klokken var efterhånden blevet ret mange og pludselig skulle vi spise. Hov jamen jeg glemte jo helt at få taget færdige billeder af kartoflerne, løg/hvidløg og stegeskyen.

Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin

Familien havde ventet utålmodigt, og alle var sultne, så mors fotosession blev lige forpurret.

Mon ikke du kan forestille dig, hvor lækker retten blev? (det håber jeg). Du får lige et ekstra foto af den saftige kylling her.

Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin

Tilbered gerne din næste kylling i din stegeso Römertopf.

Der bliver som regel mad til to dage. Kød og tilbehør kan laves på én gang, maden kan ikke brænde på…

Ja der er mange fordele ved at bruge en Römertopf. Håber du fik én i julegave, hvis du ikke allerede har én? 😉 Kylling. Ahh kylling. Måske fredagskylling slet ikke er så ringe endda?! 😉

Jeg har kaldt denne ret for “coq au vin”, men i den helt oprindelige ægte version af retten hører der også gerne champignon og bacon til.

Put det endelig gerne i, hvis du har det på lager.

Få flere gode opskrifter på kylling i stegeso her:

1.

Kylling i stegeso med kartofler & tomat
En mør og lækker ret med kylling, kartofler, tomat, hvidløg og rosmarin
Se opskriften her
Kylling i Römertopf med kartofler & tomat - god ret til stegeso

2.

Kylling i stegeso med øl - Römertopf opskrift
Saftig stegeso kylling i øl
Se opskriften her

3.

Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler
Kyllingeinderfilet i baconsvøb på kartoffelbund
Se opskriften her
Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler

4.

Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
Mør og langtidsstegt kylling i Römertopf
Se opskriften her
Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

5.

Frossen kylling i ovn - langtidsstegt i stegeso
Retter til Römertopf
Se opskriften her
Frossen kylling i ovn - langtidsstegt i stegeso

6.

Kylling i cola i stegeso eller gryde - opskrift
Lækker mør og saftig kylling i cola med lækker barbecuesovs
Se opskriften her
Kylling i cola i stegeso eller gryde - opskrift

7.

Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
Stegesoen fyldes med kyllingebryst, fløde, bacon, ost, porrer
Se opskriften her
Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.