Bagenørdens pølsegryde med svinefars, bacon, fløde og løg

DSC_4380

Nu skal du høre om Bagenørdens pølsegryde – den lækreste ret med svinekød, bacon, pølser, løg, fløde og tomat. Syndige sager javist, men sikke en lækkerbisken.

Retten stryger direkte ind i kategorien som en af familiens favoritter. En rigtig nem menu i en travl hverdag. Alle vil elske den, det er en billig ret også og der er ovenikøbet rester til i morgen. Ahmen, kan det blive meget bedre? 😉

En vinderret, med en smag der behager store som små. Sundhedsværdien skal vi vist ikke snakke om, så servér gerne grønt til f.eks. smørristede majs eller grøn salat?

Kom nu ikke og sig at det ligner rusk-om-snusk vel? Du ved jo godt at de sammenkogte retter er dem der smager allerbedst??! 😉
DSC_4385Her kommer opskriften på Bagenørdens pølsegryde med svinekød, bacon. løg og tomat: (Til 4 personer i 2-3 dage)

Bagenørdens pølsegryde med svinefars, bacon, fløde og løg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ kg hakket svinefars
  • 1 pk. bacon
  • 1 pakke pølser cocktailpølser eller grillpølser
  • 2 svinebouillonterninger
  • 4 store eller 6 små grofthakkede løg
  • 1 glas syltet peberfrugt eller en rød peberfrugt
  • 2 dåser/kartoner flåede tomater.
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. oregano
  • Salt/peber
  • 1 liter kogende vand.
  • 1/4 liter fløde

Sådan gør du

  • Klip bacon i strimler og svits. Du behøver intet fedtstof. Svits bouillonterningerne med.
  • Hak løg groft og svits løg, bacon og kød, til kødet har skiftet farve.
  • Tilsæt flåede tomater.
  • Tilsæt syltede peberfrugter (incl. væde). Syltede peberfrugter kan købes i de fleste butikker. Svits til det meste af væden er fordampet. Tilsæt paprika, oregano, salt og peber.
  • Tilsæt kogende vand og lad gryden simre i et kvarters tid. Kog f.eks. ris/pasta/kartoffelmos i ventetiden.
  • Efter et kvarters tid snitter du pølser i skiver. Tilsæt til simregryden.
  • Lad pølserne koge med i 5-7 minutter (ikke længere, så vil de vokse op og eksplodere vel nærmest? - pas på med det 😉
  • Fløden tilsættes. Tilsæt gerne rigtigt piskefløde, hvis du synes. Jeg har brugt Milda fløde, det fungerer fint her hos os og reducerer kalorierne en smule.
  • Jævn pølsegryden og smag til med lidt mere salt og peber

Jeg har brugt syltede peberfrugter i retten og et glas ser sådan ud. Syltet peberfrugt kan købes i alle butikker, også discountbutikker. DSC_4357

Jeg har brugt store røde frankfurtere, fordi vi lige havde en pakke i fryseren. Brug bare de pølser du lige har på lager. DSC_4371Servér f.eks. spaghetti eller ris til og selvfølgelig da også med lidt grønt. Det kunne være lidt hurtige smørristede majs eller lidt grøn salat f.eks? Bagenørdens pølsegryde der blev en vindergryde. Ummenum  hvor en lækker simre-sammenkogt-gryderet!

Den har bestemt potentiale til at blive dine børns livret. Prøv den af og skriv så lige om den også bliver et hit i din familie ikke? 🙂

Ja, ja og jeg ved godt, at den ikke er en af de allermest fotogene retter. Sorry – men heldigvis er det jo ikke udseendet det kommer an på?
DSC_4376Håber du har haft en skøn tirsdag. Jeg er KVAST! Den sommertid tager livet af mig! Nu tidligt i seng med en god bog. I morgen venter en ny dag og i morgen har mit indre ur omstillet sig. That’s an order! 🙂DSC_4378

18
Skriv en kommentar

9 Kommentar tråde
9 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
8 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Bethina Lange


Det smager super godt. Og er let at lave❤

Mette

Jeg tænker, at jeg vil prøve at hæve sundhedsniveauet ved at tilføje spidskål og gulerødder, samt udskifte fløden med en fedtfattig smørreost.

Christina

Sikke en ret – uhm hvor det bare smagte.
Vi kan bedst lide kylling så det blev lavet med hk. Kylling og hønseboullion.

Grethe

Hej Gitte
Det er bare en ganske alm .øl jeg bruger.
Jeg har også enkelte gange til oksesteg ell stroganof,og især ved vintertide brugt en porter,men der skal man passe på, og kun bruge en halv ,og så spæde med vand og fløde ,ellers kan sovsen godt blive lidt stærk .
Jeg bruger også øl metoden til mormor kylling f.eks ,det er også rigtig godt
God påske ,den del der er tilbage………………..håber meget det går fremad med din Mor
Mange hilsner herfra Grethe

Grethe Storm

Hej Gitte Ja i dag står middagen på din pølsegryde. Jeg har også lavet lidt om ,med en ds øl ,i stedet for vand,og en rest hvidløgsflødeost der skulle bruges,en dl sød chilisovs,og et par grønne peberfrugter ,der og også trængte til at blive brugt,har lige smagt til og det var godt ,rigtig godt…………….men egentlig kan man jo bare variere i det uendelige,med den slags mad Men som væde til sammenkogte retter og stege her i huset bruger jeg altid en øl,synes det giver en god og kraftig sovs,og så jævnet med fløde,så er den hjemme ,hver gang. Tak for… Læs mere »

Gry

Hej 🙂 Tak for en super god blog 🙂
Denne ret blev også instantly en familie klassiker i vores hus, den blev lavet første gang, da der lige kom en flok unge mennesker hjem til os og jeg jo gerne ville byde på noget at spise, men havde ikke andet end fars til deller oppe. Så måtte man jo lige tænke hurtigt, og så kom jeg i tanke om denne ret. Meega succes og mætte maver hele bordet rundt.

Kristine

Hej Gitte
Du kan tro din pølsegryde faldt i god jord, faktisk kom de til at overspise, og så har vi mad til 3 dage, så bliver den ovenikøbet billig. Den ret skal bestemt være en genganger. Glemte at sige bacon var byttet med spansk lufttørret skinke
På fredag laver vi din skønne blomkålsgratin men putter skinke i, denne gang, så lidt salat og dit nye pestobrød, billederne får jo tænderne til at løbe i vand.
Det med fløden stødte jeg på, på nettet
Tak for din sublime inspiration og gode opskrifter, jeg skal nok bruge dine sider meget

Kristine

Jeg fandt denne opskrift, i går og lavede lige madplanen, for i dag om. Det ser så lækkert ud. Jeg har dog ændret lidt i opskriften, da vi hjemme hos os har omlagt vores kost, hvilket har betydet et gevaldigt vægttab.
Fløden blev til Arlas madlavningsfløde på 8% ( Milda er fuld af mel, tilsætningssstoffer og transfedtsyrer) cocktailpølserne blev til Remas fedtreducerede og nøglehulsmærkede. De ‘rigtige’ pølser blev til gulerødder og så lige en bakke champignon, jeg har prøvesmagt….uhm. Tak for inspirationen
Glemte lige at tilbehøret bliver din blomkålsgratin

Ulla

Ser lækkert ud, den skal helt klar prøves her hos os også. Du skriver i opskriften bouillonterninger 2 gange , er det ikke en lille fejl der er kommet ind, nok på grund af denne kære sommertid. hi hi: I er vist også meget glad for løg i jeres fam, jeg tror at jeg bruger lidt mindre end 6 stk.

Håber at du fik sovet ud, og har haft en dejlig onsdag.
VH
Ulla

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer