•  
  •  
  •  
  •  
  •  

kokosmakroner med marcipanHvad siger du? Er det ikke på høje tid, at der kommer nogle lækre kager på bloggen snart? Hvad siger du til lækre sprøde kager med marcipan?

Dagens marcipankage bliver kokosmakroner med marcipan. Jeg har længe haft dem i tankerne og da jeg fik tilsendt en lækker marcipan-gave fra Odense Marcipan var der jo ligesom ikke noget at betænke sig på.

Vidste du, at kokosmakroner er de hurtigste kager i verden? Fra tanke, til færdig sprød kage går der 20 minutter. TYVE MINUTTER! Uha hvilken fristende tanke, at der så hurtigt kan være kage til eftermiddagsteen/aftenkaffen? Allerførst får du lige en opskrift på kokosmakroner i classic version, med smør og chokolade og hér en variant uden smør, altså endnu mere classic

Jeg iler med at bringe dagens opskrift på kokosmakroner med marcipan. Marcipanen gør dem lige en tand mere delikate, lidt mere “konfektagtige” i konsistensen. Sig mig, er der overhovedet nogen kager som marcipan ikke gør noget godt for? Nej vel?Kokosmakroner med marcipan lækker opskrift

Her kommer opskriften på kokosmakroner med marcipan: 

Kokosmakroner med marcipan lækker opskrift

Lækre sprøde luksus kokosmakroner med marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: kokosmakroner
Portioner: 24 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 175 gram revet marcipan eller mere. Marcipan kan også udelades
  • 300 gram kokosmel
  • 250 gram sukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Brug røremaskine eller el-pisker.
  • Tilsæt kokosmel
  • Rør godt
  • Riv marcipanen og tilsæt.
  • Sæt små kokostoppe på en bageplade med to teskeer. Dyp fingrene i vand og form små spidse trekanter
  • Bag kokosmakronerne i ovnen i 7-10 minutter. Hold skarpt øje med dem, pludselig går det stærkt.
  • Lad kagerne køle lidt af på bagepladen, før du evt. flytter dem over på en bagerist. Hvis du løsner dem for hurtigt, er de alt for porøse, og du kan risikere de flækker/hænger i. Fortvivl ej, når kagerne er afkølet bliver de faste, sprøde og knasende lækre.

Noter

Du kan dyppe bunden i chokolade
Opbevar kokosmakronerne i en tætsluttende kagedåse. De kan holde sig i 1 uges tid
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre kokosmakroner med marcipan – i luksusversion

Sæt små kokostoppe på en bageplade med to teskeer. Dyp fingrene i vand og form små spidse trekanter.DSC_4009Elsker når sollyset driller og spiller på mine fotos! Fedt når man endelig fanger en solstribe! Det sker alt for sjældent!
DSC_4007Der bliver to plader kokosmakroner og du kan sagtens bage to bageplader af gangen, hvis du bruger varmluft. Bruger du ikke varmluft skal ovntemperaturen være 175 grader.
DSC_4015Jeg fyldte kagedåserne op og tog disse kager med på familiebesøg. De vakte jubel og der var rigeligt kager nok til at mætte mange slikmunde. Skal du huhej bruge en portion lækre og meget hurtige kager, kunne kokosmakroner være et godt bud.

Skal du lige pifte kokosmakronerne det sidste op, så prøv at pensl bunden med chokolade og lad dem tørre. Uhm sådan en marcipankokosmakron med chokoladebund, så kommer man vist ikke højere op på kokosmakron-himlen! 🙂

Rigtig god fornøjelse med dine kokosmakroner. Måske et kommende weekend projekt?
DSC_4019


  •  
  •  
  •  
  •  
  •