Så er vi nået til Madbloggerudfordringens tredie runde, denne gang med temaet: Sommermad.
Bagenørden springer, ligesom mange andre mange andre madbloggere i det ganske danske land, på denne udfordring. Jeg har valgt :“Årstidens søde køkken” med tre bundne ingredienser:
- Bær
- Spiselige blomster/krydderurter
- Chokolade
Hvorfor så lige det?
- Jeg er nok mere til mad end jeg er til kage OG
- Jeg har mynte i min have – tjek.
- Jeg har hvid chokolade på lager – tjek.
- I sommerfrugtboden kan man købe blåbær – tjek.
- Blåbær og hvid chokolade går godt i spænd.
Hvad med en lille blåbær muffin med hvid chokolade, marcipan og glasur med myntesmag
Ja sådan det blev det. Hermed mit bidrag til madbloggerudfordringen nr. 3
Øj de blev lækre de blåbærmuffins – det blev til et fint pyntet fad muffins som jeg tog med under armen ud for at besøge en kær ex-kollega. De vakte jubel!. Skønne, lækre kager. Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig. Du får den lige her! 🙂
Her kommer opskriften på:
Blåbærmuffins med hvid chokolade & marcipan
Ingredienser
- 2 æg
- 125 gram sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 50 gram smør smeltet
- 3 dl. creme fraiche eller tykmælk/skyr ell. lignende
- 300 gram mel
- 2 tsk. bagepulver
- 100 gram grofthakket hvid chokolade eller mere. Kan udelades eller erstattes med mørk chokolade
- 100 gram marcipan i tern - kan udelades
- 150 gram grofthakkede blåbær kan erstattes med andre bær
Mynteglasur:
- 2 dl. flormelis
- 2-4 tsk myntesirup eller vand
- Pynt: Friske mynteblade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Smelt smør i mikrobølgeovnen 10-15 sekunder, så det bliver blødt.
- Pisk æg og sukker til en skummende æggesnaps og tilsæt smør og vaniljesukker. Tilsæt creme fraiche
- Bland mel og bagepulver og tilsæt
- Tilsæt grofthakket chokolade, blåbær og marcipantern.
- Hæld dejen i muffinsforme af papir eller silicone og bag kagerne 15-20 minutter v. 175 grader varmluft.
- Kagerne er færdige, når de er gyldne og gennembagte
- Lad kagerne køle før du pynter dem med mynteglasur og mynteblade
Noter
Marcipan og chokolade kan udelades i i kagerne
Du kan nøjes med vand til glasuren
Kagerne er fryseegnede.
Muffins'ene kan bages som en hel kage, men så skal du nok fordoble bagetiden
Sommerlige blåbærmuffins med hvid chokolade, marcipan og mynteglasur
Se lige hvor fine kagerne er 🙂
Den gode myntesirup var perfekt til mynteglasuren på kagerne
Her anvisninger på hvordan man laver myntesirup. Det er nemt! Det kan fint lave sig selv imens du laver kagerne.
Myntesiruppen erstatter bare vandet i glasuren. Det er lækkert og glasuren får en frisk, sommerlig og pebermynteagtig smag
Jeg har stadigvæk en rest myntesirup i mit lille glas. Prøv den i iste, på pandekager, på din morgenskyr elle morgenyoghurt, på din vaniljeis?
Lad kagerne køle af før du lirker dem ud af siliconeformene. Anret dem på dit fineste kagefad og pynt med frosting og mynteblade på toppen.
Muffins’ene bliver svampede og konfektagtige, næsten som små mazarinkager. Marcipan, blåbær og creme fraiche gør kagerne svampede og lækre. En luftig krumme bliver det ikke, men små konfektagtige muffins i stedet. Uhm!
Er vild med at bruge skyr/creme fraiche/tykmælk i kager! Det gør underværker for både smag og konsistens.Pynt kagerne med lidt mynteglasur og læg et par mynteblade på toppen. Se lige hvor fine de er de små kager 😉
Sjovt med madbloggerudfordringer, med bundne ingredienser. Skægt påhit
En sommer-madbloggerudfordring er løst og et fad sommerlige blåbærmuffins er nu klar til at komme med på farten. 🙂
Mynte lader til at hitte i denne MadbloggerUdfordring, og jeg skal da vist have lavet en myntesirup af min mynte fra Den Urbane Have!
Tak fordi du ville være med igen,
Hav en skøn sommer,
La Cucina Nada