•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7441

Så er vi nået til Madbloggerudfordringens tredie runde, denne gang med temaet: Sommermad.

Bagenørden springer, ligesom mange andre mange andre madbloggere i det ganske danske land, på denne udfordring. Jeg har valgt :“Årstidens søde køkken” med tre bundne ingredienser:

  • Bær
  • Spiselige blomster/krydderurter
  • Chokolade

DSC_7431

Hvorfor så lige det?

  • Jeg er nok mere til mad end jeg er til kage OG
  • Jeg har mynte i min have – tjek.
  • Jeg har hvid chokolade på lager – tjek.
  • I sommerfrugtboden kan man købe blåbær – tjek.
  • Blåbær og hvid chokolade går godt i spænd.DSC_7403

 Hvad med en lille blåbær muffin med hvid chokolade, marcipan og glasur med myntesmag

Ja sådan det blev det. Hermed mit bidrag til madbloggerudfordringen nr. 3

DSC_7438

Øj de blev lækre de blåbærmuffins – det blev til et fint pyntet fad muffins som jeg tog med under armen ud for at besøge en kær ex-kollega. De vakte jubel!. Skønne, lækre kager. Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig. Du får den lige her! 🙂DSC_7439

Her kommer opskriften på:

Blåbærmuffins med hvid chokolade & marcipan

Blåbærmuffins med hvid chokolade & marcipan
Lækre muffins med blåbær, marcipan og hvid chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Blåbærmuffins med hvid chokolade & marcipan
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: blåbærmuffins, muffins med blåbær
Portioner: 12 store muffins
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 125 gram sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 50 gram smør smeltet
  • 3 dl. creme fraiche eller tykmælk/skyr ell. lignende
  • 300 gram mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 gram grofthakket hvid chokolade eller mere. Kan udelades eller erstattes med mørk chokolade
  • 100 gram marcipan i tern - kan udelades
  • 150 gram grofthakkede blåbær kan erstattes med andre bær

Mynteglasur:

  • 2 dl. flormelis
  • 2-4 tsk myntesirup eller vand
  • Pynt: Friske mynteblade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Smelt smør i mikrobølgeovnen 10-15 sekunder, så det bliver blødt.
    Blåbærmuffins med hvid chokolade & marcipan
  • Pisk æg og sukker til en skummende æggesnaps og tilsæt smør og vaniljesukker. Tilsæt creme fraiche
    Blåbærmuffins med hvid chokolade & marcipan
  • Bland mel og bagepulver og tilsæt
  • Tilsæt grofthakket chokolade, blåbær og marcipantern.
  • Hæld dejen i muffinsforme af papir eller silicone og bag kagerne 15-20 minutter v. 175 grader varmluft.
    Blåbærmuffins med hvid chokolade & marcipan
  • Kagerne er færdige, når de er gyldne og gennembagte
    Blåbærmuffins med hvid chokolade & marcipan
  • Lad kagerne køle før du pynter dem med mynteglasur og mynteblade
    Blåbærmuffins med hvid chokolade & marcipan

Noter

Blåbær kan erstattes med andre bær
Marcipan og chokolade kan udelades i i kagerne
Du kan nøjes med vand til glasuren
Kagerne er fryseegnede.
Muffins'ene kan bages som en hel kage, men så skal du nok fordoble bagetiden
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sommerlige blåbærmuffins med hvid chokolade, marcipan og mynteglasur

Se lige hvor fine kagerne er 🙂DSC_7440

Den gode myntesirup var perfekt til mynteglasuren på kagerne

Her anvisninger på hvordan man laver myntesirup. Det er nemt! Det kan fint lave sig selv imens du laver kagerne.

Myntesirup - opskrift på sirup med mynte
Nem og lækker sirup med mynte
Se opskriften her
Myntesirup - opskrift på nem sirup med mynte

Myntesiruppen erstatter bare vandet i glasuren. Det er lækkert og glasuren får en frisk, sommerlig og pebermynteagtig smagDSC_7384

Jeg har stadigvæk en rest myntesirup i mit lille glas. Prøv den i iste, på pandekager, på din morgenskyr elle morgenyoghurt, på din vaniljeis?

DSC_7414

Lad kagerne køle af før du lirker dem ud af siliconeformene. Anret dem på dit fineste kagefad og pynt med frosting og mynteblade på toppen.DSC_7428

Muffins’ene bliver svampede og konfektagtige, næsten som små mazarinkager. Marcipan, blåbær og creme fraiche gør kagerne svampede og lækre. En luftig krumme bliver det ikke, men små konfektagtige muffins i stedet. Uhm!DSC_7395

Er vild med at bruge skyr/creme fraiche/tykmælk i kager! Det gør underværker  for både smag og konsistens.Pynt kagerne med lidt mynteglasur og læg et par mynteblade på toppen. Se lige hvor fine de er de små kager 😉
DSC_7430Sjovt med madbloggerudfordringer, med bundne ingredienser. Skægt påhit

En sommer-madbloggerudfordring er løst og et fad sommerlige blåbærmuffins er nu klar til at komme med på farten. 🙂DSC_7437


  •  
  •  
  •  
  •  
  •