Ovngrillet grønt: squash, rødløg, gulerødder og peberfrugt

  • Ovngrillet grønt: squash, rødløg, gulerødder og peberfrugt
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovngrillet grønt - squash, rødløg, gulerødder og peberfrugtDet er sommerferie! Menuerne er simple, men lækre.

I går spiste vi minutbøffer, pommes frites, bearnaise og det lækreste fad ovngrillet grønt. Det skal du høre om i dag.

Ovngrillet grønt - squash, rødløg, gulerødder og peberfrugt

Ovngrillede grøntsager kan spises som tilbehør til grillretter, som tilbehør til ikke-grillretter og faktisk kunne jeg også godt finde på at spise det som frokostret, helt uden noget til?

Ovngrillet grønt smager fantastisk og det er jo næsten kalorie-gratis indtag. Super at kunne spise sig mæt i en lækker ret der ikke feder!? Hvem sagde #bikiniklar? 😉

Du kan bruge lige nøjagtig de grøntsager du har i grøntsagsskuffen og hvis du, som jeg, er så heldig at få nogle store squash forærende af familie der har overflod, så stopper du også bare dem i. Måske du har dine helt egne squash-planter? Wow – du er heldig så! 🙂

Ovngrillet grønt - squash, rødløg, gulerødder og peberfrugt

Det er en oplagt stop-madspild-grøntsags-ret. Du kan nemlig sagtens bruge gulerødder, selvom de er blevet lidt slatne, og rødløg og peberfrugt, selvom også de er blevet lidt runkne.

Man kan spise vildt mange grøntsager, når de serveres som ovngrillet grønt. Servér gerne lidt aioli til grøntsagerne. Det smager skønt. Uhm 🙂DSC_7452Her kommer opskriften på:

Ovngrillet grønt: squash, rødløg, gulerødder og peberfrugt
Lækre ovngrillede grøntsager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Ovngrillet grønt: squash, rødløg, gulerødder og peberfrugt
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: grillede grøntsager, gulerødder, ovnbagte grøntsager, peberfrugt, rødløg, squash
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 peberfrugter i grove stykker
  • 8 gulerødder i stave
  • 2 squash i skiver
  • 4 rødløg i både
  • 1/4-1/2 dl olie
  • salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skær grøntsagerne i skiver/både og læg i et stort aluminiumsfad (så bliver grøntsagerne nemlig også sprøde under bunden).
    Ovngrillet grønt
  • Vend grøntsagerne med olie og krydderi og sæt fadet i ovnen.
    Ovngrillet grønt
  • Steg i 20-30 minutter. Vend undervejs.
  • Grøntsagerne er færdige når de ser grillede og lækre ud. Rødløgene smager bedst når de er godt stegte.
    Ovngrillet grønt

Noter

Du kan bruge langt de fleste grøntsager til ovngrillet grønt - rodfrugter - div. slags, gulerødder, kartofler, squash, peberfrugt. Måske du kan finde på helt andre ideer?

Når du har klaret snitte/hakkeriet så klarer ovnen resten af arbejde, så på den måde er det en meget nem ret. Du skal bare lige rode lidt rundt i det engang imellem.DSC_7445Farverigt ovngrillet grønt. Der er noget for både smagssans og synssans her. 🙂DSC_7448Ovngrillet grønt efter en tur i ovnen. Uhm!
Altså, igen, jeg kunne nøjes med at spise grøntsagerne alene. Næsten. 
DSC_7457

Hermed en anbefaling til dig om at lave ovngrillet grønt, også selvom det er sommer og der er frisk salat ved hånden. Det er en god måde at få brugt og spist en masse grøntsager på, og samtidig få tyndet ud i evt. runkne grøntsager i grøntssagsskuffen.

Velbekomme dig 🙂
DSC_7459


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer