•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pavlova med marcipan. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig lækker marengskage med jordbær.

Pavlova med marcipan og jordbær - opskriftDet er sommer, det er sol og det er BÆRTID.

Man kan lave de lækreste sommerlige kager med bær lige nu. Pavlova kagen, du skal høre om i dag, er den lækreste sommerkage.

En Pavlova er en nem marengskage, hvor det bare er bunden der skal bages.

Kagen toppes med enten flødeskum, vaniljeis, eller flødeskum blandet med f.eks. skyr eller græsk yoghurt. På toppen kan man lægge årstidens bær eller frugt helt efter eget valg og efter sæson.

I kagen du skal høre om i dag, har jeg blandet flødeskum med græsk yoghurt. Uhm det blev til en lækker yoghurtcreme.

Toppen af dagens Pavlova pyntede jeg med jordbær og hindbær.

En rigtig sommer Pavlova med marcipan, flødeskumscreme og sommerbærrene: jordbær og hindbær.

Du kan sagtens bruge andre bær. Det ville også have pyntet med blåbær eller brombær på toppen?

Bare brug de bær du har.

Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift

Lækker lækker kage!

Opskriften på Pavlova med marcipan og friske bær får du lige her:

Pavlova med marcipan, jordbær og hindbær – opskrift

Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marengsbund:

  • 2 æggehvider
  • ½ tsk. eddike alm. lagereddike eller hvidvinseddike. Kan udelades
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram revet marcipan kan udelades eller erstattes med f.eks. knuste makroner, knuste tuckiks eller fintmalede mandler/nødder

Yoghurtcreme

  • .2½ dl piskefløde
  • 5 spsk græsk yoghurt skyr eller creme fraiche kan også bruges
  • Pynt: 500 gram jordbær og hindbær kan erstattes med andre bær

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike. Tilsæt ca. halvdelen af flormeliset. Pisk igen. Tilsæt resten af flormeliset. Det bliver en tyk sej marengs.
  • Riv marcipanen i marengsen og vend rundt med en dejspatel.
  • Hæld marengsen ud på en bageplade og form den rund med en dejspatel.
  • Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 150 grader. Lad bunden afkøle helt efter bagning
  • Pisk fløden let og bland med græsk yoghurt eller lignende. Smag til.
  • Smør yoghurtcremen marengsen og pynt med bærrene.
    Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
  • Spises straks, men Pavlovaen kan også stå og trække lidt i køleskab inden servering. Marengsen bliver dog blød efter lidt tid

Noter

Du kan pynte din Pavlova med alle slags bær - blåbær er dekorativt sammen de røde sommerbær og lidt grofthakket chokolade måske?
Kagen skal spises samme dag som den tilberedes da marengsen bliver blød
Eddike gør marengsen sej, men det kan fint udelades 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En sprød marengskage med yoghurtcreme og friske bær på toppen. En Pavlova er en nem og lækker dessert kage

Pavlova med marcipan og jordbær - opskriftJeg elsker bare at bage med marcipan.

Hvis du tilsætter marcipan til marengs, bliver den ekstra lækker og sej i konsistensen og marcipanen giver en FANTASTISK smag. Prøv det gerne.

Du kan dog sagtens også lave en Pavlova uden marcipan.

Prøv med knuste makroner i stedet eller hvad med knuste tuc-kiks eller fintmalede nødder? Det er også et hit som marengsbund til jordbærkager. Se f.eks. denne:

Tuc kage - opskrift med nødder og chokolade
Marengskage med hasselnødder, chokolade og Tuc kiks
Se opskriften her
Tuc kage - opskrift med nødder og chokolade

En Pavlova er en skøn sommerkage, der er nem og hurtig at lave.

Pavlovaen kan fint laves uden marcipan i bunden. Eddike kan du også sagtens udelade. Det gør marengsen sej, på en god måde og det kan ikke smages i kagen, så put gerne lidt eddike i.

Du kan nøjes med flødeskum alene, men det er godt at tilsætte lidt græsk yoghurt ell. lign. Lidt syrlighed giver en god modvægt til den søde marengs.Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift

Sikke en dejlig kage. Ultranem at lave, og den både smager som og ligner en million. At den så ovenikøbet er rimeligt fedtfattig, giver jo bare ekstra points?

Sommerens bedste kage!

Sådan en Pavlova skal du da prøve at lave her i sommer ikke?

Køb et par bakker sommerbær i landevejsboden, eller, hvis du er heldig, så pluk sommerbærrene i din egen have.

Dette er mit sidste indlæg før familiens Norges-tur. Der pakkes på livet løs. Spis nogle jordbær for mig, imens vi er væk, ikke?Pavlova med marcipan og jordbær - opskriftVi har storspist jordbær den sidste uge, for at være sikre på at nå at få vores portion sommerjordbær, imens der stadig er højsæson.

3 bakker jordbær om DAGEN!?

Det er jo ikke sikkert der stadigvæk er jordbær når vi kommer hjem fra Norge, vel, så vi var jo nødt til at blive “jordbær-mættede”, ikke? 😉

Det blev vi så.

Det har været et sandt jordbær-med-fløde-orgie, men sommer Pavlova kagen med sommerbær overgår alt og snupper førstepladsen som årets sommerkage her på matriklen.

Sommerpavlova: Sådan bliver jeg ALDRIG træt af at spise jordbær 🙂Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •