Pavlova med marcipan og friske bær – nem opskrift

  • Sommer pavlova med marcipanmarengs og hindbær og jordbær
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7519* Det er sommer, det er sol og det er BÆRTID.

Man kan lave de lækreste sommerlige kager med bær lige nu og pavlova kagen, du skal høre om i dag, er den lækreste nemmeste sommerkage.

Sommer pavlova med marcipan, vanillecreme og sommerbærrene: jordbær og hindbær.

DSC_7527

Lækker lækker kage!

Opskriften på Pavlova med marcipan og friske bær får du lige her:

Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: friske bær, Pavlova, sommerkage
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • ½ tsk. eddike
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram revet marcipan
  • Vanillecreme: 2½ dl. Oma vanillecreme pisket op med 5 spsk. græsk yoghurt vanillecremen kan erstattes af 2½ dl. piskefløde evt. tilsat græsk yoghurt eller creme fraiche
  • Pynt: 500 gram jordbær og hindbær

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike. Tilsæt ca. halvdelen af flormeliset. Pisk igen. Tilsæt resten af flormeliset. Det bliver en tyk sej marengs.
  • Riv marcipanen i marengsen og vend rundt med en dejspatel.
  • Hæld marengsen ud på en bageplade og form den rund med en dejspatel.
  • Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 150 grader.
  • Nu er det tid til at lave vanillecremen:
  • Jeg piskede en hurtig creme af en Oma vanillecreme blandet med græsk yoghurt.
  • Smør nu vanillecremen på marengsen og pynt med bærrene.
  • Spises straks, men Pavlovaen kan også stå og trække lidt i køleskab inden servering.

Noter

Du kan pynte din Pavlova med alle slags bær - blåbær er dekorativt sammen de røde sommerbær og lidt grofthakket chokolade måske?

DSC_7523Opskriften har jeg fundet inspiration til på Odense Marcipans hjemmeside

Jeg elsker bare at bage med marcipan og hvis du tilsætter marcipan til marengs bliver den ekstra lækker og sej i konsistensen, og marcipanen giver en FANTASTISK smag. Prøv det gerne.

Skøn skøn sommerkage, som er hurtig og nem at røre sammen.

Pavlovaen kan fint laves uden marcipan i bunden og har du ikke lige vanillecreme på lager, kan flødeskum sagtens bruges alene i stedet for. Jeg tror dog stadig at det vil være godt at tilsætte lidt græsk yoghurt/creme fraiche, for at få lidt syrlighed som modvægt til den søde marengs?DSC_7521Beklager at solen nærmest var gået ned før jeg nåede at få taget billede af den smukke kage.

Den kommer jo slet ikke til sin ret her på dette dunkle foto, men håber du kan få en fornemmelse af, at denne kage er svær at stikke. Den er ultralet at lave, og smager som og ligner en million. At den så ovenikøbet er rimeligt fedtfattig, giver jo bare ekstra points?

Sommerens bedste kage!

Den skal du da prøve at lave her i sommer ikke? Køb et par bakker sommerbær i landevejsboden, eller, hvis du er heldig, så pluk sommerbærrene i din egen have.

Dette er mit sidste indlæg før familiens Norges-tur. Der pakkes på livet løs. Spis nogle jordbær for mig, imens vi er væk, ikke?DSC_7516Vi har storspist jordbær den sidste uge, for at være sikre på at nå at få vores portion sommerjordbær imens der stadig er højsæson. 3 bakker jordbær om DAGEN!? Det er jo ikke sikkert der stadigvæk er jordbær når vi kommer hjem fra Norge, vel, så vi var jo nødt til at blive “jordbær-mættede”, ikke? 😉

Det blev vi så. Det har været et sandt jordbær-med-fløde-orgie men sommer Pavlova kagen med sommerbær overgår alt og snupper førstepladsen som årets sommerkage her på matriklen.

Sommerpavlova: Sådan bliver jeg ALDRIG træt af at spise jordbær 🙂DSC_7526God sommer til dig. Du hører livstegn fra mig. Vi satser på stabilt internet, så jeg kan blogge lidt undervejs.  Måske ikke det bliver til et indlæg om dagen, men kender jeg mig selv ret, så kan jeg jo slet ikke lade være med at skrive til dig 😉

Vi skal til Bergen, til Ålesund og til Oslo. Vi skal bo i hytter tre forskellige steder. Vi skal have hav/ og fjordkig, se storbyer og ensomme bygder. Vi skal sejle om natten og vil vågne op til en smuk sejlads i de norske fjorde. Vi skal bestige fjeld og dovne i hytta.

Vi glæder os og vejrudsigten ser faktisk lovende ud, lige nu 🙂

Smut forbi bloggen en af de nærmeste dage og se om der er livstegn fra fjell-aberne oppe nordpå 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Birthe

Den vil jeg prøve imorgen, hvor der igen er friske bær i højbedet.
Rigtig god tur til Norge.

Marianne

Hej Gitte,
Hvordan fik vanillecremen fast..?? Havde du haft den i fryseren først…??
Jeg har lavet den med flødeskum, da mit forsøg med vanillecremen ikke gik helt som forventet… cremen blev aldrig fast nok til at blive liggende på kagen, så tænker den skulle ha’ været i fryseren inden piskning..??
Fortsat go’ dag og tak for mange lækre opskrifter :o)
Mvh
Marianne

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer