•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7519Det er sommer, det er sol og det er BÆRTID.

Man kan lave de lækreste sommerlige kager med bær lige nu og Pavlova kagen, du skal høre om i dag, er den lækreste sommerkage.

En Pavlova er en nem marengskage, hvor det bare er bunden der skal bages herefter kan kagen toppes med enten flødeskum, vaniljeis, eller flødeskum blandet med f.eks. skyr eller græsk yoghurt – på toppen kan man lægge årstidens bær eller frugt helt efter eget valg og efter sæson.

I kagen du skal høre om i dag har jeg blandet vaniljecreme med græsk yoghurt og det blev til en lækker vaniljecreme. Toppen af dagens Pavlova pyntede jeg med jordbær og hindbær.

En rigtig sommer Pavlova med marcipan, vaniljecreme og sommerbærrene: jordbær og hindbær.

DSC_7527

Lækker lækker kage!

Opskriften på Pavlova med marcipan og friske bær får du lige her:

Pavlova med marcipan, jordbær og hindbær – opskrift

Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: friske bær, Pavlova, sommerkage
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • ½ tsk. eddike
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram revet marcipan kan udelades eller erstattes med f.eks. knuste makroner, knuste tuckiks eller fintmalede mandler/nødder
  • Vaniljecreme: 2½ dl. Oma vanillecreme pisket op med 5 spsk. græsk yoghurt Vaniljecremen kan erstattes med 2½ dl. piskefløde evt. tilsat græsk yoghurt, skyr eller creme fraiche
  • Pynt: 500 gram jordbær og hindbær kan erstattes med andre bær

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike. Tilsæt ca. halvdelen af flormeliset. Pisk igen. Tilsæt resten af flormeliset. Det bliver en tyk sej marengs.
  • Riv marcipanen i marengsen og vend rundt med en dejspatel.
  • Hæld marengsen ud på en bageplade og form den rund med en dejspatel.
  • Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 150 grader. Lad bunden afkøle helt efter bagning
  • Nu er det tid til at lave vaniljecremen: eg piskede en hurtig creme af en Oma vaniljecreme blandet med græsk yoghurt. Du kan også bare bruge flødeskum iblandet f.eks. skyr
  • Smør nu vaniljecremen eller flødeskum på marengsen og pynt med bærrene.
    Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
  • Spises straks, men Pavlovaen kan også stå og trække lidt i køleskab inden servering. Marengsen bliver dog blød efter lidt tid

Noter

Du kan pynte din Pavlova med alle slags bær - blåbær er dekorativt sammen de røde sommerbær og lidt grofthakket chokolade måske?
Kagen skal spises samme dag som den tilberedes da marengsen bliver blød
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

DSC_7523Jeg elsker bare at bage med marcipan og hvis du tilsætter marcipan til marengs bliver den ekstra lækker og sej i konsistensen, og marcipanen giver en FANTASTISK smag. Prøv det gerne.

Du kan dog sagtens også lave en Pavlova uden marcipan – prøv med knuste makroner i stedet eller hvad med knuste tuc-kiks eller fintmalede nødder? Det er også et hit som marengsbund til jordbærkager. Se f.eks. denne:

Tuc kage - opskrift med nødder og chokolade
Marengskage med hasselnødder, chokolade og Tuc kiks
Se opskriften her
Tuc kage - opskrift med nødder og chokolade

En Pavlova er en skøn sommerkage, der er nem og hurtig at lave.

Pavlovaen kan fint laves uden marcipan i bunden og har du ikke lige vaniljecreme på lager, kan flødeskum sagtens bruges alene i stedet for. Jeg tror dog stadig at det vil være godt at tilsætte lidt græsk yoghurt/creme fraiche, for at få lidt syrlighed som modvægt til den søde marengs?DSC_7521Beklager at solen nærmest var gået ned før jeg nåede at få taget billede af den smukke kage.

Den kommer jo slet ikke til sin ret her på dette dunkle foto, men håber du kan få en fornemmelse af, at denne kage er svær at stikke. Den er ultralet at lave, og smager som og ligner en million. At den så ovenikøbet er rimeligt fedtfattig, giver jo bare ekstra points?

Sommerens bedste kage!

Den skal du da prøve at lave her i sommer ikke? Køb et par bakker sommerbær i landevejsboden, eller, hvis du er heldig, så pluk sommerbærrene i din egen have.

Dette er mit sidste indlæg før familiens Norges-tur. Der pakkes på livet løs. Spis nogle jordbær for mig, imens vi er væk, ikke?DSC_7516Vi har storspist jordbær den sidste uge, for at være sikre på at nå at få vores portion sommerjordbær imens der stadig er højsæson. 3 bakker jordbær om DAGEN!? Det er jo ikke sikkert der stadigvæk er jordbær når vi kommer hjem fra Norge, vel, så vi var jo nødt til at blive “jordbær-mættede”, ikke? 😉

Det blev vi så. Det har været et sandt jordbær-med-fløde-orgie men sommer Pavlova kagen med sommerbær overgår alt og snupper førstepladsen som årets sommerkage her på matriklen.

Sommerpavlova: Sådan bliver jeg ALDRIG træt af at spise jordbær 🙂DSC_7526


  •  
  •  
  •  
  •  
  •