Nogle gange er de nemmeste retter altså bare de lækreste.
Opskriften du skal høre om i dag, er så nem at du næsten ikke behøver nogle anvisninger. Jeg deler den med dig alligevel, for det kunne jo være at du kunne finde god inspiration til en idé du ikke har prøvet i dit køkken før?
Her i huset spiser vi pasta med pesto tit, fordi det er nemt og lækkert og smager virkelig godt. Mine børn elsker også retten og tit har vi bare kaldt retten for “pesto pasta” og så ved vi lige hvad vi snakker om 🙂
Kort fortalt er det såmænd bare frisk pasta der er vendt med pesto. 2 ingredienser. Voila! Hvis du bruger frisk pasta, kan en portion være klar på 5 minutter. Nemt og lækkert tilbehør til hverdag og i weekender og også lækkert som grilltilbehør.
Koger du en stor portion, så prøv at gratinere resten i ovnen dagen efter med ost på toppen. Det smager bare SÅ godt!Vi er især fan af grøn pesto med basilikum her i huset, men al slags pesto kan bruges, også den røde pesto med soltørret tomat.
Prøv du bare med den pesto du lige har på lager: løvstikke, ramsløg, citronmelisse?
Pesto kan du sagtens lave selv og du kan bruge næsten alle slags krydderurter:


I dag har jeg brugt en købe-pesto – én af husets store favoritter: Løgismoses Pesto Verde. Uhm den smager godt – det er én af mine yndlingspesto’er <3Et bæger kan du købe for ca. en tyver og pestoen er alle pengene værd. Orker du ikke lige at lave din egen pesto, så er denne altså et rigtigt fint alternativ. Top lækkert mad på ingen tid.
Ingredienslisten og indkøbssedlen er kort og du får den nemme opskrift lige her:
Pasta med pesto nem opskrift med frisk pasta

Ingredienser
- 500 gram frisk pasta alm. pasta, skruer eller spaghetti kan bruges
- 150 gram pesto al slags pesto kan bruges
- evt. friskrevet parmesanost
- evt. kyllingekød kogt
Sådan gør du
- Kog pesto og hæld vandet fra. Lad lidt kogevand blive i gryden (ca.½ dl) - så kan pestoen nemmere fordele sig og blive til en cremet pastasovs
- Bland pesto i og varm pesto pasten hurtigt op
- Servér pesto pastaen straks. Drys gerne lidt friskrevet parmesanost over
Noter
Pesto pasta med frisk pasta og grøn pesto – nemt og lækkert tilbehør
Denne menu var klar på ingen tid.
Stegte marinerede koteletter, grøn salat og pesto pasta. Det var lige før at alle herlighederne kunne laves på et kvartér. En nem og lækker menu og rimeligt sund også.
Jeg har brugt frisk pasta til retten og smager både bedre og er meget hurtigere at lave, men har du kun almindeligt pasta i dine køkkenskabe, så kan det også sagtens bruges. Brug bare lige dét du har på lager.
Pesto pasta vil være lækkert tilbehør til mange retter f.eks. kylling, kalkun og retter med svinekød men det er også et hit til fisk eller til en kødfri dag, måske med tomater og feta i? Dryp gerne lidt citronsaft over, du kan tro det også smager godt.
Eksperimentér du gerne med alskens pesto og alskens pasta. Det er lækkerier kan du tro 🙂
Det nemme pastatip er hermed givet videre til dig. God fornøjelse i køkkenet 🙂