Blommetærte. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig nem og lækker blommekage med kokos.
<3 Blommer <3
Store, søde, bløde blommer. Hvor smager de altså bare godt! De er skønne at spise som de er og så er de også rigtig gode at bruge i kager og desserter.
Du vil f.eks. kunne trylle en lækker blommetrifli med vaniljecreme, med basis i denne opskrift:
eller du kan lave en helt enkel blommetrifli bare med makroner
Men hvad skal det så handle om i dag? Tjo du får opskriften på den lækreste blommetærte med kokosmel.
Den nemmeste blommekage du kan bage, og så smagte den virkelig godt.
Kagen vil være perfekt at servere både som kage og som dessert serveret med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche med vaniljesukker.
Sikke en dejlig blommekage. Den må du prøve 🙂
Vi nød blommetærten med søde sommerhusnaboer på terrassen i sommerhuset i weekenden.
De søde mennesker fra vejen var prøvekaniner og testsmagere – igen. Det vil de heldigvis altid gerne være. Helt perfekt, at have gode “smagsdommere” i nærheden 🙂
Blommetærten eller blommekagen, som vi også kunne kalde den, blev godkendt og fik mange rosende ord med på vejen.
Herligt når man kan hygge sig OG få en kvalitativ bedømmelse af bagværket til bloggen – på én og samme tid. Heldige mig 🙂
Kagen er meget nem at lave og selve dejen er rørt sammen på få minutter.
Du behøver ikke engang at tage elpiskeren i brug, du kan snildt nøjes bare med et hurtigt piskeris.
Har du ikke lige blommer i haven eller i din frugtskål, så kan du sagtens erstatte blommer med andre bær eller anden frugt.
Jeg er totalt vild med kager med kokosmel i. Jeg synes det giver en rigtig god smag og en fin kontrast i søde frugtkager.Er du ikke fan af kokosmel, så kan du sagtens erstatte kokosmel med almindeligt hvedemel ell. lign, Kokosmel er nu altså bare et hit, så det kan jeg godt anbefale dig at prøve.Dagens blommetærte blev bare super lækker og jeg vil da straks dele opskriften med dig. Du får den lige her:
Blommekage med kokos – få en god nem opskrift på lækker saftig blommetærte hér
Ingredienser
- 2 tsk vaniljesukker
- 200 gram sukker
- 2 æg
- 100 gram smør smeltet
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl kokosmel
- 1 dl mælk
- 400 gram blommer - halverede eller andre bær/anden frugt
- Drys: flormelis
Sådan gør du
- Vask blommerne og befri dem for sten
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller i en gryde og rør sukker og vaniljesukker i. Pisk æggene i.
- Du kan røre dejen med elpisker, men du kan også bruge gaffel eller ske. Bland bagepulver med hvedemelet og vend det.
- Tilsæt kokosmelet og rør mælken i
- Smør en tærteform med smør og drys med kokosmel (så vil kagen nemmere slippe formen). Jeg brugte en tærteform på 27-28 cm i diameter
- Hæld dejen i formen og prop halve blommer godt ned i dejen
- Drys evt. med rørsukker på toppen før bagningen, det giver en karamelliseret overflade
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen.
- Nyd kagen lun eller afkølet. Drys lidt flormelis over før servering. Servér gerne flødeskum, creme fraiche rørt med vaniljesukker eller vaniljeis til
- Kagen holder sig frisk i dagevis. Opbevar den tildækket med stanniol og i plastpose
Noter
Kan både nydes lun og afkølet.
Fryseegnet Kagen kan laves med al slags frugt/alle slags bærBlommekagen kan også laves som muffins - halvér bagetiden i så fald.
En svampet og saftig blommetærte med kokos – en nem kage med blommer. Perfekt som dessert
Denne kage kan du virkelig godt glæde dig til. Den er lynhurtig at lave og så smager den bare så godt – syrligt og sødt på én og samme tid.
De syrlige blommer giver en god kontrast til den søde kage.
Den forholdsvis store mængde frugt gør, at kagen er frisk og let i både smag og konsistens. Ikke tung og kalorieholdig.
Det kan nogle gange være lidt svært at vurdere, hvor syrlig frugten vil være i kagen, før den er bagt.
Mit råd til dig er: prøvesmag frugten inden du bager.
Hvis du bruger meget syrlig frugt, så drys gerne med sukker på toppen af kagen før bagningen.
Rør også gerne lidt vaniljesukker i det flødeskum eller den creme fraiche som du serverer til kagen.Jeg vil da bare lige ønske dig god fornøjelse med bageriet.
Du kan tro det er en lækker kage. Den vil smage godt med al slags frugt/alle de bær, du kan komme i nærheden af: Lige nu ville en æble- eller pærevariant være et hit?
Vi må da også prøve en brombærvariant, når det bliver sæson igen eller hvad med en kirsebær/kokoskage?
Uhm – spring du bare ud i projekt kokoskage-bagning. Måske du også lige skulle tjekke denne opskrift på blommetærte med kokos marengs ud? Den er altså også bare god.
Du kunne også prøve denne fedtfattige blommetærte? En rigtig god nem dessert tærte med blommer.
Kagen er faktisk – næsten – en tro kopi af disse versioner og du vil kunne finde mange flere kokoskage-varianter på bloggen
1.
2.
3.
4.
Få flere lækre blomme opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Mums den er lækker og nem at lave👍