Slow cooker opskrifter. I dag får du anbefalinger og opskrifter på lækker simremad lavet i Crockpot.

Elsker du også bare mad der bobler og simrer i køkkenet dagen lang?

Mad der kan forberedes om morgenen/formiddagen og som snuser lækkert i løbet af dagen, imens de gode retter simrer færdigt.

Vupti – om aftenen er der lækre møre serveringer klar, med sovs og grøntsager til. Alt i én retter af allerbedste slags.

Kødsovs opskrift med tomat - langtidssimret

Mørt kød og grøntssager der bevarer struktur og konsistens.

Ja tak! Jeg elsker bare simremad!

På bloggen finder du en lang stribe opskrifter til stegeso/Römertopf.

Her byder jeg dog velkommen til et nyt vidunder i mit køkken – nemlig en slow cooker eller en crock pot, som den elektriske gryde også kaldes.Slow cooker opskrifter lækkert mad i crock pot

Hvad er det nu for en tingest spørger du nok?

Den ser ca. sådan ud. En stor gryde, der kan bruges på komfuret (også induktion), og som bagefter kan sænkes ned i den elektriske indsats.

Det er denne slow cooker jeg har.  Den rummer 6 liter – mad til 10 personer eller mad til 2 dage.

Jeg ved ikke om alle slow cooker gryder kan bruges på komfuret, men min kan ihvertfald og det er bare super smart 🙂
Culottesteg i slow cooker med tomat - opskrift

Hvad er en slow cooker eller en crock pot, som den også kaldes?

Ja måske du heller ikke ved det? Derfor lidt forklaring her.

  • En crock-pot er en elektrisk gryde hvori maden koges på lav temperatur over lang tid med låg.
  • En crockpot kaldes også en slow cooker og ordet slow cook forklarer det vist meget godt 🙂
  • Tilberedningstiden er lang – meget lang – ofte 6-8 timer eller mere.
  • Det er særligt smart for sådan én som mig, der elsker simremad, der passer sig selv og hvor alt laves færdigt i ét – og i én og samme gryde.
  • I en slow cooker bevares saft og kraft i både kød og tilbehør.
  • En slow cooker er meget nem at betjene, for den kan kun indstilles på to intervaller. Derudover er der en knap til minuttallet, så man kan angive hvor lang tid retten skal simre:

Low=mad tilberedes ved 72 grader

High=mad tilberedes ved 92 grader

  • Det er super smart at tilberede mad ved så lav temperatur. Det betyder, at man kan forberede retter om morgenen, før man tager på job, eller på tur i det grønne. Skønt at aftensmaden er lavet, når man kommer hjem igen. Koteletter i fad - slow cooker crock pot opskrift

Slow cooker opskrifter på dansk – lækre simreretter og god mad i crock pot

Da jeg fik min slow cooker gik jeg på jagt efter gode opskrifter at finde inspiration i. Jeg opdagede, at der ikke fandtes særligt mange opskrifter på dansk.

Flødekartofler i slow cooker - møre, cremede og fyldt med smag

Det må og skal der laves om på, tænkte jeg, så jeg begyndte at udvikle mine egne. Dem jeg foreløbigt har lavet, kan du se her nedenfor. Flere vil følge, med garanti, for jeg elsker nemlig min slow cooker:

1.

Koteletter med ananas i karry - slow cooker
Svinekoteletter i karrysovs med kokosmælk - opskrift til slow cooker
Se opskriften her

2.

Culottesteg i slow cooker med tomat - opskrift
Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækker
Se opskriften her

3 .

Bolognese i slow cooker - crock pot kødsovs
Spaghetti Bolognese med jalapenos - langtidssimret i crockpot
Se opskriften her

4.

Koteletter i slow cooker m. flødesovs - opskrift
Koteletter i slow cooker - i lækker tomatflødesauce med porrer
Se opskriften her
Koteletter i slow cooker - i lækker tomatflødesauce med porrer

5.

Flødekartofler i slow cooker - crockpot opskrift
Flødekartofler i slow cooker - møre, cremede og fyldt med smag
Se opskriften her
Flødekartofler i slow cooker - møre, cremede og fyldt med smag

6.

Gammeldags oksesteg i slow cooker - opskrift
Mør og lækker oksesteg - grydesteg i slow cooker
Se opskriften her
Gammeldags oksesteg i slow cooker - opskrift

7.

Langtidssimret kødsovs i slow cooker - opskrift
En lækker langtidssimret kødsovs i slow cooker
Se opskriften her
Kødsovs opskrift med tomat - langtidssimret

8.

Steaks i slow cooker - med bacon flødesovs
Steaks i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt er en skøn ret i Crockpot
Se opskriften her
Steaks i slow cooker - med bacon flødesovs

9.

Koteletter i fad - slow cooker crock pot opskrift
Koteletter i fad - langtidsstegt i Crockpot - mørt og lækkert
Se opskriften her

10.

Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
Mør og lækker ossobuco tilberedt i slow cooker eller stegetrydw
Se opskriften her
Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde

11.

Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på
Cremet og lækker risengrød i Crockpot
Se opskriften her
Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på

12.

Svinekæber - lækker opskrift på braiserede svinekæber
Nem opskrift på braiserede svinekæber
Se opskriften her
Svinekæber - lækker opskrift på braiserede svinekæber

13.

Mange af mine opskrifter til stegeso/Römertopf, vil også kunne bruges i en slow cooker. Få inspiration til opskrifter ved at klikke her. 

Hvorfor er en slow cooker smart og god at bruge og er den bedre end en stegeso?

  • En slow cooker bruger mindre strøm, end ovnen. En ovn er dyr at have i gang til simreretter i mange timer.
  • Jeg må indrømme at det er noget nemmere at “arbejde” i bordhøjde med slow cookeren, i stedet for med stegesoen, der skal løftes ud og ind af ovnen.
  • En fyldt stegeso kan også være ret tung, så det er noget mere handy med simremad, der kan tilberedes på køkkenbordet.
  • I en stegeso er det også lidt besværligt, at man skal være så obs. på temperaturforskellene – at der ikke må tilsættes varme ting, når stegesoen er kold og kolde ting, når den er varm. I en crockpot er dette ligegyldigt.
  • Smart at man kan forbrune/svitse kød/grøntsager i slow cookeren, før gryden sættes i indsatsen, til langtidssimring. Ret reducerende for både arbejdsgang og opvask
  • Det er super nemt at kunne jævne f.eks. sovs, til slut. I en stegeso kan det være besværligt, hvis sovsen skal hældes i en gryde, for at kunne jævnes.
  • Når du tilbereder mad i en slow cooker, skal du kun vaske en enkelt gryde af. Gryden der følger med er SÅ meget nemmere at rengøre, end en stegeso af rødler.

Koteletter i fad - langtidsstegt i Slow Cooker - mørt og lækkert

Jeg er stadigvæk fan af min stegeso, men det er altså bare super nemt og smart at bruge en slow cooker.

Uh – jeg er allerede fan og glæder mig til at udvikle mange flere opskrifter til os med den.

Håber du kunne finde inspiration i min lille foreløbige liste 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.