Slow cooker opskrifter. I dag får du anbefalinger og opskrifter på lækker simremad lavet i Crockpot.
Elsker du også bare mad der bobler og simrer i køkkenet dagen lang?
Mad der kan forberedes om morgenen/formiddagen og som snuser lækkert i løbet af dagen, imens de gode retter simrer færdigt.
Vupti – om aftenen er der lækre møre serveringer klar, med sovs og grøntsager til. Alt i én retter af allerbedste slags.
Mørt kød og grøntssager der bevarer struktur og konsistens.
Ja tak! Jeg elsker bare simremad!
På bloggen finder du en lang stribe opskrifter til stegeso/Römertopf.
Her byder jeg dog velkommen til et nyt vidunder i mit køkken – nemlig en slow cooker eller en crock pot, som den elektriske gryde også kaldes.
Hvad er det nu for en tingest spørger du nok?
Den ser ca. sådan ud. En stor gryde, der kan bruges på komfuret (også induktion), og som bagefter kan sænkes ned i den elektriske indsats.
Det er denne slow cooker jeg har. Den rummer 6 liter – mad til 10 personer eller mad til 2 dage.
Jeg ved ikke om alle slow cooker gryder kan bruges på komfuret, men min kan ihvertfald og det er bare super smart 🙂
Hvad er en slow cooker eller en crock pot, som den også kaldes?
Ja måske du heller ikke ved det? Derfor lidt forklaring her.
- En crock-pot er en elektrisk gryde hvori maden koges på lav temperatur over lang tid med låg.
- En crockpot kaldes også en slow cooker og ordet slow cook forklarer det vist meget godt 🙂
- Tilberedningstiden er lang – meget lang – ofte 6-8 timer eller mere.
- Det er særligt smart for sådan én som mig, der elsker simremad, der passer sig selv og hvor alt laves færdigt i ét – og i én og samme gryde.
- I en slow cooker bevares saft og kraft i både kød og tilbehør.
- En slow cooker er meget nem at betjene, for den kan kun indstilles på to intervaller. Derudover er der en knap til minuttallet, så man kan angive hvor lang tid retten skal simre:
Low=mad tilberedes ved 72 grader
High=mad tilberedes ved 92 grader
- Det er super smart at tilberede mad ved så lav temperatur. Det betyder, at man kan forberede retter om morgenen, før man tager på job, eller på tur i det grønne. Skønt at aftensmaden er lavet, når man kommer hjem igen.
Slow cooker opskrifter på dansk – lækre simreretter og god mad i crock pot
Da jeg fik min slow cooker gik jeg på jagt efter gode opskrifter at finde inspiration i. Jeg opdagede, at der ikke fandtes særligt mange opskrifter på dansk.
Det må og skal der laves om på, tænkte jeg, så jeg begyndte at udvikle mine egne. Dem jeg foreløbigt har lavet, kan du se her nedenfor. Flere vil følge, med garanti, for jeg elsker nemlig min slow cooker:
1.

2.

3 .

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.
Hvorfor er en slow cooker smart og god at bruge og er den bedre end en stegeso?
- En slow cooker bruger mindre strøm, end ovnen. En ovn er dyr at have i gang til simreretter i mange timer.
- Jeg må indrømme at det er noget nemmere at “arbejde” i bordhøjde med slow cookeren, i stedet for med stegesoen, der skal løftes ud og ind af ovnen.
- En fyldt stegeso kan også være ret tung, så det er noget mere handy med simremad, der kan tilberedes på køkkenbordet.
- I en stegeso er det også lidt besværligt, at man skal være så obs. på temperaturforskellene – at der ikke må tilsættes varme ting, når stegesoen er kold og kolde ting, når den er varm. I en crockpot er dette ligegyldigt.
- Smart at man kan forbrune/svitse kød/grøntsager i slow cookeren, før gryden sættes i indsatsen, til langtidssimring. Ret reducerende for både arbejdsgang og opvask
- Det er super nemt at kunne jævne f.eks. sovs, til slut. I en stegeso kan det være besværligt, hvis sovsen skal hældes i en gryde, for at kunne jævnes.
- Når du tilbereder mad i en slow cooker, skal du kun vaske en enkelt gryde af. Gryden der følger med er SÅ meget nemmere at rengøre, end en stegeso af rødler.
Jeg er stadigvæk fan af min stegeso, men det er altså bare super nemt og smart at bruge en slow cooker.
Uh – jeg er allerede fan og glæder mig til at udvikle mange flere opskrifter til os med den.
Håber du kunne finde inspiration i min lille foreløbige liste 🙂
Stakes simret i købe beirnaise
Jeg laver pulledpork, italienske kødboller i tomatsovs, har lavet barbecue ben som derefter kom på grillen, lavet spidsbryst., chili con carne og andre gryderetter .