•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvis du er vild med simremad, så kig med her.

Elsker du også bare mad der bobler og simrer i køkkenet dagen lang. Mad der kan forberedes om morgenen/formiddagen og som snuser lækkert i løbet af dagen, imens de gode retter simrer færdigt.

Vupti – om aftenen er der lækre møre serveringer klar, med sovs og grøntsager til. Alt i én retter af allerbedste slags.

Kødsovs opskrift med tomat - langtidssimret

Mørt kød og grøntssager der bevarer struktur og konsistens.

Ja tak! Jeg elsker bare simremad!

På bloggen finder du en lang stribe opskrifter til stegeso/Römertopf, men her byder jeg velkommen til et nyt vidunder i mit køkken – nemlig en slow cooker eller en crock pot, som den elektriske gryde også kaldes.Slow cooker opskrifter lækkert mad i crock pot

Hvad er det nu for en tingest spørger du nok?

Den ser ca. sådan ud. En stor gryde, der kan bruges på komfuret, og som bagefter kan sænkes ned i den elektriske indsats.

Jeg ved ikke om alle slow cooker gryder kan bruges på komfuret, men min kan ihvertfald og det er bare super smart 🙂
Culottesteg i slow cooker med tomat - opskrift

Hvad er en slow cooker eller en crock pot, som den også kaldes?

Ja måske du heller ikke ved det? Derfor lidt forklaring her.

  • En crock-pot er en elektrisk gryde hvori maden koges på lav temperatur over lang tid med låg.
  • En crockpot kaldes også en slow cooker og ordet slow cook forklarer det vist meget godt 🙂
  • Tilberedningstiden er lang – meget lang – ofte 6-8 timer eller mere.
  • Det er særligt smart for sådan én som mig, der elsker simremad, der passer sig selv og hvor alt laves færdigt i ét – og i én og samme gryde.
  • I en slow cooker bevares saft og kraft i både kød og tilbehør.
  • En slow cooker er meget nem at betjene, for den kan kun indstilles på to intervaller. Derudover er der en knap til minuttallet, så man kan angive hvor lang tid retten skal simre:

Low=mad tilberedes ved 72 grader

High=mad tilberedes ved 92 grader

  • Det er super smart at tilberede mad ved så lav temperatur, for det betyder, at man kan forberede retter om morgenen, før man tager på job, eller på tur i det grønne og vupti,  venter der en lækker aftenservering, når man vender hjem igen. Koteletter i fad - slow cooker crock pot opskrift

Slow cooker opskrifter på dansk – lækkert mad i crock pot

Da jeg fik min slow cooker gik jeg på jagt efter gode opskrifter at finde inspiration i. Jeg opdagede, at der ikke fandtes særligt mange opskrifter på dansk.

Flødekartofler i slow cooker - møre, cremede og fyldt med smag

Det må og skal der laves om på, tænkte jeg, så jeg begyndte at udvikle mine egne. Dem jeg foreløbigt har lavet, kan du se her nedenfor. Flere vil følge, med garanti, for jeg elsker nemlig min slow cooker:

Koteletter med ananas i karry - slow cooker
Svinekoteletter i karrysovs med kokosmælk - opskrift til slow cooker
Se opskriften her
Koteletter i fad - slow cooker crock pot opskrift
Koteletter i fad - langtidsstegt i Crockpot - mørt og lækkert
Se opskriften her
Bolognese i slow cooker - crock pot kødsovs
Spaghetti Bolognese med jalapenos - langtidssimret i crockpot
Se opskriften her
Koteletter i slow cooker m. flødesovs - opskrift
Koteletter i slow cooker - i lækker tomatflødesauce med porrer
Se opskriften her
Koteletter i slow cooker - i lækker tomatflødesauce med porrer
Flødekartofler i slow cooker - crockpot opskrift
Flødekartofler i slow cooker - møre, cremede og fyldt med smag
Se opskriften her
Flødekartofler i slow cooker - møre, cremede og fyldt med smag
Kødsovs - langtidssimret opskrift til slow cooker
En lækker langtidssimret kødsovs i slow cooker
Se opskriften her
Kødsovs opskrift med tomat - langtidssimret
Steaks i slow cooker - med bacon flødesovs
Steaks i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt er en skøn ret i Crockpot
Se opskriften her
Steaks i slow cooker - med bacon flødesovs

Hvorfor er en slow cooker smart og god at bruge og er den bedre end en stegeso?

  • Jeg må indrømme at det er noget nemmere at “arbejde” i bordhøjde med slow cookeren, i stedet for med stegesoen, der skal løftes ud og ind af ovnen.
  • En fyldt stegeso kan også være ret tung, så det er noget mere handy med simremad, der kan tilberedes på køkkenbordet.
  • I en stegeso er det også lidt besværligt, at man skal være så obs. på temperaturforskellene – at der ikke må tilsættes varme ting, når stegesoen er kold og kolde ting, når den er varm. Det kommer man let udenom i en crockpot.
  • Det er super smart at man kan forbrune/svitse kød/grøntsager i slow cookeren, før gryden sættes i indsatsen, til langtidssimring. Det er meget reducerende for både arbejdsgang og opvask
  • Jeg tænker også at den sparer energi? Det må “koste” noget mere strøm at have en hel ovn i gang hele dagen?
  • Det er super nemt at kunne jævne f.eks. sovs, til slut. Det kan være besværligt med en stegeso, hvor sovsen vil skulle hældes i en gryde, for at kunne jævnes.
  • Når du tilbereder mad i en slow cooker, skal du kun vaske en enkelt gryde af. Gryden der følger med er SÅ meget nemmere at rengøre, end en stegeso af rødler.

Koteletter i fad - langtidsstegt i Slow Cooker - mørt og lækkert

Jeg er stadigvæk fan af min stegeso, men det er altså bare super nemt og smart at bruge en slow cooker. Jeg er fan og glæder mig til at udvikle mange flere opskrifter til os med den.

Håber du kunne finde inspiration i min lille foreløbige liste 🙂

Har du også en slow cooker og har du gode tips/gode opskrifter, du gerne vil dele, så skriv da lige en kommentar herunder 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •