•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rib eye steg - opskrift på steaks som hel stegRibeye steaks smager godt, men får du chancen, så prøv at tilberede dine steaks som en hel steg. Uhm det prøvede vi i sommerhuset en weekend og vi var meget begejstrede.

Stegen havde vi købt som et forsøg, så vi var lidt spændte på projektet. Men hvilken succes!

Det gik rigtigt godt og det var bare en super nem menu: stegen passede sig selv i ovnen og vi spiste bare lækre sprøde pommes frites og bønnesalat til. En nem og meget lækker menu og kødet blev meget mørt.Rib eye steg - opskrift på steaks som hel stegOpskriften på de sprøde pommes frites og bønnesalaten får du lige her. Det var tilbehør der passede perfekt til den gode okstesteg:

Pommes frites i Airfryer ell. Actifry - opskrift
Sprøde lækre kartofler i Airfryer - med kun 1 spsk olie
Se opskriften her
Pommes frites i Airfryer ell. Actifry - opskrift
Bønnesalat med grønne bønner og tomat
En nem og enkel bønnesalat med tomat og sennepsdressing
Se opskriften her
Bønnesalat med grønne bønner og tomat

Hvis du ikke lige kan opdrive en ribeye steg, så kan du sagtens bruge andre udskæringer.Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg

Hvad er ribeye for en udskæring?

Ribeye kaldes også for entrecotes og er et rigtigt smagfuldt stykke kød, der udskæres af det øverste stykke af oksefileten. Jeg er fan af ribeye, fordi fedtmarmoreringen gør, at stegen eller steaken bliver fyldt med smag efter tilberedning og det smarte er, at den ikke så nemt tørsteger.

Fedtmarmoreringen tilfører både saft og kraft til kødet. Et lækkert stykke kød, hvad enten det serveres som en hel steg eller som steaks.

Hvilken kernetemperatur skal du gå efter?

Er du til rødt kød, rosa eller mellemstegt kød, så skal du gå efter lidt forskellige kernetemperaturer:

  • Rød: 52-54 grader
  • Kernetemperatur – Rosa: 54-56 grader
  • Kernetemperatur – Let rosa: 56-58 grader
  • Kernetemperatur – medium stegt: 58-60 grader

Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg

Sådan så vores ribeye steg ud. Den vejede ca. 1 kg, men både større og mindre stege kan bruges. Bare brug et stegetermometer og gå efter den kernetemperatur du foretrækker, som nævnt ovenfor, så vil din steg også blive en succes.Rib eye steg - opskrift på steaks som hel stegHviletiden er også vigtig, men følg bare opskriften nedenfor, så vil du også kunne servere en lækker mør ribeye steg derhjemme:Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg

Ribeye steg i ovn – møre steaks stegt som hel steg

Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg
Mør ribeye stegt som hel steg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Ribeye steg i ovn - steaks stegt som hel steg
Kategori: Retter til weekend, fest og gæster
Keyword: ribeye, ribeye steg
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 ribeye steg min vejede ca. 900 gram. Anden oksesteg kan bruges
  • salt/peber
  • Tilbehør: Pommes frties og bønnesalat

Sådan gør du

  • Tag stegen ud af køleskabet og lad den temperere lidt.
    Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg
  • Krydr stegen godt med med groft salt og friskkværnet peber. Læg den i en lille bradepande og tænd ovnen på 225 grader varmluft
    Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg
  • Når ovnen er varm, sættes stegen ind i 20 minutter v. 225 grader varmluft. Den skal brunes, så porrerne lukker sig. Sænk herefter temperaturen til 150 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, eller til den rette kernetemperatur opnås. Vores steg stegte til den var 58-60 grader og den blev rosa/medium stegt. Brug stegetermometer
  • Lad nu stegen hvile ca. 10-15 minutter kun let tildækket med et stykke stanniol. Stegens temperatur kan godt stige 1-2 grader under hviletiden
    Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg
  • Skær stegen ud i tynde skiver, "med din skarpeste kniv i skuffen"
    Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg
  • Servér stegen straks med sprøde pommes frites, bearnaise og bønnesalat
    Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg

Noter

Anden steg kan bruges
Ribeye stegen kan udskæres og tilberedes som steaks
Er du til rødt kød, rosa eller mellemstegt kød, så skal du gå efter lidt forskellige kernetemperaturer: 
  • Rød: 52-54 grader
  • Kernetemperatur – Rosa: 54-56 grader
  • Kernetemperatur – Let rosa: 56-58 grader
  • Kernetemperatur - rosa/medium stegt: 58-60 grader
Vær opmærksom på, at stegen godt kan stige et par grader i hviletiden
Få opskrift på sprøde pommes frites her
Få opskriften på en god bønnesalat med tomater her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg

Ribeye stegt som en hel oksesteg, bliver en mør og lækker steg

Det var bare så nemt at tilberede ribeye stegen som en hel steg og det vil vi helt sikkert sagtens kunne finde på at gøre igen.

Kødet blev endnu mere mørt, end når vi tilbereder steaks og der var kød til mange dage, da vi kun skar stykkerne tyndt ud.Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg

Dagen efter spiste vi kold oksesteg, der smager helt fortryllende med kold kartoffelsalat til f.eks.

Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Se opskriften her
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg

Som du kan se på billedet her, blev vores kød stegt medium stegt, for sådan kan vi bedst lide det, men følg bare anvisningerne i opskriften, hvor jeg har lagt de forskellige kernetemperaturer i opskriftnoten.

Vær opmærksom på, at stegen godt kan stige et par grader i hviletiden.

Uhm – en lækker menu. Den må du prøve.

Hold øje med en ribeye steg i køledisken og spring gerne på, når/hvis du falder over et godt tilbud 🙂
Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •