Blondie kage med hvid chokolade. Uhm her får du opskriften på en dejlig hvid chokoladekage med blåbær.
Hvad er en blondie?
Det er såmænd bare en brownie lavet med hvid chokolade i stedet for mørk chokolade. Kagen er svampet og klæg i konsistensen. Den smager næsten helt konfektagtigt skønt. Uhm. En skøn kage, der vil gøre sig fint både som kage og som dessert, med en god kop kaffe til.
Jeg har lavet kagen med blåbær, men den vil også være rigtig fin med andre bær: brombær, ribs, hindbær, jordbær? Du kan også sagtens udelade bær/frugt i kagen
Det er super nemt at bage denne blondie kage. Dejen kan bare piskes sammen på få minutter og den består af ganske få ingredienser.
Det er en lille kage, men alligevel er den drøj i brug. En blondie er en ret sød dessertkage, som kun skal udskæres i små stykker.
Bag den endelig ikke for længe i ovnen. En blondie er nemlig bedst, når den stadigvæk er lidt klæg og blød i konsistensen.
Uhm det er altså bare en lækker kage! Den kan du godt glæde dig til at smage.
De lidt syrlige blåbær, gav en fin kontrast til den søde kage. Et perfekt match. Har du ikke lige blåbær på lager, så kan anden frugt sagtens bruges.
Opskriften på blondie kagen er rigtig nem og du får den lige her:
Blondie kage med hvid chokolade og blåbær – nem opskrift på hvid chokoladekage. Få den her

Ingredienser
- 125 gram blåbær kan erstattes med andre bær eller anden frugt
- 100 gram smør smeltet
- 200 gram rørsukker eller alm. sukker
- 1 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 150 gram hvedemel
- 100 gram hvid chokolade al slags kan bruges
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Skyl blåbærrene og dup dem tørre
- Smelt smørret i gryde eller få sekunder i mikroovnen
- Bland sukker, vaniljesukker, salt, smeltet smør og æg. Pisk med piskeris. Pisk hvedemelet i.
- Hak den hvide chokolade groft og vend det i dejen
- Tilsæt halvdelen af blåbærrene og vend dem forsigtigt i dejen
- Beklæd en lille bradepande med bagepapir og fordel dejen heri. Min form målte 23x23 cm. Du kan også bruge et lille smurt tærtefad. Fordel resten af blåbærrene på toppen og tryk dem lidt ned i dejen
- Bag kagen ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen skal stadigvæk føles klæg og lidt "klistret" indeni, ligesom en brownie. Den er færdig, når den er sprød og gyldenbrun på toppen
- Lad blondie kagen afkøle lidt, før du udskærer den i små firkanter. Jeg fik 16 stk. af denne portion
Noter
Den dejligste brownie med hvid chokolade og bær – god som dessert. Alle slags bær / frugt kan bruges
Jeg tilsatte halvdelen af blåbærrene til dejen og resten af dem på toppen. Jeg trykkede dem lidt ned i dejen. Bærrene pyntede på toppen af kagen, syntes jeg.
Blondie kagen er “drøj” i brug. Jeg fik 16 stykker af denne portion. Det er små søde kagestykker, men de fleste vil alligevel kunne spise 1-2 stykker, for kagen smager bare så godt.
De syrlige blåbær gav en fin kontrast til den søde kage. Uhm den smagte bare helt perfekt.
Blondie kagen vil også være et hit med hindbær – uhm sådan én må vi da prøve engang. Eller hvad med én med ribs? Den vil både blive rigtig fin. De syrlige ribs vil helt sikkert også klæde kagen.
Jeg glæder mig også til at afprøve en citron – eller appelsinvariant? Uhm – alle de gode blondievarianter, vi har i vente!
Det er smart at man lige kan bruge årstidens frugter eller bær til blondie kagen. Mon der stadig er flere brombær tilbage i skoven? Jeg tror det 🙂
På bloggen finder du også en anden lækker opskrift på blondie med rabarber, uhm den er altså også bare god.

Prøv også denne blondie med kirsebær?

Rigtig god fornøjelse med din blondie med blåbær. Jeg er sikker på, at den også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂
Jeg synes den virker ubagt og meget klæg selvom den har fået længere tid i ovnen end angivet i opskriften. Forstår det ikke. Kan det være chokoladen og mængden af blåbær som gør den “våd”?
Den ser lækker ud. Kan jeg mon bruge frosne blåbær i stedet for friske ?