•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bagt havregrød med æble. I dag får du endnu en opskrift på den populære bagte grød, denne gang i en version med æbler og kanel.

Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift

Ej hvor er jeg altså bare blevet helt vild med den bagte havregrød. Det er super sundt, for det er nemlig lavet uden tilsat sukker og uden fedtstof.

Det er jo næsten som et lille mirakel. Faktisk smager det jo næsten som kage, selvom den er sukkerfri og fedtfattig?

Siden jeg prøvede versionen med banan, har jeg haft lyst til at afprøve nye varianter.

Bagt havregrød - opskrift med banan & mandler
Bagt grød med banan og mandler - smager næsten som banankage
Se opskriften her
Bagt havregrød - opskrift med banan & mandler

Flere af jer, der læser med her på bloggen, har afprøvet opskriften og har inspireret mig til nye lækre versioner. Tusind tak for alle jeres tips 🙂

Sådan gik det til, at jeg i dag fik lavet bagt havregrød med æble og kanel her til morgen. Sikke en genial idé. Uhm hvor det smagte godt.

Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift

Jeg serverede grøden med vaniljeskyr og blåbær – sikke en vindermorgenmad!

Bagt havregrød er fiberrig og mætter derfor godt. Perfekt morgenmad, der giver mæthed længe.

Prøv det, hvis du trænger til lidt afveksling i din morgenmad. Se lige hvor fin den er:

Bagt havregrød med æble og kanel - opskriftDen bagte grød vil også være et populært indslag til brunch f.eks.?

Den vil også fungere godt som et sødt mellemmåltid, eller som sundt alternativ til kage, hvis du skulle blive akut lækkersulten?

Herligt, når man kan “synde” lidt sundere. 🙂

Jeg spiste hele portionen selv, til morgenmad, men du kan sagtens dele den i to også. Hvis du altså vil dele. 🙂

Du kan bage grøden i f.eks. 3-4 små ramakiner. Dine børn vil elske sådan en lille morgenmads-muffin. Den vil også være et hit i madpakken?

Det er super nemt at lave bagt havregrød. Bagt havregrød med æble og kanel - opskriftAlle ingredienser skal bare blendes sammen og så skal grøden bage 15 minutter i ovnen.Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift

Jeg brugte min airfryer, som er en lille mini-varmluftovn. Den er smart at bruge, da det er en lille “kage” der skal bages.

Læs mere om hvad en airfryer er her.

Du kan selvfølgelig sagtens bruge en almindelig ovn, til din ovnbagte havregrød.

Lav gerne flere portioner i ovnen af gangen og frys ned. Det kan man nemlig sagtens. En portion bagt havregrød, kan også fint holde sig i et par dage. Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Bagt havregrød med æble og kanel – få en nem og sund opskrift lige her

Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift
Bagt grød med æbler og kanel - smager næsten som æblekage
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift
Portioner: 2 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dl havregryn jeg brugte finvalsede
  • 1 æg
  • ½ dl mælk kan erstattes med havremælk ell. surmælksprodukt. Vand kan også bruges
  • 1 tsk vaniljesukker kan erstattes med honning
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 æble revet
  • 1 tsk kanel
  • Drys: kanel og lidt sukker

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 180 grader varmluft (undlades ,hvis du bruger airfryer)
  • Put havregryn, bagepulver, kanel, vaniljesukker, mælk og æg i et litermål/beholder til din stavblender.
    Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift
  • Tilsæt revet æble og blend, til dejen er fin
    Bagt havregrød - opskrift med banan & mandler
  • Smør et lille ildfast fad/tærtefad og fordel dejen heri. Min form målte 16 cm i diameter. Du kan også bruge 4 små ramekinforme eller muffinforme af metal/silicone. Drys lidt kanelsukker på toppen
    Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift
  • Bag grøden ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft, afhængig af hvilken form du bruger (200 grader alm. ovn). Jeg bagte grøden i airfryer. Energibesparende, når formen er så lille.
  • Den bagte grød/æblekagen er færdig, når den er gennembagt, sprød og gylden på overfladen
    Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift
  • Lad "kagen" afkøle minutter, før den kan nydes lun. Jeg fik 4 stykker af denne portion. Kan nydes som den er eller med f.eks. vaniljeskyr og friske bær. Kan også spises kold
    Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift

Noter

Du kan erstatte æble med 1 banan 
Tilsæt evt. grofthakket mørk chokolade
Kan nydes som den er eller serveres med f.eks. vaniljeskyr og friske bær
Grøden kan også bages i mikroovnen, men så bliver overfladen ikke sprød og gylden
Bagt havregrød kan også laves i små ramekinforme eller muffinforme af silicone eller metal
Den bagte grød er fryseegnet. Den kan nydes både lun og afkølet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bagt havregrød med æble og kanel - opskriftBagt grød med æble og kanel, der smager næsten som æblekage. Genialt! En sund kage uden sukker eller fedtstof

Måske du tænker: Jamen der er da ikke æg og bagepulver i havregrød?Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift

Næh det er der ikke, men netop disse ingredienser får grøden til at hæve godt op. Konsistensen bliver luftig og rigtig god, ja næsten “kage-agtig”.

Sukkerfri og fedtfattig “kage” – perfekt som morgenmad, til brunch eller som sundt alternativ til kage

Ingrediensmæssigt, er den bagte grød tættere på havregrød end på kage. Smagsmæssigt, kan den dog sagtens gå for at være en sund æblekage. Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift

Her ser du et snit af “kagen”. Uhm sikke en dejlig snyde æblekage, der ikke indeholder nær så mange kalorier, som en almindelig æblekage.

Er du frisk på at prøve en portion?

Du vil helt sikkert ikke fortryde det. Jeg er ihverfald blevet kæmpe fan.

Fremover vil min morgenhavregrød tit blive skiftet ud med en portion bagt havregrød.

Grøden kan bage imens du snupper et hurtigt morgenbad. Smart! 🙂

Rigtig god fornøjelse med din bagte havregrød. Mon vi kan finde på flere nye varianter? Tip mig gerne, i en kommentar herunder, hvis du får en god idé 🙂Bagt havregrød med æble og kanel - opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •