Bradepandekage med squash og gulerødder, flødeosteglasur

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sidste weekend fejrede familien fødselsdag for familien i Marselisborgskoven i Århus. Det var det skønneste sommervejr og vi nød dagen.

Du kan læse om vores skovtursfødselsdag her, og nu er det da på tide at du skal høre om nogle af kagerne. I dag skal du høre om en lækker bradepandekage med squash og gulerødder og lækker smørglasur med flødeost og mandeldrys.

Jeg bagte to store kager, for vi blev næsten 20 personer (ok, set i bakspejlet kunne jeg have nøjes med en kage). En lækker svampet chokoladekage og en kæmpe bradeprandekage med squash og gulerødder. DSC_5186Opskriften er rigtig nem og kagen bliver kæmpestor. Der er rigeligt til et kæmpe fødselsdagsbord, til uddeling på arbejdet (med mange kolleger) eller til børnefødselsdagsdagen med MANGE små sulte fødselsdagsmunde.DSC_5105Her kommer opskriften på squashkage med gulerødder i bradepandestørrelse:

Opskriften er dobbelt portion af denne, og jeg har tilført lidt ekstra grønt. Det bliver en kæmpekage, perfekt til store arrangementer.

Bradepandekage med squash og gulerødder, flødeosteglasur
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 1 stor bradepande
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram sukker
  • 3 dl. olie
  • 6 æg
  • 650 gram mel
  • 2 tsk. natron
  • 1 spsk. vanillesukker
  • 2 spsk. kanel
  • 600 gram squash
  • 600 gram gulerødder
  • Flødeosteglasur:
  • To bøtter flødeøst naturel ikke light
  • 250 gram blødt smør
  • 250 gram flormelis
  • 1 spsk. vanillesukker.
  • Pynt: Evt. 100-150 gram ovnristede hasselnødder.

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker.
  • Tilsæt olie.
  • Tilsæt mel, natron, vanille, kanel og squash og gulerødder til sidst.
  • Brug gerne din køkkenmaskine til at fintsnitte.
  • Smør bradepanden med smør og drys gerne formen med æblekagerasp.
  • Bag kagen 45 minutter ved 150 grader varmluft. Stik en gaffel i og test om der hænger dej ved. Dejen skal være lidt svampet og må ikke blive for tør.
  • Imens kagen afkøler rører du flødeosteglasuren
  • Rør det bløde smør med flormelis og vanille. Rør de to bægre flødeost i til sidst. Sigt gerne flormelis'en i, så der ikke kommer klumper i. Fortvivl ej, evt. klumper kan sagtens røres ud med røreskeen eller elpisker.
  • Smør glasuren ud på den kolde kage og pynt med ristede hasselnødder eller valnødder

Jeg brugte ca. 1,2 kilo revne grøntsager i alt, brug mere eller mindre squash/gulerødder. Du kan også lave en ren gulerodskage eller en ren squashkage?

I den oprindelige opskrift skulle der kun bruges 400 gram revne grøntsager, men jeg supplerede altså med lidt ekstra og det gik fint. Kagen holdt sig friskere flere dage og blev vel også sundere? Jeg reducerede også fedtstof. KUNNE ikke få mig selv til at bruge 5 dl. olie i en kage. Der kunne fint reducereres fra 5 dl. til 3 dl.DSC_5106Jeg har stadig en pose æblekagerasp på lager fra efterårets æblesæson og har fundet ud af at man med fordel kan anvende æblekagerasp til at drysse på smurte kageforme når der bages kage. Smart! Kagerne får en knasende sprød sød overflade og du undgår at kagerne hænger i. DSC_5112

DSC_5113

Uhm hvor den dufter, den krydderkage! Man kan NÆSTEN ikke vente på afkølingen 😉DSC_5177Smør osteglasuren ud på den afkølede kage.
DSC_5179 Jeg brugte en håndfuld ovnristede hasselnødder. Det er den nemme løsning, for her er den dumme hinde/skal fjernet. Du kan sagtens riste hasselnødderne selv i ovnen. De skal blot ristes til hinderne/skindet kan “nulres” af  – 10 minutter ved svag varme vil jeg tro?DSC_5180 Hasselnødderne blev hakket groft, og sikke det pyntede, synes du ikke? DSC_5182 Kagen blev taget med i skoven. Jeg lagde en bageplade henover, så gik transporten fint.

Alle var vilde med kagen. Børnene var jo lidt skeptiske, da de hørte at der var squash og gulerødder i, og så ost i glasuren, men ved I hvad? De overgav sig alle mand 😉

Lækker smuk gulerods/squashkage.Dejligt (kage)minde om den skønneste forårsdag i skoven. 🙂

God fornøjelse med kæmpekagen. Måske du også har fået lyst til en tur ud i det blå med en kage under armen? 🙂Ørnereden squashkage sommer skovtur Marselisborgskoven fødselsdagssskovtur fødselsdag i det grønne fødselsdag forår flæskestegssandwich chokoladekage bøgeskov Fødselsdagsskovtur i det grønne Marselisborgskoven


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

15
Skriv en kommentar

8 Kommentar tråde
7 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
8 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Freya

Hej Gitte .

Jeg skal bage denne kage her i weekenden til jobbet på mandag.
Jeg undre mig dog over at der ikke står noget om bagepulver i opskriften, men der er bagepulver i den du henviser til ?.
Er der en grund til at du ikke har bagepulver i denne??

Birthe Sørensen

Har lige bagt din kage, rigtig god,jeg tilføjede lidt hakkede mandler til dejen, kan godt lide der er noget at bide i.
Ovenpå osteglasuren kom jeg ristede græskarkerner. Uhm det var rigtig godt.

Janni

Hej
Er det forstået rigtigt at til en bradepande skal der bruges dobbelt af det du skriver altså 1kg sukker?

Benthe Helmer

Hej.
Skal netop til at lave flødeosteglasuren til kagen.
Er det korrekt at der skal bruge 250 g smør.
Kan Lurpak smørbar bruges

Med venlig hilsen
Benthe

Jette

Mmm sikke en duft..
Den skal med i skoven imorgen, hvor der holdes MTB klubmesterskab. Jeg tror helt bestemt at et stykke kage ved målstregen kan få dem til at cykle liiiidt hurtigere 😉

Jeg tilføjede 2 dl tykmælk til erstatning for de 2 dl olie du havde skåret væk…. Det er helt perfekt..

Kh Jette

thomas glud

Hej Gitte
Tak for din kage. Den er pt i ovnen og blev min løsning på en hurtig kage.

Derudover. Du skriver “Pisk æg og sukker. .Tilsæt olie og æg. Omrør. “. Sådan nogen som mig bliver altid lidt forvirrede, når der er fejl i opskrifter. Og så synes jeg, du bør udskifte “omrør”. Det virker sådan lidt fjollet.

Nå, men tak for kage.

T

Malene H

Jeg har ellers hørt, man ALDRIG må vælge light når man laver frosting, da den så vil blive for tynd. Er i øvrigt af den overbevisning, at når resten af den kage jeg spiser allerede er godt og grundig kalorieholdig, så kan man ligeså godt fuldende den, ved at bruge den rigtige flødeost 🙂

Squash-kage er i øvrigt en gammel favorit. Mums!

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer