•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gulerodskage med squash ostecreme og nødderDet er ferie. Det er påskeferie. Solen skinner og den regntunge dyne af efterårsvejr opløstes som dug for solen. Skønt.

I dag har vi haft gæster. Dele af familien kiggede forbi heriblandt to søde niecer. Dejligt. Se lige hvad den sindssyge moster fandt på. Bordet blev dækket i det fri og nej hvor var vejret skønt. Vi fik alle sol på de vinterblege næser. 🙂Altså der er jo tradition for at der bliver serveret lidt hjemmebag, når der kommer gæster her i huset. Sådan gik det også i dag. Der blev bagt nogle grovboller med rugmel og så fandt jeg en lækker jordbærcrumble i fryseren.

Der skete nu bare det, at jordbærcrumblen slet ikke blev spist. Hvorfor ikke?? Den blev komplet udkonkurreret af dagens vinderkage – en lækker gulerodskage med squash ostecreme og grofthakkede ristede hasselnødder.Gulerodskage med squash ostecreme og nødderJamen det blev da også bare den lækreste gulerods/squash-kage du kan forestille dig, og nem var den ovenikøbet også at lave. Jublen ville ingen ende tage. Gæsterne var glade og Bagenørden ikke mindst.

Er du vild med krydderkage med smørcreme, så vil du elske denne kage <3

Jeg iler straks med at bringe dig opskriften. Kagen er bare skøn og der er kage nok til mange lækkersultne munde. Kagen bages i ovnens store bradepande og er med i min top 10 over de bedste bradepandekager på bloggen

Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig:Gulerodskage med squash ostecreme og nødder

Gulerodskage med squash ostecreme og nødder

Gulerodskage med squash ostecreme og nødder
Squash/ gulerodskage med ostecreme og ristede hasselnødder
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: gulerodskage, ostecreme, squashkage
Portioner: 20 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram sukker
  • dl olie
  • 3 æg
  • 325 gram hvedemel
  • 400 gram squash/gulerødder. Du kan bruge enten squash eller gulerødder eller bruge halvt af hver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk. vanilje
  • 3 tsk. kanel

Osteglasur

  • 200 gram flødeost ikke light
  • 125 gram smør
  • 125 gram flormelis
  • 2 tsk. vanilje
  • Drys: grofthakkede ovnristede hasselnødder et par håndfulde

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Pisk sukker med olie og tilsæt 1 æg af gangen. Pisk godt efter hvert æg.
  • Bland kanel, natron og bagepulver med hvedemelet og rør det forsigtigt i æggeblandingen.
  • Riv grøntsagerne på den grove side af rivejernet.
    Gulerodskage med squash ostecreme og nødder
  • Rør grøntsagerne i dejen.
    Gulerodskage med squash ostecreme og nødder
  • Pensl et dejfad med smør og drys med rasp. Jeg havde tilfældigvis æblekagerasp, og det er klart det bedste rasp til kageforme, da den jo er sød som sukker og sprød som rasp. Perfekt.
  • Jeg brugte en bradepande på ca. 25x35 cm
  • Dejen hældes i og sættes i den varme ovn. Bages ca. 40-45 minutter ved 150 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt. Kagen skal føles lidt svampet og være lidt klæg.
  • Imens kagen afkøler rører du smør-ostecremen. Blødgør gerne smørret 10 sekunder i mikrobølge-ovnen). Rør flormelis, vaniljesukker og flødeost i.
    Gulerodskage med squash ostecreme og nødder
  • Lad kagen afkøle helt, før du putter osteglasuren på.
    Gulerodskage med squash ostecreme og nødder
  • Drys ristede hasselnødder på toppen eller sukker/honningristede mandler.
    Gulerodskage med squash ostecreme og nødder
  • Nydes afkølet. Opbevar kagen i køleskab i en tætsluttende beholder.
    Gulerodskage med squash ostecreme og nødder

Noter

Du kan bruge enten squash eller gulerødder til kagen eller halvt af hver
Du kan tilsætte rosiner til kagen, hvis du er til rosiner i bagværk.
Kagen er fryseegnet dog uden osteglasur
Kagen holder sig frisk i køleskabet i flere dage. Opbevar den på køl i en tætsluttende beholder 

En skøn gulerodskage med squash – saftig, svampet, lækker og med en fløjlsblød ostecremeGulerodskage med squash ostecreme og nødder

Her ser du dagens (og kagens) sunde indslag. Min plan var egentlig at bruge 400 gram squash, men efter kontrolvejning fandt jeg ud af at min squash kun vejede 100 gram. Jeg supplerede derfor med gulerod.

Bag gerne en ren squashkage eller en ren gulerodskage og hvis du har overflod af squash i haven, mon så ikke det bliver en ren squashkage 😉Gulerodskage med squash ostecreme og nødder

Gulerodskage med squash ostecreme og nødder

Tænk alle de squash-gulerodskager jeg er gået glip af i mit liv! Først nu ved jeg hvor lækker en gulerodskage med squash er og hvor nem sådan en kage er at bage. Sikke en lækker kombination af sød/syrlig osteglasur og lækker krydderkage. En helt perfekt kage.DSC_4817Jeg havde tilfældigvis nogle ristede hasselnøddekerner på lager, men kan du ikke opdrive disse, så rist gerne nogle hasselnødder i ovnen og nulr hinden af. Drys evt. med groftkakkede valnødder eller brændte mandler i stedet for.DSC_4821Uhm, jeg synes da den er blevet smuk ikke? Uha og smagen sidder bare lige i skabet. Lækker diskret kryddersmag og syndig smørcreme på toppen. Så bliver det ikke meget bedre 🙂

Hvis du er til rosiner i bagværk, så put du endelig lidt rosiner i.
DSC_4822Så er der servering af ét stk. vinderkage.

En rigtig smuk, saftig og velsmagende gulerodskage med squash

P.S.: Gæsterne fik en “kage-doggy-bag” med hjem og alligevel er der rester nok til mig og de andre på matriklen i morgen. Uhm jeg glæder mig som et lille barn, og det gør de andre også

Hvor er det SKØNT at have påskeferie og nu skinner solen jo. Perfekt!  Håber du nyder ferien, fritiden og livet lige så meget som jeg. 🙂
Gulerodskage med squash ostecreme og nødder


  •  
  •  
  •  
  •  
  •