Broccoli salat. Uhm her får du opskriften på en klassisk broccolisalat med bacon og æbler eller rosiner.
Er du også vild med broccolisalat – du ved den gode med bacon og æbler el rosiner?
Vi er vilde med den her i huset og salaten er et hit ved ethvert buffetbord.
Salaten smager så godt, at 2-3 personer uden problemer sagtens kan spise et helt broccoli, når det serveres som broccoli-salat.
En ægte salat-klassiker. Salaten er så fyldig, at den sagtens vil kunne spises alene som frokostret. Servér den også gerne som hovedret med et lækkert brød til måske?
Salaten er enkel at lave. Det geniale trick er at alle smagskombinationer opfyldes i ét med denne salat, både det søde og det salte.
En lækkerbisken. Bacon og æbler /rosiner smager bare så godt sammen. Broccolisalaten smager skønt både med æbler og rosiner og du kan godt blande de to.
Du bestemmer. Tit så vælger jeg lige dét jeg har i huset. 🙂
Hvis du bruger bitte små broccoli buketter, så behøver du ikke forkoge dem. Hvis du bruger større/grovere broccoli buketter, så giv dem gerne et hurtigt opkog i mikroovnen.
Salaten er ellers hurtig og nem at lave.
Bacon’en skiverne stegte jeg i mikroovnen. Det er smart og det går lynhurtigt. Få tips i opskriften.
Har du ingen mikrobølgeovn bruger du jo bare din stegepande. Skynd dig at springe på salaten. Den er et kæmpe hit 🙂
Du får opskriften på den lækre broccoli salat lige her:
Broccoli salat nem og lækker opskrift med bacon og æbler el. rosiner – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1 broccoli i små buketter.
- 5 skiver bacon i skiver. Kan udelades
- 1 lille rødløg fintsnittet
- 1½ dl solsikkekerner ca. kan udelades
- 1 dl rosiner kan udelades eller erstattes med 1 æble i tern
- 2 dl creme fraiche el. A38, græsk yoghurt el. lign.
- 2 tsk rød balsamicoeddike el. lign.
- 1 tsk sukker el. honning. Smag til
Sådan gør du
- Steg bacon på en pande eller i mikrobølgeovn (læg køkkenrulle på en tallerken - læg bacon ovenpå og afslut med et lag køkkenrulle. Steg 4x 2minutter ved høj effekt, eller til bacon-skiverne er sprøde). Kan også steges i airfryer. Lad baconskiverne afkøle helt.
- Pluk broccoli-hovedet i små fine buketter. Hvis du bruger større buketter, så forkog gerne broccolien 2-3 minutter i mikroovnen og afkøl herefter. Hvis du laver helt små buketter, behøver du ikke forkoge.
- Bland solsikkekerner, rødløg og æbletern/rosiner i salaten
- Rør balsamicoeddike og sukker i creme fraichen og bland det i salaten.
- Lad salaten trække på køl, til den skal serveres
- Smuldr/bræk bacon skiverne i små stykker og spred det ud på salaten
Noter
Æble kan erstattes med rosiner
Vil du gerne lave en fedtfattig broccolisalat? Bacon kan udelades og du kan bruge skyr i stedet for creme fraiche.Broccolisalat med bacon og rosiner eller æbler er en nem og populær salat
Dette er bare den bedste salat med broccoli. Et kæmpe hit herhjemme i min familie.
Jeg pynter gerne salaten med bacon på toppen. Man kan også vende bacon stykkerne i salaten, men den bevarer mest sprødhed, hvis du bare lægger den på toppen. Du bestemmer. 🙂
Hvis du gerne vil lave en fedtfattig broccolisalat, så kan bacon udelades og du kan bruge skyr / A38 el. lign i stedet for creme fraiche.
Så er der en lækker salat servering klar på din tallerken. Et grønt salat-tip fra mig til dig.
Rå broccoli i salat smager rigtigt godt. Prøv også denne blomkålssalat med rå blomkål.
Broccolisalat med bacon og æbler / rosiner vil være et hit på dit buffetbord
Tro mig, alle vil elske denne salat og skålen vil hurtigt blive tømt på dit bord.
Broccolisalaten vil være et hit at servere på et buffetbord. Den passer også perfekt som tilbehør til mange hovedretter og grill også.
Når vi spiser broccoli salat i min familie, skal jeg lave salat af 2 broccoli, for at vi er sikre på at have nok. Salaten smager SÅ godt at der vil blive spist meget. Den allerbedste anbefaling.
På bloggen finder du også denne vinder-opskrift på broccolisalat og den er også et hit.
Jeg har også en opskrift på en mere fedtfattig broccolisalat uden bacon her.
Få flere gode opskrifter på broccolisalater og blomkålssalater her:
1.
2.
3.