Hvad siger du til en nem æbledessert, klar på ingen tid og lavet med ganske få ingredienser?
Så skulle du prøve bagte æbler med kanel-fyld
Jeg lavede en portion i dag og hvor var det da bare lækkert og nemt også.
Vi har stadigvæk en masse æbler til overs fra efterårets æblehøst og æbleideerne bliver bare ved med at pible. Heldigvis 🙂
Bagte æbler kan hurtigt laves hvis du bliver lækkersulten og du behøver ikke at have mange ingredienser hjemme. Jeg vil tro, at du har de fleste ingredienser på lager i dine køkkenskabe? Du skal faktisk kun bruge smør, brun farin, kanel og mandler. Uhm – det bliver den lækreste kanelremonce kan du tro 🙂
Æblerne smager fint med flødeskum, creme fraiche eller græsk yoghurt til, men de kan også sagtens spises som de er – og så vil de jo nok blive en del sundere.Pr. æble bruges der kun lidt over 5 gram smør, så det er ikke fordi de bagte æbler er voldsomt syndige (hov, glemte lige at tage højde for farin. Skal vi ikke bare sige at det ikke er særligt usundt? 🙂
Hvad er bagte æbler mon?
Det er såmænd bare udhulede æbler med knas-topping-fyld. Forberedelserne tager kun få minutter. Nemmere bliver det ikke.
Æblerne passer sig selv i ovnen og de vil være fine som en nem æbledessert en dag du får gæster eller en dag hvor den hurtige lækkersult rammer? Det kan jo ske 🙂Du får opskriften på de bagte æbler lige her:
Bagte æbler i ovn med kanel, brun farin og mandler – nem opskrift

Ingredienser
- 4 æbler
- 1 dl farin
- 1 spsk kanel
- 25 gram smør blødt
- 2 håndfulde mandler grofthakkede
Sådan gør du
- Vask æblerne og udhul dem (gøres nemmest med en kartoffelskræller). Fjern kerner og æblehus, uden at lave hul nederst i æblerne
- Bland smør med farin, kanel og mandler.
- Fyld æblerne med kanelfyldet
- Bag æblerne 25-30 minutter i ovnen v. 125 grader varmluft (eller 15 minutter v. 150 grader varmluft). Æblerne kan også bages 3-4 minutter i mikrobølgeovnen.
- Æblerne er færdige, når de er gennembagte og toppingen er sprød. Pas på at æblerne ikke branker på toppen.
- Servér de bagte æbler lune med flødeskum eller vaniljeis til.
Noter
Bagte æbler er en nem og lækker dessert, der bages i ovnen
Sprøde mandler på toppen er altid et hit, når du laver æbledessert. Jeg brugte to håndfulde mandler, men du kan sagtens bruge færre – de er jo desværre så dyre, de mandler, selvom de endda er faldet i pris.
Hak bare mandlerne groft. Jeg kan rigtigt godt lide når der er lidt bid, men du bestemmer om dine skal være groft- eller finthakkede 🙂
Du vil sagtens kunne udhule æblerne meget mere end jeg har gjort, så vil der være mere plads til mere topping nede i æblerne. Det meste af min topping kom på toppen, men det smagte nu altså også rigtigt fint 🙂
Så er der bagte æbler med knasende lækker sprød topping.
Flødeskum ville have smagt perfekt til – men vi snuppede en klat creme fraiche til og det var også rigtigt fint.
Æblerne bliver rigtigt bløde, når de er gennembagte og det harmonerer bare så godt med den sprøde kanel/farin-topping. Uhm en lækkerbisken <3
Prøv du bare en portion bagte æbler. De er et hit 🙂