•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Brownie opskrift med chokolade og karamelHalløj en lækker kage du skal høre om i dag.

Du får opskriften på vores nytårskage, der var i den særligt syndige og ultralækre kategori: En chokoladebombe af en brownie med masser af smør, chokolade og et tykt karamellag på toppen.

Kagen var helt perfekt og meget kompakt på den klæge konfekt-agtige måde.

Kagen blev fast i konsistensen og blev serveret udskåret i små blokke. Vi serverede en god klat letpisket flødeskum til og frisk frugt også. Voila! Er du vimmer hvor var det bare en lækker kage! Brownie opskrift med karamel og mandler

Jeg skar kagen ud i små stykker, for chokoladesmagen er meget intens, så man kan kun spise små stykker. Kagen er derfor drøj i brug og der vil være kage nok til mange lækkersultne munde i denne portion.

Vi var 7 omkring bordet og nåede ikke engang halvvejs i kagen, så resten af lækkerierne gemmer sig nu i fryseren. Uhm – sikke en rar tanke 🙂

Måske du lurer på hvordan jeg har lavet karamellaget på toppen af kagen?

Det er såmænd bare lavet med kondenseret mælk. 
Brownie opskrift med karamel og mandler
Det er SÅ nemt, for den cremede mælk skal bare hældes på toppen af den ubagte kage.

Hvis du ikke lige har kondenseret mælk på lager, så kan kagens sagtens bages uden karamellag. Mandlerne på toppen er strengt taget heller ikke nødvendige, men det smagte virkelig godt med de sprødristede mandler i karamellaget. Uhm – den kage må du altså næsten prøve <3Brownie opskrift med karamel og mandlerKagen består af meget smør og chokolade og den skal stadigvæk føles ret ubagt, når den er færdig, for kagen “sætter sig” nemlig når den er afkølet. Det kan være lidt svært at finde ud af hvornår kagen har fået nok.  Min kage fik 50 minutter v. 140 grader varmluft, men tjek kagen undervejs nogle gange.

Temperaturen må ikke være for høj, for så kan karamellen brænde. Min kage var tildækket med stanniol det meste af tiden, så gør du også gerne det.

Kagen skal helst bages en del timer før den skal serveres, gerne dagen før. Jeg bagte min om formiddagen og stillede kagen til afkøling og den var fin da den skulle serveres som aftendessert. Brownie opskrift med karamel og mandlerHer kan du se kagen med karamel før den er afkølet. Karamellaget tykner ved afkøling og halløj det smager bare lækkert. Kagen føles ret hård i det, så den skal spises med kagegaffel, men vores gæster havde ingen problemer med at indtage kagen 🙂Brownie opskrift med karamel og mandlerSådan ser kagen ud efter afkøling. Jeg skar små blokke af med min skarpeste kniv. Kanterne overlod jeg til det arbejdende køkkenfolk at gumle på. Der skal jo være lidt fordele ved at have køkkentjansen 🙂
Brownie opskrift med karamel og mandler

Glæd dig. Det er en rigtig lækker kage og du får opskriften lige her:Brownie opskrift med karamel og mandler

Brownie opskrift med chokolade og karamel

Brownie opskrift med chokolade og karamel
En lækker dessertbrownie med chokolade, karamel og mandler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Brownie opskrift med chokolade og karamel
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: brownie, brownie med chokolade, karamel
Portioner: 14 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram smør
  • 250 gram mørk chokolade lys chokolade kan også bruges
  • dl sukker
  • 3 æg
  • dl hvedemel
  • dl kakaopulver (usødet)
  • ½ tsk salt
  • 1 dåse kondenseret mælk 400 gram. (kan udelades, men det tryller kagen ekstra god)
  • 2 håndfulde mandler (grofthakkede) kan udelades eller erstattes af andre nødder
  • Tilbehør: letpisket flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker til en tyk hvid æggesnaps
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Smelt smør og chokolade langsomt sammen i en gryde. Lad chokoladeblandingen køle lidt af
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Hæld chokoladeblandingen langsomt i æggeblandingen. Hæld i, i en tynd stråle og vend med en dejspatel
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Bland kakaopulver, hvedemel og salt og sigt det i dejen. Rør godt med en dejspatel men pisk ikke
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Beklæd et ildfast fad/kagefad med bagepapir og hæld dejen heri. Min form målte ca. 22x28 cm
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Hæld den kondeserede mælk på toppen og fordel den forsigtigt på kagen
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Hak mandlerne groft
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Drys mandlerne på kagen
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Bag kagen nederst i ovnen i ca. 45-50 minutter v. 140 grader varmluft. Skruer du højere op, bliver karamellen for mørk. Tildæk kagen med stanniol efter de første 10 minutter. Kagen må gerne føles lidt ubagt, når den er færdig og den skal være klæg indeni, dog uden at være alt for "blævrende"
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Tag kagen ud af ovnen og stil den til afkøling mindst 3-4 timer og gerne natten over.
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Karamellen tykner efter afkøling
    Brownie opskrift med chokolade og karamel
  • Skær kagen ud i små firkanter. Kagen er en "bombe" så man kan kun spise små stykker
    Brownie opskrift med karamel og mandler
  • Nyd kagen med flødeskum eller vaniljeis til
    Brownie opskrift med chokolade og karamel

Noter

Du kan bruge al slags chokolade til denne brownie.
Mandler kan udelades eller erstattes af andre nødder. Kagen kan bages uden karamellag
Kagen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Brownie opskrift med karamel og mandlerWow en skøn brownie med karamel! Perfekt dessertkage

En kage der kun består af lækkerier, kan da kun blive lækker og det blev den altså også denne kage. Den skønneste dessertkage!

Kagen er hurtig at lave og den består af få ingredienser. Lidt dyre ingredienser javist, men til gengæld bliver der dessert til mange. Brownie opskrift med karamel og mandlerVil du servere chokoladekage til dessert, vil denne brownie være et rigtigt godt bud. Karamellaget og mandlerne på toppen gjorde kagen ekstra god, den kage kan du godt glæde dig til. Brownie opskrift med karamel og mandlerEt lille bitte stykke, der ligner snyd men tro mig, kagen er så intens i smagen at “lidt men godt” rækker.

Kagen vil være perfekt at servere for gæster som en lækker dessert en dag. Kagen kan også serveres som en lille “haps” som kagetapas på et kagebord eller som dessert til buffet? 🙂

Servér en god kop kaffe til og gerne en kugle vaniljeis eller flødeskum. Dine gæster vil juble – med garanti.

Kan du opdrive friske bær, vil det være et scoop at servere til kagen, så gør du endelig gerne det. 
Brownie opskrift med karamel og mandler
Prøv den skønne brownie med chokolade og karamel – en chokoladebombe der vil række til mange af dine lækkersultne gæster.

Kagen er noteret som et hit til nytårsmenuen og det er med garanti ikke sidste gang vi serverer den herhjemme 🙂

God fornøjelse med kagen. Håber du synes om den 🙂

Brownie opskrift med karamel og mandler

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •