•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Halløj en lækker ret du skal høre om i dag. Mørbrad a la creme i ægte flødesovs med champignon og løg – uhm så bliver det ikke meget bedre. 🙂

Retten spiste vi nytårsaften til lækre Pommes Anna kartofler og med en lækker bønnesalat til  – er du vimmer hvor vi og vores gæster spiste! En enkel men alligevel utroligt lækker menu.

Jeg er gået all in med retten  og har brugt en masse, lækre champignons og rigeligt smør til stegning. Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift

Jeg lavede en kæmpe portion mørbrad a la creme af 5 svinemørbrad og så tilberedte jeg retten i min stegeso. Nedenfor har jeg dog kun angivet en mindre portion til 4 personer, det passer nok bedst til en almindelig familie.  Gang bare op hvis I er flere omkring middagsbordet.

Har du ikke en stegeso, så kan retten sagtens laves i en sautérpande, et tildækket ildfast fad eller en støbejernsgryde, anvisninger får du også i opskriften nedenfor.

Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift

Vi spiste som sagt den lækre mørbrad a la creme til fornemme nytårskartofler men du kan sagtens bare servere ris til eller måske servere retten som lunt tilbehør til en frokostbuffet med rugbrød? Det vil også være et hit, men så skal saucen jævnes og tyknes godt.Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift

Mørbradbøfferne blev møre og flødesovsen var lækker og fyldt med smag. Omrør sovsen godt, hvis fedtet skulle samle sig på toppen, så gæsterne ikke bliver forskrækkede.  😉

Vil du gerne spare lidt på kalorierne, så kan du sagtens bruge madlavningsfløde eller kaffefløde med lavere fedtindhold, men indrømmet – hemmeligheden bag en ægte god flødesovs er nu altså ægte piskefløde, hvis man spørger mig 🙂
Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskriftOpskriften på den lækre mørbrad a la creme, får du lige her:

Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift

Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
Mør og lækker svinemørbrad i flødesovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
Kategori: mormormad - klassiske oldschool retter
Keyword: flødesovs, mørbrad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 stk svinemørbrad afpudsede
  • 3 løg i skiver
  • 1 svinebouillonterning
  • 500 gram champignon champignon fra glas kan også bruges
  • 5 dl piskefløde kaffefløde eller madlavningsfløde kan også bruges
  • dl kogende vand
  • salt/peber
  • jævning jeg bruger Maizenamel
  • smør til stegning smør giver den bedste smag synes jeg

Sådan gør du

  • Afpuds svinemørbraden og befri den for sener og hinder
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
  • Skær mørbradbøffer i 1-1½ cm tykke skiver. Bank dem flade med håndroden
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
  • Brun mørbradbøfferne i rigeligt smør og drys med rigeligt salt og peber
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
  • Brun mørbradbøfferne godt på begge sider, til de får brun stegeskorpe. Tag dem af panden og hold dem varme under stanniol
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
  • Skær løg i skiver og svits på panden. Rens champignon imens. Tag løgene af panden
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
  • Snit champignon i skiver og svits i mere smør på panden. Tag champignon af panden
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
  • Svits bouillonterningen i smør. Tilsæt piskefløde og kogende vand og kog op. Jævn saucen let med Maizena (vær obs på at sovsen tykner ekstra under tilberedningen). Smag til med salt og peber. Sovsen skal krydres godt. Kulør kan tilsættes, hvis du synes
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
  • Bruger du sautérpande, så læg mørbradbøffer, løg og champignon tilbage i flødesovsen og læg låg på og lad retten simre i ca. 30 minutter, eller til mørbradbøfferne er helt møre
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
  • Du kan også lægge mørbradbøfferne i et ildfast fad og så fordele champignon, løg og flødesovs på toppen. Tildæk og tilbered i ovn i min. 30-45 minutter v. 175 grader varmluft, eller til bøfferne er møre. Tag stanniolet af de sidste 5 minutter
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
  • Hvis du bruger stegeso, så fordel fyldet i bunden og hæld fløden på bagefter. Det er vigtigt at flødesovsen er rimeligt afkølet, inden du hælder den over mørbradbøfferne, da stegesoen ellers kan knække. Bruger du stegeso, kan du med fordel langtidsstege 1-2 timer v. 150 grader varmluft - dobbelt tid hvis du laver dobbelt portion.
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift
  • Servér retten med lækre kartofler eller ris til. Kan også serveres som lun frokostret
    Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift

Noter

Jeg lavede 2½ portion af retten i min Römertopf og lagde mørbrad, løg og champignon på skift og hældte den let afkølede flødesovs i stegesoen til sidst. Retten gav jeg 4 timer v. 150 grader. 
Du kan sagtens bare lave retten i ildfast fad eller sautérpande.  
Hvis du ikke tildækker dit fad, kan du opleve at flødesovsen fordamper. Tildæk derfor gerne med staniol og tag stanniolen af de sidste 5 minutter.
Lav gerne stor portion og frys retten ned.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskriftMør og lækker svinemørbrad a la creme og flødesovsen var skøn!

Denne ret består af lutter gode sager og faktisk er den ret enkel at lave.Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskriftJeg brugte en masse gode champignon til retten og jeg synes at friske champignon giver den bedste smag, men champignon fra glas kan også sagtens bruges, hvis du ikke lige har friske på lager.Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskriftJeg har angivet forskellige tilberedningsformer i opskriften ovenfor, for det geniale er, at denne ret sagtens bare kan laves både på pande, i ovnen i ildfast fad eller stegeso/støbejernsgryde, alt efter hvor lang tid du har i køkkenet.

Laver du retten på panden, så går det hurtigt, men jeg synes at mørbradbøfferne bliver mere møre af at blive tilberedt i ovnen.

Her ser du min fyldte stegeso:
Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskriftFyld ikke stegesoen helt til randen, da flødesovsen godt kan boble ovenud, når den opvarmes. Bare lige et tip til dig. 🙂Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskriftSådan så min mørbrad a la creme ud efter flere timer i ovnen.Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift Langtidsstegning er bare et hit synes jeg og det smarte ved at stege i stegeso er, at retten passer sig selv i ovnen, imens du har travlt med andre ting.

SÅ smart især nytårsaften hvor man både skal byde gæster velkommen og høre Dronningens nytårstale. 🙂
Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift

Retten vil være et hit både til hverdag, weekend og fest.

Det er sjældent vi går all in og bruger så meget rigtigt piskefløde i sovsen, men halløj hvor var det altså bare et hit. Vi havde madrester til flere dage og selv på 3. dagen var retten et scoop.

Retten vil med garanti forsvinde hvis du serverer den som lun ret til et frokostbord, måske til julefrokosten?

God fornøjelse med den lækre mørbrad a la creme 🙂

Mørbrad a la creme i ovn mør lækker opskrift

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •