Chokolade cookies med peanuts og brun farin. Uhm her får du opskriften på sprøde nemme småkager med chokolade og nødder.
Øj du kan godt begynde at glæde dig. I dag vil jeg nemlig tippe dig om nogle rigtigt lækre chokolade cookies.
Knasende sprøde cookies med god smag af brun farin, chokolade og lækre salte peanuts.
Kagerne smager skønt og hvis man spørger min familie, er det tæt verdens bedste cookie opskrift.
Jeg bagte en portion i weekenden i sommerhuset, og glemte kagedåsen derude. I denne uge har min mand, der ellers ikke er den store kagespiser, flere gange spurgt: “Hvor har du gjort af de dér gode småkager du bagte?? Har vi ikke flere af dem??”
Det må da vist siges at være en god anbefaling 🙂
Chokolade cookies’ene er altså også bare rigtigt gode. Sprøde og med den lækreste smag. Helt perfekte faktisk.
Jeg har brugt salte peanuts til kagerne og kombinationen af sødt/salt er genialt i disse kager. Uhm – det skulle du altså prøve.
Peanuts kan dog sagtens erstattes af mandler eller hasselnødder, hvis du foretrækker det.Småkagerne er et hit at servere på ethvert kagebord, som uddeling til kolleger eller i skole eller som lækre julesmåkager måske?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her.
Chokolade cookies med brun farin og peanuts – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 150 gram smør
- 200 gram brun farin rørsukker eller almindeligt sukker kan også bruges
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 2 spsk kakaopulver usødet
- 160 gram hvedemel
- ½ tsk natron
- 50 gram mørk chokolade grofthakket. Al slags chokolade kan bruges
- 75 gram peanuts Grofthakkede. Nødder kan udelades. Hasselnødder eller mandler kan også bruges
Sådan gør du
- Rør fedtstof, sukker og brun farin godt. Pisk evt. med elpisker. Tilsæt vaniljesukker og æg
- Bland de tørre ingredienser og rør dejen sammen
- Hak peanuts og chokolade groft og tilsæt. Dejen bliver hård og klistret.
- Beklæd to bageplader med bagepapir og sæt dejen på med to teskeer. Der skal være god afstand imellem kagerne, da de flyder en del ud.
- Bag kagerne 6-8 minutter v. 175 grader varmluft. (200 grader alm. ovn). Hold godt øje med at de ikke bliver for mørke.
- Kagerne bliver sprøde efter afkøling. Hvis dine kager er for bløde efter afkøling, så bag dem et par minutter til.
Noter
Mandler eller nødder kan bruges i stedet for peanuts. Nødder kan også udelades
Kagerne kan holde sig 1-2 uger i tætsluttende kagedåse.Knasende sprøde chokolade småkager med salte peanuts og brun farin – de bedste cookies
Jeg er sikker på at I også bliver fan af kagerne hjemme hos jer.
Julen står for døren og her i huset plejer vi altid at bage chokoladesmåkager til jul. Vi har nemlig en helt særlig tradition.
Da min søn var lille, og troede på julemanden, stod han tit i vinduet og ventede på julemanden. Han håbede at han ville kigge forbi før juleaften også.
Hvis julemanden lod vente på sig, prøvede min søn at lokke ham til, med en lækker chokoladesmåkage-servering.
Han anrettede en tallerken småkager, og stillede et glas mælk frem, hver aften før han gik i seng.
Hvis serveringen var spist om morgenen, havde julemanden været på besøg og det utrolige skete: Julemanden kom tit på besøg om natten, ihvertfald var tallerkenen altid tom om morgenen, 🙂
Prøv endelig at se om du kan lokke julemanden til, med en god portion af disse lækre chokoladesmåkager.
Chokoladesmåkagerne smager skønt hele året rundt, så bare spring på 🙂
Få flere gode opskrifter på chokolade cookies her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.