•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Imorgen skal jeg til afskedsreception hos min tidligere chef og nuværende kollega. En mandlig kollega.

Jeg vil gerne sige pænt farvel til ham med en personlig ting. Man kunne jo altid købe en flaske rødvin – hvilket en mand jo nok ville sætte allermest pris på. Man kunne også købe en æske chokolade, men det synes jeg alligevel er lidt for fantasiløst?

Jeg har derfor lagt planer. Bageplaner.

Jeg vil da selvfølgelig BAGE en personlig afskedsgave til ham. Og dette bliver dåsen. Lilla og med  blomster! og så til en mandlig kollega! Fnis! (måske han hellere ville foretrække noget drikkeligt med alkohol-procenter i?) 🙂

Blomsterdåse med afskedsbiscotti

Jeg vil se om jeg kan trylle en portion af de allerbedste ALLERBEDSTE chokoladebiscotti til ham. Det er store krav at stille til mig selv. Jeg ved det. Biscotti har jeg nemlig lavet med lidt svingende resultat.

Nogle søde, men tænderknækkende hårde (hvilket min svigerfar desværre kan skrive under på), andre super deluxe sprøde. Disse skal jo være i toppen af poppen, når de skal gives som gave. Så kryds fingre!  🙂

De dufter himmelsk og kan de andet når de kun består af lutter lækkerier. 🙂Biscotti med mandler, appelsin og tranebærGrundopskrift følger her, men jeg kunne jo selvfølgelig ikke lade være med at variere den lidt. Sådan er jeg vist bare 😉

Chokoladebiscotti med appelsin, tranebær, mandler.choko
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Chokoladebiscotti med appelsin, tranebær, mandler.
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: biscotti, cantuccini, chokoladesmåkager, julesmåkager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 150-175-200 g mel start med 150 gr og suppler med mere hvis konsistensen er for blød til at du kan trille en pølse imellem fingrene
 • 3-4 spsk. kakaopulver
 • 1 tsk bagepulver
 • 110 g sukker skift halvdelen ud med farin
 • 2 æg du kan nøjes med 1 hvis du putter en appelsin i
 • korn af 1 stang vanilie/eller 1 tsk vanillesukker
 • 1 appelsin saft+skal
 • 50 g mørk chokolade gerne 70 % (eller så meget din chokoladeforskrækkelse vil tillade)
 • 50 g grofthakkede mandler kan sagtens fordobles

Sådan gør du

 • Bland mel og bagepulver i en skål. Tilsæt sukker, vaniljekorn, grofthakket mandler og grofthakket chokolade.
 • Tilsæt æggene, appelsinsaft og appelsinsaft og saml det hele til en ensartet dej.Dejen skal have sådan en konsistens, at du kan trille 4 stænger imellem fingrene, når du har dyppet dem i lidt mel. Dejen må endelig ikke blive for tør. Jo mindre mel jo bedre, men prøv dig frem.
 • Del dejen i fire lige store stykker. Rul dem ud på et meldrysset bord i stænger i bagepladens længde og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade.
 • Bag stængerne i ovnen ved 175 grader i 20 min. (tjek dem undervejs)
 • Tag dem ud og lad dem køle af. Skær dem i 1 cm stykker. Hvis man ønsker dem lange, skæres de på skrå.
 • Biscotti efter første bagning
 • Stykkerne lægges på pladen igen og stilles i den slukkede ovn til tørring til dagen efter eller bages igen ved 120 grader i ca. 20 min. Biscotti betyder faktisk dobbelt-bagt, så den er god nok.;-)
 • Om morgenen puttes i de en tætlukket kagedåse.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Jeg har fundet ud af at 1 appelsin (saft+revet skal) gør underværker i bisotti. Jeg lod derfor en appelsin erstatte et af æggene. Jeg puttede også ekstra mandler i og tranebær.

Tranebærrene bliver seje og vingummi-agtige på den gode søde vingummi-agtige måde, så de er et must – for mig .-)Blok-chokolade

Mandler hakkes med savtakket kniv

Jeg lavede dobbeltportion, fordi det det gør jeg bare når jeg bager biscotti. Der lidt kagedåser hist og pist der trænger til at blive fyldt op ;-D

Trillet biscotti-dej-pølse

Del dejen i fire lige store stykker. Rul dem ud på et meldrysset bord i stænger i bagepladens længde og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade.

Biscotti efter første bagning

Om morgenen puttes i de en tætlukket kagedåse.

Jeg har tidligere bragt en opskrift her på siden på chokoladebiscotti (er nemlig biscotti fan). Denne opskrift minder lidt om, men kagerne bliver aldrig ens.

Disse er prøvesmagt og familien har vurderet dem til at være fine. Jeg synes dog at de er blevet en lille smule tørre. Vær obs på at de ikke ikke bliver bagt for hårde under første bagning, tror jeg fejler ofte der.

Sidste gang puttede jeg lidt smeltet smør i (selvom det ikke stod i opskriften). Det tror jeg faktisk at jeg skal huske at gøre igen næste gang.

De skal være lidt bløde når du trykker på dem efter første bagning, husk på at de bager færdigt i anden runde / tørrer natten over.

Er spændt på om de er tænderknækkende i morgen, har ikke lige en plan B til den dér reception. Heldigvis er det jo meningen at de skal dyppes i en god kop kaffe, så helt galt går det forhåbentligt ikke 😉


 •  
 •  
 •  
 •  
 •