Chokolademousse. Her får du opskriften på en nem chokolade mousse uden husblas du kan lave på ingen tid og med kun 4 ingredienser. En billig dessert til 6 pers.
Juhuu sikke en lækker desssert! Vores nye familiefavorit og genialt at den kan laves så nemt og hurtigt helt uden husblas.
Det er jo slet ikke svært at lave chokolademousse. Tit er jeg gået udenom den lækre dessert, fordi jeg tænkte at desserten var svær at lave.
Synd og skam! Denne mousse er så nem og lækker en dessert. Vi kommer helt sikkert til at lave den mange gange herhjemme fremover.
I denne opskrift har jeg eksperimenteret med en version med hele æg og hvor jeg har pisket hele ægget.
Med denne chokolademousse slipper du derfor for at have 3 skåle i gang til fløde/æggehvide/æggesnaps. Smart! Husblas slipper du også for. Nemmere bliver det ikke.
Genial chokolademousse! Den opskrift glæder jeg mig til at eksperimentere meget mere med.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Chokolademousse – få en god nem hurtig dessert opskrift her med chokolade og fløde
Ingredienser
- 2 æg hele æg. evt. pasteuriserede
- 30 gram sukker
- 50 gram mørk chokolade mælkechokolade og hvid chokolade kan bruges
- 1¼ dl fløde jeg brugte Cremefine
- Pynt: hakket hvid chokolade, jordbærstykker, flødeskum, hakket chokolade, andre friske bær?
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en helt hvid og meget tyk æggesnaps. Det tager minimum 5 minutter. Du kan også piske hviderne for sig og vende dem i senere.
- Bræk/skær chokoladen i små stykker og smelt den få sekunder af gangen i mikroovn. Brug gerne en lille glasskål. Omrør efter hver opvarmning. Chokoladen kan også smeltes over vandbad. Lad chokoladen afkøle lidt
- Pisk fløden til skum - den må godt piskes lidt fast men ikke for fast
- Vend nu den smeltede chokolade i æggesnapsen med en dejskraber. Rør til chokoladen er godt fordelt. Du kan også bruge elpisker ved langsom hastighed. Æggesnapsen vil blive lidt tyndere, men den stivner ved afkøling
- Vend fløden i med en dejskraber og fordel ny chokolademoussen i 6 portionsskåle. Man kan ikke spise meget så fyld ikke meget i. Lad gerne dine desserter stivne/afkøle minimum ½ time i køleskab eller i fryser i 10 minutter
- Pynt dine chokolademousse desserter med f.eks. hakket hvid chokolade og jordbær/andre bær, flødeskum, knuste orangeflager? Stilles på køl til servering. Kan holde sig 1-2 dage i køleskab tildækket med husholdningsfilm
Noter
Æggehviderne kan piskes for sig og vendes i efter chokoladen er tilsat.
Mine desserter blev fine selvom jeg piskede hele æg. Du kan bruge pasteuriserede æg, men danske æg skulle være salmonellafrie nu - (kilde)Chokolademousse kan også laves med:
Bailey, fintrevet skal fra øko.appelsin , Nescafé. Al slags chokolade kan bruges: hvid chokolade, mælkechokolade, orangechokolade? Kan laves i god tid før de skal serveres.Nem mousse med chokolade og fløde – billig dessert uden husblas til 6 pers.
Wow nogle desserter! Jeg ved bare at jeg har ramt en succes, når min mand siger “hvor mange desserter må man tage?”.
Han er også en stor chokoladeelsker, så det kommer ikke bag på mig, at han var vild med chokolademousse. 😀
Skøn dessert og super nem opskrift også. Tænk at man kan lave desserter til 6 personer med kun 2 æg, 50 gram chokolade og en smule fløde og sukker.
Du kan sagtens piske æggehviderne for sig, og blande dem i senere. Mine desserter blev dog fine, også selvom jeg piskede hele æg.
Hvis du lader dine chokolademousse desserter køle i fryseren, så kan de faktisk være klar på få minutter. Genial dessert.
Ideerne pibler! Nu glæder jeg mig oggså til at prøve en hvid chokolademousse,en mousse med mælkechokolade / orange chokolade også? Hvad med en after eight version?
Jeg brugte Cremefine til desserten og det gør den lettere i konsistensen (også kaloriemæssigt) og så skiller den heller ikke så nemt. Smart!
Tit kan Cremefine købes billigt på tilbud, så slå til og køb en stor portion. De små flasker kan nemlig holde sig længe. Almindeligt piskefløde kan selvfølgelig også sagtens bruges.
Ej disse desserter må du OGSÅ prøve!
Indrømmet – jeg har skrevet lidt mange dessertopskrifter på det sidste. Måske det er de friske bær, man kan pynte med på denne årstid, der frister mig?
Måske jeg bare elsker at eksperimentere med nemme desserter? Ja sådan er det vist også bare. 🙂
Prøv også denne chokolade cheesecake, der minder lidt om chokolademousse. En Daim cheesecake er også et hit eller du kunne jo også prøve denne nemme Nutella mousse?
Jeg har også prøvet at lave en lækker kaffemousse uden husblas. Få opskrift her.
Rigtig god fornøjelse med de nemme chokolademousse desserter. Mon ikke også de bliver et hit hjemme hos dig. 🙂
Se alle bloggens opskrifter på nemme desserter i glas ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Kan man lave den dagen før og den så stadig er lækker?