Koldskål er en rigtig sommerklassiker. Især når det er svedende varmt. ynder vi at nyde den skønne drik.
Helt fra barnsben har jeg været “flasket op” med hjemmelavet koldskål lavet med kærnemælk, æggesnaps og vanilje – den helt traditionelle koldskål som vi alle kender den.
Sådan en opskrift skal du da ikke snydes for. Vildt at jeg har haft bloggen i så mange år og først nu får nedskrevet opskriften på den hjemmelavede koldskål, men den skal du da have og du får opskriften i dagens indlæg. På bloggen finder du også opskriften på en lækker jordbærkoldskål og det er faktisk bare den klassiske koldskål med blendede bær. Det er bare så nemt og lækkert også og du kan bruge alle slags bær. Den variant må du prøve 🙂

Den helt klassiske og enkle koldskål bare med vanilje og æg er dog evigt populær og et kæmpe sommerhit. Hjemmelavet koldskål kan laves på få minutter. Den er cremet, fyldig og lækker og meget mættende faktisk. Den kan snildt gøre det ud for et læskende mellemmåltid.Om sommeren – når det altså er rigtigt varmt – er appetitten tit ret påvirket. Jeg ved ikke hvordan du har det, men det eneste jeg næsten har lyst til at indtage er kølige læskedrikke: koldskål, milkshake eller yoghurt.
Koldskål bliver der derfor lavet vildt meget af i de danske hjem på varme sommerdage og der bliver hamstret koldskål i stor stil i butikkernes kølediske.
Til en rigtig traditionel koldskåls-servering hører selvfølgelig kammerjunkere. Dem kan du med fordel bage selv – de hjemmelavede smager bare så meget bedre end de købte og faktisk er det meget nemme at lave. Få en nem og lækker opskrift her:

Jeg har lavet 1 liter koldskål i portionen her og den skal I nok få drukket. Hvis der er en lille rest tilbage, så kan koldskål gemmes i køleskabet 1-2 dage i tætsluttende beholder – evt. gerne den tomme kærnemælkskarton (omryst den godt før servering).Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Koldskål – opskrift på hjemmelavet koldskål

Ingredienser
- 2 æggeblommer du kan evt. nøjes med en enkelt æggeblomme
- 30-40 gram sukker vær lidt varsom med sukkermængden og smag evt. til med lidt ekstra sukker til sidst
- 1-2 tsk vaniljesukker
- 1 liter kærnemælk
- smag evt. til med citron- eller limesaft, ekstra sukker/vaniljesukker eller lidt flere jordbær
Sådan gør du
- Put æggeblommer i en skål og tilsæt sukker og vaniljesukker
- Pisk til en tyk hvid æggesnaps
- Tilsæt kærnemælk og pisk godt
- Hæld koldskålen på glas eller servér der i en tallerken med kammerjunker til
Noter
Hjemmelavet klassisk og helt traditionel koldskål med kærnemælk og æg
Vi serverede koldskålen i et drikkeglas og sådan et glas forsvinder bare hurtigt, kan jeg godt betro dig. Koldskål smager både sødt og syrligt og hvis du smager til med citronsaft, så bliver den ekstra frisk.
Der er brugt æg i koldskålen og det gør den cremet og fyldig. Kan du ikke tåle æg eller har du lyst til at prøve en mere fedtfattig koldskålsversion uden æg, så tjek opskriften nedenfor ud. Faktisk er det bare kærnemælk og vanilje cheasy yoghurt man blendes sammen. Det er SÅ smart og mega nemt.

Prøv også at blende jordbæryoghurt med kærnemælk – en super smart og nem måde at lave jordbærkoldskål uden æg på.
I dag blev du spist af med den helt traditionelle version – i helt ægte retro-mormorstil.
Man ved bare, at når man får koldskål serveret, så er det sommer i Danmark. <3
Vær gerne lidt varsom med sukker- og vaniljemængden. Smag i stedet til, til sidst, så du får lige præcis sådan en koldskål dine smagsløg kan lide 🙂
Pøj pøj med din koldskål og god sommer til dig. Lad os håbe at vi har endnu flere svedende varme sommerdage i vente 🙂