Cuvettesteg. Uhm i dag får du opskriften på en lækker oksesteg stegt på toppen af et fad kartofler, løg og grøntsager.
Jeg er på mange måder en heldig kvinde. Held i kærlighed, held i lotteri og nogen gange rigtig heldig på oksestegs-fronten!
Jeg føler mig derfor heldig, når jeg kan finde en god oksesteg for en hundredlap i supermarkedet.
En cuvette med så mørt saftigt kød, at man skulle tro det var en meget dyrere culotte.
Vi har flere oksekøds-storspisere i min lille familie, som bare elsker når der er rigeligt med kød til kartoflerne.
Herligt med en god, stor og lækker oksesteg til aftensmaden.Forrige gang vi lavede oksesteg, fandt jeg på en fænomenal ide.
Jeg fandt på at lade stegen stege ovenpå kartofler og grønt, i samme fad, så tilbehøret blev stegt i oksestegens stegesky.
Syndigt, smagfuldt og SÅ lækkert 🙂
Det smager fantastisk! Læs om mit første okstestegs-eksperiment med oksecuvette i ovn her:
Jeg ville prøve om jeg kunne gentage successen og halløj hvor en lækker menu! 🙂
Jeg lavede et kæmpe kartoffel/grøntsagsfad i mit gode stegefad.
Brug gerne ét af aluminium, støbejern eller en bradepande af metal. Et godt stegefad gør nemlig at kartofler og grønt bliver sprødstegt under bunden også.
Jeg “tømte” grøntsagsskuffen. Fandt nogle peberfrugter i forskellige farver (så bliver fadet flottest!) og rødløg.
Rødløgene er næsten det vigtigste. De bliver fantastisk lækre når de er ovnbagt og stegt i stegesky. Put derfor rigeligt med rødløg i fadet.
Kartoflerne var 2 kg helt nye vaskede kartofler. Du behøver blot krydre. Ingen olie.Der bliver rigeligt med fedtstof fra stegen kartoflerne kan stege i.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Cuvettesteg med kartofler, løg & grøntsager – nem opskrift:
Ingredienser
- 5-6 rødløg i både alm. løg kan bruges
- 3-4 peberfrugter i grove tern
- 2 kg. vaskede kartofler i grove stykker eller "små hurtige kartofler"
- 1 cuvette- eller culottesteg Min vejede 1,2 kg - andre størrelser kan bruges
- Evt. ½ kg gulerødder i grove stykker
Sådan gør du
- Vask grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Vask kartoflerne.
- Bland grøntsager og kartofler i et stort aluminiumsfad eller et stegefad af støbejern. Krydr godt.
- Læg en godt krydret cuvettesteg på toppen. Husk at ridse stegen.
- Sæt fadet i ovnen og steg 15 minutter v. 225 grader. Sænk herefter temperaturen til 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Rør godt rundt i kartoffelfadet flere gange undervejs, så stegeskyen fordeles godt på kartofler og grøntsager.
- Stegen er færdig når termometret viser 58-62 grader (alt efter om du vil have rød, rosa eller medium stegt). Stegen tages ud og hviler 15 minutter imens kartoflerne steger færdig.
- Skær oksestegen ud og servér med løg, kartofler og gerne bearnaisesauce til
Noter
Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din oksesteg er.
Du kan bruge andre eller flere grøntsager til kartoffelfadet Servér gerne bearnaise sovs til.Oksesteg stegt med kartofler, løg og grøntsager – SÅ lækker en ret!
Når kartoffel/grøntsagsfadet er forberedt gøres stegen klar, ridses, krydres og placeres på toppen af kartoffelfadet.Gid du kunne smage hvor lækre kartoflerne, peberfrugterne og løgene bliver efter at have stegt i oksens kraft og saft!
Himmelsk. Især løgene.
Prøv at steg din næste oksesteg på denne måde og du vil tænke :”Hvorfor har jeg dog aldrig gjort det noget før”?! 🙂Det smarte er også, at det næsten er en One Pot Ret. Alt bliver jo færdigt i ét og samme fad.
Nemmere bliver det ikke, ja selv opvasken går som en leg 🙂
Stegen er færdig når termometret viser 58-60-62 grader (alt efter om du vil have stegen rød, rosa eller medium). Det var dét. Nemt, ikke? 🙂Mums. 1,2 kilo oksesteg.
Rigeligt med oksesteg til den sultne teenagedreng og resten af familien.
Rigeligt til to dage (ELSKER nem mad på dag 2!) og på 3. dagen blev den sidste stump brugt til hjemmelavet kebab (mere herom senere).
Så er 100 kr for sådan en steg altså ikke dyrt! 3 gange aftensmad til en familie på 4 for 100 kr. Fornem aftensmad ovenikøbet.
Sikke heldige vi var. Der var lækre kartoffelsalat-rester fra dagen før som gik fint i spænd med oksekødet.
I kan ane en skive brød på tallerkenen.
Min søde datter eksperimenterer også en del med kagebag og nu også brødbagning. Hun har sommerferie, og det nyder vi alle godt af. Denne dag bagte hun et lækkert madbrød. Heldige os 🙂Faktisk er dagens ret det en hurtig ret.
Du kan forberede fadet inden der kommer gæster f.eks. og sætte fadet i ovnen når det passer dig. Efter 1 times tid er der lækker spise. Kunne man kalde det fastfood-deluxe?? 😉Prøv det! Se om du kan støve en god steg op du kan eksperimentere med 🙂
Hej Gitte, i går hentede vi så 1/4 fritgående Limousine kalv, så nu kommer der for alvor gang i stegesoen 😉 jeg glæder mig til at afprøve lidt flere af dine Römer-opskrifter,
God Søndag
Mange Hilsner
John
Hej Gitte
1000 tak for en skøn opskrift! Har lige lavet den for familien og de var tydeligt imponerede.
Jeg havde egentligt marineret køddet for at grillet, men blev grebet af din opskrift. Det blev retten ikke dårligere af.
Din blok ryger direkte ind på min tablet forside. Spændende retter og oveni din No nonsens holdning.
Rigtig god weekend.
Mange hilsner
Frank