•  
  •  
  •  
  •  
  •  

I Frijsenborg skovene tæt på Hammel, dybt inde i skoven, ligger Pøt Mølle Kro.

Omgivelserne er idylliske og atmosfæren helt unik.

Vi er kommet på kroen igennem de sidste mange år og i dag havde vi bare den skønneste søndag på kro.

Jeg fyldte år i denne uge og da min familie spurgte: “Mor, hvordan har du lyst til at fejre din fødselsdag?” så svarede jeg: “Mit allerstørste ønske er bare at være sammen med jer – et smukt sted med dejligt mad, kage og god tid til at snakke, grine og måske en gåtur i en skov i solskin?”. En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kro

Jeg fyldte 51 år d. 4 december og når man kommer så rimeligt højt op i alderen, som jeg efterhånden er nu, så begynder man at sætte pris på helt andre ting end materielle ting som gaver og overflod. Min familie betyder allermest. Det er dén der gør mig lykkelig. Det der gør mig allergladest, er dét man ikke kan købe for penge <3

Efter børnene er flyttet hjemmefra bliver jeg totalt lykkelig bare af at være sammen med dem og min mand og svigersøn selvfølgelig også. Vi er bare det bedste kuld! Jeg behøver bare se på dem, snakke med dem, grine med dem, nærvær, samvær. Lykke. Jeg elsker at være sammen med min familie

I dag fik jeg alle mine ønsker opfyldt. En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kro

Mine børn og svigersøn kom hjem fra Aalborg og Hjørring og vi havde en weekend fyldt med festivitas. Min far fejrede sin 75-års fødselsdag i går aftes, og det var en skøn aften, og i dag var det min tur. Jeg inviterede min helt nære familie til en søndag på Pøt Mølle Kro.

Hvor heldig kan man være <3

Kroen tilbød dags-arrangementet:”En søndag på kroen” med både frokostbuffet og kagebord, med end indbygget plads til en gåtur i skoven. Den helt perfekte fødselsdagstur for mig.  Det var jo lige sådan jeg havde lyst til at fejre min fødselsdag 🙂

Vi ankom til den smukke kro og et overfyldt frokostbord fyldt med alt hvad hjertet kunne begære.En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kro Julefrokostbord med alle de klassiske lækkerier. Tarteletter, fiskefilet, laks, sild, hellefisk, rejer, skinke, steg, medister, æbleflæsk, brunede kartofler, andesteg, laksesalat, pastasalat, pålægsbord, ostebord og meget mere. Der var bare alt!!

Det eneste problem var jo bare at vi alt for hurtigt blev mætte, men vi havde god tid. 2½ time med god tid til mange små portioner og rigeligt med tid til snak og grin.

Der var skønt brød, vindruer, melon og gode oste. Hjemmelavet knækbrød. Ja ustoppeligt mange gode lækre sager.En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroKrofatter Flemming kom ofte rundt ved bordene og nød selskabet med gæsterne og serveringspersonalet var søde, dygtige, effektive og venlige. Vi følte os taget så godt imod. Pøt Mølle er virkelig et rart sted at være som gæst.

Vi nød at have god tid ved bordet til snak og nærvær og det var en sand fornøjelse at ingen af os skulle storme rundt i køkkenet og ordne køkken, vaske op og holde styr på retter i ovn og komfur.

Bagenørden fra Noget i ovnen tog sig en tiltrængt fridag med familien og blev forkælet efter alle kunstens regler.

Jeg følte mig bare så heldig – og lykkelig – og det var den mest perfekte måde for mig at holde fødseldag på.

Nå men heldigvis var det jo en hel søndag vi havde forude på kroen.

Der ventede os også et stort kagebord med krokaffe senere på dagen, efter en skøn gåtur i skoven. En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroLige uden for kroen ligger der en stor sø. Det er bare så flotte idylliske rammer. Jeg forstår godt at mange har lyst til at fejre bryllup på Pøt Mølle Kro. Måske vi også skulle fejre vores sølvbryllup der? Det gad jeg godt! <3En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroVi gik en tur rundt om søen og snakkede om hvor meget vi glædede os til foråret med fuglefløjt, blå himmel og friske skud i trætoppene. Lige dér priste vi os bare lykkelige for at det var tørvejr og opbrud i skyerne og den blå himmel tittede frem.

Vinterlykke. Ja på denne årstid lærer man at sætte pris på lidt <3En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroVi fulgte stien rundt om kroen, på vores vej over i skoven. Målet var at se den sagnomspundne Marsk Stigs kilde.  En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroDet blev en lang gåtur igennem skoven, men luften var klar, ren og og mild og vi nød gåturen i tørvejr og den klare himmel.En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroVi fandt kilden og vandet smagte rent og godt.

Marsk Stig skulle efter sigende have drukket af kilden engang og vi prøvesmagte da selvfølgelig også. Krofatter fortalte os at det var “glad vand” der var i kilden og dét var det med garanti. Jeg følte mig toplykkelig i dette sekund. Så glad og lykkelig en dag. <3En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroVi nåede lige tilbage til kroen til kagebords-start og vi blev budt velkomne af den smukt pyntede reception.En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroDer var pyntet så fint og kaffen var klar til os og kagebordet bugnede. En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroIgen ventede der os alt hvad hjertet kunne begære. Kage i alle afskygninger og også juleklassikerne æbleskiver og ris a la mande.

Vi lagde planer og tog små stykker, i den tro, at vi kunne nå bordet rundt, men vi måtte give op overfor alle lækkerierne. Vi kunne slet ikke spise så meget som vores øjne kunne begære. En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroVi prøvesmagte lagkage, cremelinser, roulade, gammeldags æblekage, kringle, kransekage, Bastognekage, Oreo cheesecake, klejner… så lækre ting og vi nåede slet ikke hele vejen rundt <3

Den gode krokaffe var der rigeligt af, til alle de gode kager, og vi følte os godt hjemme, efter flere timer i den hyggelige krostue.

Sikke et dejligt sted <3En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroEn god dag lakkede mod enden og vi gik en tur rundt i krostuerne før vi kørte hjem. Der var pyntet op efter alle kunstens regler.

Ja selv i jagtstuen var vildsvinene pyntet med glaskugler. 🙂En skøn og lykkelig søndag på Pøt Mølle kroVi snakkede om, på hjemvejen, at det altså bare er noget helt specielt at være på kro, især når det er en gammel én af slagsen, der byder på en lang historie, atmosfære og charme.

Bygningerne og rammerne er så smukt vedligeholdt, ja man føler jo næsten at tiden – og historien – har stået stille. Man kan mærke at personalet sætter en ære i at drive stedet og det er bare rart at mærke <3

Krostuerne emmer af  hygge og man føler sig godt tilpas og udeomgivelserne er altså bare noget helt specielt. Maden var i top og kagebordet ligeså.

Kommer du på de kanter, kan jeg, og min familie, anbefale en tur på Pøt Mølle Kro <3

Vi fik alt hvad hjertet kunne begære og lidt til. Det blev en fødselsdag lige som jeg ønskede mig. Den allerbedste faktisk og jeg vil huske den altid. Sikke en dejlig dag.

Mon det var det glade vand i lykkekilden?

Næh jeg vist bare den heldigste Gitte med den allerbedste familie. Tusind tak du milde skaber  🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •