Kanelsmåkager – sprøde og lækre småkager med kanelsmag. Hvis du er fan af nemme småkager med krydderi, så kig med her.
I dag får du nemlig opskriften på nemme og lækre kanelsmåkager, der klar på under ½ time. Dejen er hurtig at røre sammen og kagerne smager skønt – helt perfekte med en god “julet” smag af brun farin, sirup og kanel.
Kagerne er perfekte som julesmåkager, men de vil også være et hit resten af året. De bliver knasende sprøde og her i familien er vi bare vilde med dem. Orker du ikke rigtigt besværlige julekager, så vil disse være de helt rette for dig.
Kagerne skal nemlig hverken rulles eller skæres ud og dejen behøver dejen heller ikke komme på køl i en evighed først (det har en utålmodig sjæl som mig f.eks. nemlig meget svært ved at vente på!)
Kagerne kan nemt og impulsivt fremtrylles, måske en eftermiddag hvor I kommer kolde og lækkersultne hjem?
Børnene vil elske at være med til at trille, uden tvivl 🙂Opskriften på kanelsmåkagerne er rigtig nem og du får den lige her:
Kanelsmåkager opskrift på nemme småkager

Ingredienser
- 40 gram smør smeltet
- 150 gram brun farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
- 1 æg
- 175 gram mel
- 2 tsk kanel
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk natron
Sådan gør du
- Smelt smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
- Rør smørret med brun farin og vaniljesukker. Rør ægget i.
- Bland hvedemel med kanel, natron og bagepulver og rør det i dejen. Tilsæt sirup og saml dejen. Dejen kan fint røres bare med ske eller du kan ælte med hænderne.
- Tril små kugler og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være 25 kager pr. bageplade
- Tryk kagerne flade med en gaffel
- Bag kagerne ca. 10-12 minutter v. 175 grader varmluft. Kig til dem, når der er gået 8 minutters bagetid. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
Noter
De nemme kanelsmåkager kaldes også gaffelkager, se her hvorfor:
Måske du har hørt om gaffelsmåkager? Nå men denne type kager, hvor dejkuglen mases flad med en gaffel, kaldes gaffelkager. De er så nemme at lave og findes i mange forskellige varianter.
Nogle gaffelsmåkager bevarer “gaffelmønstret” men det gjorde mine nu ikke. Gaflen hjalp dog med at trykke kagerne flade og det var godt, for så bliver kagerne nemlig lettere sprøde indeni. Vi nød en lille skål kanelsmåkager til eftermiddagskaffen og de smager altså bare knasende godt. Sprøde småkager med et julestrejf, men en fin krydret smag, der også fint vil kunne gå an resten af året.
Duften der breder sig i huset, når kagerne er i ovnen, er himmelsk! Uhm hvor er jeg bare vild med småkager med kanel!
Disse kanelsmåkager er lækre og faktisk heller ikke så fedtholdige. Der er kun 40 gram smør i til 50 småkager, så kaloriebomber er de heller ikke (selvom den brune farin dog også fylder lidt i det regnskab 😉
Skynd dig at springe på en portion. Jeg er sikker på, at kagerne også vil blive et hit hjemme hos jer 🙂
De er så nemme og lækre glæde mig til også at prøve med lakrids tusinde tak
De er SÅ lækre. Smager lige som bastogne-kiks. Sprøde, luftige og lækre og så er det en super nem opskrift.
Min nye yndlingssmåkage.
Hej. Mine blev helt flade som en brunkager nærmest ? Og dejen blev ikke så fast som din syntes at se ud. I ingredienslisten står der, at der skal sirup i, men det er ikke nævnt i teksten? Er det en fejl. Skal der overhovedet sirup i? Jeg puttede det nemlig i, da jeg gik ud fra det bare var glemt. Men efter jeg havde lavet dem, og de så blev så flade, tænkte jeg det nok slet ikke skulle i denne opskrift. Men bortset fra det smagte de stadig fantastisk😃