•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pr. 1 september gik jeg ned i tid, så nu arbejder jeg kun 31 timer i mit bibliotekarjob. Det betyder at jeg har fri til at arbejde på bloggen hver mandag. Hvordan går det så? Det kan siges meget kort: Jeg er MEGA-god til at holde mandagsfri! 🙂

Jeg ser tilbage på den sidste måneds tid og kan konstatere at det var det helt rigtige for mig at lave lidt om på mine prioriteringer. Jeg stornyder allerede mine mandage 🙂

Jeg har fået mere tid til bloggen og mere tid til at fokusere på større opgaver i blog-regi og jeg kan mærke, at jo mere tid og energi jeg investerer i bloggen, jo mere energi og jo flere ideer får jeg. Nu vil jeg endnu mere det hele, meget mere end jeg ville før 🙂

Ideerne pibler og to-do-listerne bliver længere og længere.

Jeg kan finde på, tænke nyt, udvikle og straks kaste mig ud i det jeg finder på og det er bare SÅ fedt!. Jeg laver også rugbrødsarbejde som f.eks. kolossale rettearbejder og arbejder også intenst med SEO (søgemaskineoptimering) og jeg kan se på tallene, at det virker og at det virkelig lønner sig, og det giver mig bare endnu mere blod på tanden.

Jeg har en helt ustoppelig blog-virketrang, som jeg kan nu få ekstra afløb for på mine fri-mandage. Juhuu 🙂

Jeg har tid til at skrive opskrifter, rette, finde på, tænke nyt, holde blog-telefonmøder men også tid til at gå en tur i skoven med Kallehunden midt på dagen, nyde freden og roen i sommerhuset og måske bage franskbrød og nå at tage fotos imens det stadigvæk er dagslys.

Jeg var meget spændt på hvordan det ville være for mig at blive “arbejdsfri” om mandagen. Kunne jeg lade være med at besvare arbejdsmails? Kunne jeg lade være med at godkende mødeinvitationer og tænke job-tanker?

Ja det går faktisk rigtigt fint, faktisk er jeg mega-god til det og jeg har affundet mig med at min indbakke er ekstra fuld når jeg møder tirsdag morgen. Det er ok. Mine gæve kolleger holder jo hjulene igang på biblioteket, så jeg er helt tryg 🙂

Jeg nyder min blog-fridag og som regel er jeg i sommerhuset på mine fridage, for her kan jeg nemlig arbejde med udsigt til havet og skoven og hvor alt det gode lys trænger ind af alle de mange vinduer og terrassedøre der er herude.

Lys er godt. Lys er vigtigt og faktisk stimulerer lyset min kreative energi. Hvis solen skinner, kan jeg endda være så heldig, at jeg kan arbejde udenfor, på den overdækkede terrasse.

Jo jeg kan også snige mig til at læse et par krimi-kapitler i min frokostpause, med en kold cola. Ikke dårligt sådan at være sin helt egen mandags-direktør? Det kan anbefales!  🙂Her ser du min arbejdsplads i sommerhuset. Udsigt til hav, åbne vidder og en altid fantastisk smuk himmel og den lune brændeovn. Jeg ønsker mig intet mere <3

Jeg kunne blive full-time forfatter med den udsigt – så inspirerende – faktisk 🙂

I forvejen nød jeg vores sommerhus-plet, men jeg har virkelig fået et ekstra godt forhold til sommerhuset efter jeg er begyndt at arbejde her hver mandag.

Det var bare den allerbedste investering for vores lille familie. Vi nyder sommerhuset og glæder os f.eks. lige nu allesammen til at skulle holde efterårsferie sammen her i sommerhuset. Herligt at have sådan en ferie i udsigt  <3

Der er store vandreruter i nærheden, skov, strand, hav og ikke mindst fred og ro og det nyder vi allesammen – søde sommerhusnaboer er der også – ja det kan ikke være bedre. 🙂

Vi spiller spil, læser bøger, går ture, bager brød og kager og laver lækkert mad. Vi har alt hvad hjertet kan begære i sommerhuset og mere til. En perle vi har fundet her 🙂

Her får du lige et glimt at af den smukke himmel, som vi altid synes er meget smukkere her, end derhjemme. Det er som om blikket er indstillet på “panorama-view” når vi er i sommerhuset?

Vidderne er bredere og himlen højere, farverne smukkere og kontrasterne stærkere. Fuglene synger smukkere og duftene er mere intense. Et sansebombardement. Lykke <3Hvad spiser vi så, når vi er i sommerhuset?

I fredags kørte min mand forbi vores yndlingssted Apetit i Auning og hentede en lækker tapas til os. Det gør vi sjældent, men det er bestemt ikke sidste gang. Det er så nemt og lækkert – hos Apetit får man altid kun lækkerier. Læs mere om det gode Apetit-sted her og se et glimt af vores lækre fredags-tapas her:
Når vejret er fint så kører vi også tit til Cafe Kajkanten i Bønnerup og spiser fornemme fiskefrokoster. Man kan sidde på kajen ved indsejlingen til havnen – det skønneste sted!

Tjek lige min fisketallerken ud her – jeg bestilte såmænd “bare” to fiskefrikadeller – halløj de forkæler én med lækkert mad  på Cafe Kajkanten. Læs mere om det skønne sted her I lørdags var vi på Kajkanten med min søster. Ja det er også dét der sker i sommerhuset. Vi får oftere gæster der lige kigger forbi. Herligt 🙂

Jeg får også tid til at bage i sommerhuset.

Jeg tog havens sidste rabarber med hjemmefra og lavede en portion af disse hurtige og nemme rabarbermuffins i går aftes. De er gode og lækre og selvom de er ret fedtfattige. Dem må du da prøve. Du kan finde opskriften lige herJeg har alle bageremedier i sommerhuset, dog ikke min store køkkenmaskine, men det går alligevel. Opvaskemaskine har vi heller ikke her, men man tænker faktisk rigtigt godt, når man står og vasker op. Man kan også få rigtigt gode samtaler i gang, hvis man er så heldig at have en opvaske-makker 🙂

I har jeg æltet en franskbrødsdej og på bloggens Facebook-side delte jeg dette foto og jokede lidt: “stil dejen til hævning et lunt sted” 😀

…og “lad dejen hæve til dobbelt størrelse” 🙂Lige nu står der to franskbrød og hæver foran brændeovnen og jeg glæder mig allerede til lune franskbrød til frokost.

Tænk sig, at kunne snige sig til den luksus det er at kunne bage franskbrød på en mandag. 🙂

Jeg prøver at ryste følelsen af at “ondt i pjækketarmen” af mig. Faktisk har jeg nu aldrig prøvet at pjække, men at holde fri om mandagen føles faktisk næsten lidt som om. Det føles lidt forkert, men på den gode måde?

Ja det føles næsten som at snyde sig til lidt mandagsluksus man næsten ikke helt har fortjent, indtil det går op for mig, at JO det har jeg da, for jeg betaler jo selv og det er min min lille blogger-virksomhed driver værket. En virksomhed jeg selv har skabt, en virksomhed der vokser og som jeg er top motiveret for at drive endnu videre. 🙂

Glæden breder sig i kroppen og jeg er så taknemmelig for at det kunne falde i hak, at jeg fik lov til at holde mandagsfri 🙂

Det føles næsten som at have en lille ferie hver uge – og det kan jeg virkelig godt anbefale, hvis du har mulighed for at lave samme “stunt”. Hov jeg glemmer jo lige at fortælle, at jeg på mine blog-fridage faktisk arbejder næsten 10-12 timer med bloggen, men det er jo min hobby, så de timer tæller ikke helt som fulde timer – jeg glemmer ihvertfald at kigge på klokken 🙂

Franskbrødene skal snart i ovnen og solen er begyndt at skinne, så jeg rykker arbejdspladsen udenfor med et tæppe om benene. Der er god kaffe i koppen og radioen spiller min yndlingsmusik.

Kan ikke ønske mig mere <3

Tak fordi du læste med og følger bloggen så trofast, både på nogetiovnen.dk og i app’en.

Jeg glæder mig til at dele alle de gode blog-ting jeg har i ærmet med dig i den kommende tid 🙂

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •