•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartoflerHalløj, et lækkert farsbrød du skal høre om i dag. Det lækreste – ever! Farsbrødet er samtidigt ultralet at lave og kan fint laves, selv på en hverdag.

Der er cheddar ost i farsbrødet og måske det er dét, der giver den særligt gode smag? Der er også brugt rigeligt løg og hvidløg i farsbrødet, måske det er derfor? Rigeligt bacon hjælper jo også altid 😉

Det farsbrød kan du altså godt glæde dig til at smage. Det er en perfekt ret til aftensmad og den er også god i fryseren, så I har nem mad, en dag I har ekstra travlt.
Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartofler

Du skal da straks have det gode tip – og du får opskriften lige her. Uhm en lækkerbisken. 🙂

Farsbrød med bacon og cheddar ost – opskrift

Kartofler i ovn med løg og peberfrugt opskrift
Farsbrød med cheddar, bacon og løg - sprødt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Billigt hverdagsmad
Kategori: Mad til to dage
Keyword: cheddar ost, farsbrød
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinefars
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort fintrevet løg
  • 3 æg
  • 1 dl rasp
  • 100 gram revet cheddar ost eller anden ost
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • Salt/peber
  • 200 gram bacon i skiver
  • Tilbehør:

Ovnstegte kartofler med rødløg og peberfrugt:

  • kg kartofler
  • 3 rødløg i både
  • 1 peberfrugt i strimler
  • Olie
  • Salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Rør æggene i farsen og tilsæt revet løg og friskpresset hvidløg
  • Tilsæt rasp, mel og mælk. Rør godt.
  • Rør krydderier og cheddar i.
  • Lad gerne farsen trække nogle minutter.
  • Form et farsbrød i et ildfast fad. Lav enten et farsbrød formet som en forloren hare eller brug hele formen og glat farsen ud (former du som forloren hare, skal tilberedningstiden forlænges)
  • Fordel bacon på toppen
  • Steg farsbrødet 30-45 minutter v, 175 grader varmluft til det er gyldent og sprødt

Ovnstegte kartofler med rødløg og peberfrugt:

  • Vask kartofler og skær dem i både
  • Skær rødløg i både og peberfrugt i strimler
  • Vend kartofler og grønt og olie og rigeligt salt/peber
  • Steg kartoffelfadet ca. 45 min v. 175 grader varmluft

Noter

Farsbrødet kan også formes som en slags forloren hare
Farsbrødet er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Et lækkert farsbrød med ovnstegte kartofler med rødløg og peberfrugt:

Vi spiste vores yndlings-ovnstegte kartofler til farsbrødet og det er altid et hit. Genialt, at kartoflerne kan stege imens farsbrødet er i ovnen. Jeg bruger altid rødløg og peberfrugt, fordi netop de grøntsager smager skønt når de bliver bagt i ovn og altid et hit i forening med kartofler.

Servér gerne en grøn salat og en creme fraiche-dressing rørt med krydderier til farsbrødet og kartoflerne.

Her i huset var vi vilde med farsbrødet og det stryger direkte ind på hitlisten under familiens favoritter.

Næste gang skal der cheddar i frikadellefarsen tror jeg. Hvo intet vover, intet vinder 😉Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartofler

Dagens menutip fra mig til dig – god fornøjelse i køkkenet 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •