Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartofler

  • Farsbrød med cheddar, bacon og løg - sprødt og lækkert
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartoflerHalløj, et lækkert farsbrød du skal høre om i dag. Det lækreste – ever! Farsbrødet er samtidigt ultralet at lave og kan fint laves, selv på en hverdag.

Der er cheddar i farsbrødet og måske det er dét, der giver den særligt gode smag? Der er også brugt rigeligt løg og hvidløg i farsbrødet, måske det er derfor? Rigeligt bacon hjælper jo også altid 😉Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartofler

Du skal da straks have det gode tip – og du får opskriften lige her. Uhm en lækkerbisken. 🙂

Farsbrød med cheddar, bacon og løg - sprødt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Billigt hverdagsmad
Kategori: Mad til to dage
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinefars
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort fintrevet løg
  • 3 æg
  • 1 dl rasp
  • 100 gram revet cheddar eller anden ost
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • Salt/peber
  • 2 pk bacon i skiver
  • Tilbehør:
  • Ovnstegte kartofler med rødløg og peberfrugt
  • kg kartofler
  • 3 rødløg i både
  • 1 peberfrugt i strimler
  • Olie
  • Salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Rør æggene i farsen og tilsæt revet løg og friskpresset hvidløg
  • Tilsæt rasp, mel og mælk. Rør godt.
  • Rør krydderier og cheddar i.
  • Lad gerne farsen trække nogle minutter.
  • Form et farsbrød i et ildfast fad. Lav enten et farsbrød formet som en forloren hare eller brug hele formen og glat farsen ud (former du som forloren hare, skal tilberedningstiden forlænges)
  • Fordel bacon på toppen
  • Steg farsbrødet 30-45 minutter v, 175 grader varmluft til det er gyldent og sprødt
  • Ovnstegte kartofler med rødløg og peberfrugt:
  • Vask kartofler og skær dem i både
  • Skær rødløg i både og peberfrugt i strimler
  • Vend kartofler og grønt og olie og rigeligt salt/peber
  • Steg kartoffelfadet ca. 45 min v. 175 grader varmluft

Vi spiste vores yndlings-ovnstegte kartofler til farsbrødet og det er altid et hit. Genialt, at kartoflerne kan stege imens farsbrødet er i ovnen. Jeg bruger altid rødløg og peberfrugt, fordi netop de grøntsager smager skønt når de bliver bagt i ovn og altid et hit i forening med kartofler.

Servér gerne en grøn salat og en creme fraiche-dressing rørt med krydderier til farsbrødet og kartoflerne.

Her i huset var vi vilde med farsbrødet og det stryger direkte ind på hitlisten under familiens favoritter.

Næste gang skal der cheddar i frikadellefarsen tror jeg. Hvo intet vover, intet vinder 😉Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartofler

Dagens menutip fra mig til dig – god fornøjelse i køkkenet 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer