Grov pærecrumble med havregryn er en lidt sundere pærekage med crumble, ingefær og kardemomme. Her får du opskriften på en lækker sprød pærekage, der er nem og hurtig at lave.
Crumbledrysset er groft og kan laves med både mandler/nødder eller solsikkekerner. Knasende sprød crumblekage med den dejligste krydrede smag.
Denne pærecrumble har jeg påstået er lidt sundere, da den indeholder flere grove kostfibre. Den indeholder ekstra havregryn og også kun 50 gram smør i crumbledejen, så den er lidt mere fedtfattig end andre crumblekager.
En helt sund pærekage er dog ikke, da den jo indeholder sukker.
Du kan sagtens eksperimentere med at bruge mindre sukker end jeg. Det er også meget forskelligt hvor søde/syrlige pærer er, så måske du kan nøjes med mindre sukker?
Jeg har brugt brun farin og sirup, da det søder ekstra godt. Det giver en dybere krydret smag, der passer perfekt til denne crumble med krydderier.
Servér gerne vaniljeskyr til den grove pærecrumble i stedet for is/vaniljeis eller flødeskum. Så vil du godt kunne servere kagen som en sundere dessert.
En grov pærecrumble som denne er et hit, hvis du er vild med kage, men gerne vil spare en smule på kalorierne.
Pærer er så lækre at bruge i desserter og kager. Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter på lækre crumblekager med pærer.
Grov pærecrumble med havregryn – opskrift på sundere pærekage
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4 pærer i grove tern Er skrællen fin, så lad den bare sidde på
- 50 gram blødt smør gem 10 gram til smørklatter til toppen
- 60 gram hvedemel ca. 1 dl
- 75 gram havregryn ca. 2 dl - både grovvalsede og finvalsede kan bruges
- 60-75 gram brun farin eller almindeligt sukker mængden du skal bruge afhænger af hvor søde/syrlige dine pærer er
- 25-50 gram mandler kan udelades eller erstattes med andre nødder eller f.eks. solsikkekerner
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 3-4 spsk sirup
- Tilbehør: Creme fraiche, vaniljeis, vaniljeskyr?
Sådan gør du
- Blødgør smørret 5 sekunder i mikroovn. Bland alle de tørre ingredienser og smuldr smørret heri. Gem evt. lidt smør til toppen. Hak mandlerne groft og bland i dejen. Saml dejen lidt med sirup. Det bliver en smuldrende løs dej
- Vask pærerne. Er skrællen fin, så lad den gerne blive på. Fordel pærerne i bunden af et lille tærtefad. Mit fad målte 22 cm i diameter
- Drys crumbledejen ovenpå prerne, så pærestykkerne er godt dækket. Fordel evt. lidt smørklatter på toppen.
- Bag crumblen ca. 25-30 min. v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Pærecrumblen er færdig, når pærerne er møre og crumblen sprød. Servéres lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til. Også god med vaniljeskyr
Noter
En grov og sprød pære crumble med krydderier – en lidt sundere pærekage med 50 gram smør
Her i huset er vi vilde med pærer, så vilde at vi tit får købt lidt for mange af gangen.
Tit ender det så sådan, at der er 3-4 bløde pærer til overs i frugtskålen. Overmodne pærer, der drypper, og som kan være lidt besværlige at spise. Måske det også går sådan hjemme hos dig?
Pærerne er allerbedst, når de er søde og de skal være virkelig sølle her i huset før de ryger ud.
Vi bruger gerne alt, efter stop madspilds-princip. Især i kager og desserter er overmoden frugt jo også allerbedst, for så er frugten nemlig sødest. Brug derfor også gerne de meget bløde, runkne og næsten brune pærer (og æbler, bananer, osv.)
Har du ikke pærer på lager, kan æbler eller anden frugt sagtens bruges til denne grove crumble. Det er en fin lille pærekage, der rækker til 3-4 personer.
Bruger du æbler, så skift gerne ingefær ud med kanel? Æbler og kanel klæder nemlig hinanden rigtigt godt.
Smagen fra krydderier, brun farin og sirup er rigtig god i en crumble med pærer og æbler. Åh – hvor er jeg fan af crumble kager!
Denne crumble er lækker og lidt grovere end andre crumbler. Mandler/nødder eller solsikkekerner gør crumblen ekstra sprød og giver knas at tygge på.
En fin lille grov pærecrumble du også kan nyde som et lidt sundere mellemmåltid. Servér gerne skyr rørt op med vaniljesukker eller alternativt Cheasy vaniljeskyr.
Pærecrumblen vil jo selvfølgelig også være et hit serveret med creme fraiche eller vaniljeis til. Du bestemmer 🙂
Crumble drysset vil du også kunne servere som morgenmadstopping?
Her kan det sprøde crumbleknas fungere som en slags hjemmelavet krydret müsli? Bare lige en ide. Tjek evt. også denne opskrift denne opskrift på crumble drys ud.
Prøv også denne æble pærecrumble med hasselnødder eller denne pærecrumble med marcipan.
Kan du nøjes med en lille portion, så prøv også en crumble i airfryer, efter inspiration fra denne opskrift.
Rigtig god fornøjelse med den lille grove pærecrumble. Jeg håber – og tror – at du også bliver vild med den.
Få flere opskrifter på crumble kager med pærer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.