Fredagsmenuen peppes op med farverig avocado/mangosalat med sød chilidressing

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Avocado/mango salat med sød chilidressing og citron

Ja suk. Så blev det fredag igen. Kylling og pommes frites-dag igen

Den evindelige kylling der skulle transformeres til et lækkert, kreativt, spændende, nytænkende måltid mad.

Altså kyllingen blev der idag ikke lavet så meget om på. Ikke lige idag.

Der blev indkøbt 1 stykke 1400 grams kylling i hel figur. Krydret med salt og paprika og 1½ time i ovnen. Same procedure as (almost) every friday. Grillkylling. Hvor svært kan det være?

Jeg har en del erfaring efterhånden. Prøv lige at regn ud hvor mange fredage der har været siden år 2000 (ca.) hvor mine børn begyndte at insistere på den dér kylling. HVER fredag??

I dag tryllede jeg til gengæld lidt med tilbehøret. Det er de knapper jeg kan skrue på, når jeg trænger til afveksling. Havde for første gang i mit liv købt en mangofrugt. Ja hvorfor der skulle gå så mange år aner jeg ikke?? Det er bestemt ikke sidste gang jeg køber sådan én! 🙂

Mango frugt

Jeg havde også modne avocado.

Smukke avocado!

Googlede “avocado mango salat” og fandt ud af at der faktisk var gode muligheder. Sammensatte min egen salat efter at have hentet inspiration fra flere sider.

Se lige en fantastisk flot salat jeg fik tryllet. Er helt VILD med de farver!

Er imponeret over at JEG kan lave så smukt mad (hm, hm faktisk tager det kun 5 minutter) og så tage så flotte fotos af det bagefter. (Evt. proffe-fotografer der kigger forbi, behøver ikke lige hive mig ned fra min egen piedestal her. Behøver ikke kommentere lys og skarphed! Jeg er tilfreds! “Jeg hører ikke hvad du siiiger” 😉

Mango/avocado salat med sød chilidressing og citron

Salaten var så enkel at man skulle tro det var løgn :

1 hel mango skrælles.

2 avocadoer (man kunne nok godt have brugt flere hvis man har flere modne).

Snittes i grove tern. Dryppes med citronsaft (fra flaske, hvis en “naturlig” citron ikke haves).

Et drys salt og friskkværnet peber.

Mangofrugt

Salaten skæres, blandet og dryppes med sød chili dressing. Jeg havde tilfældigvis en bøtte stående. Den viste sig at være FANTASTISK til mango og avocado. Det stærke, til det søde og salte. Perfekt smagsoplevelse. Og sikke smukt det ser ud!

Avocado-mangosalat med sød chilidressing og citron. Smukt! 

Altså hallo. Tænk at  man kan spise så lækkert flot mad der ovenikøbet er hamrende sundt??

Jeg skal love for at jeg fik opgraderet og peppet den fredags-kyllingemenu op! Ihvertfald hvis de voksne selv skal sige det (nok mest moren). Behøver jeg sige, at børnene. Ja de ville jo helst ikke rigtigt smage på den der flotte salat. Big surprise! HELDIGT for mig! Så er der nemlig til en lækker frokostsalat til mig i morgen 🙂

Avocado/mango salat med sød chilidressing og citron

Jeg lavede nye kartofler til, købt rengjorte med skræl. Hvor er det nemt! Jeg dampede dem 10 minutter i mikrobølgeovnen og lod dem stege med i ovnen i et kvarters tid. De fik et par striber flydende kærgården og groft salt inden de kom i ovnen. Det hører til nye kartofler synes jeg!

Nye kartofler med smør og salt

Set i bakspejet var det næsten synd at komme dem i ovnen? Kan bare godt lide de smørstegte, men disse store blev nærmest bagte. Så havde nye kogte nok været bedst? Smag og behag.

Grillkylling med paprika, nye kartofler med smør/salt og avocado/mangosalat

Nye smørkartofer med paprikakylling og mango/avoacdo-chili salat

Velbekomme.

Status på fredagsmenu. Status på en regnvåd, grå sommerjuni-fredag hvor bloggeren kom sent hjem som en druknet mus iført svuppende sko. P.S. : Hun er blevet tør igen 🙂

Druknet mus


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lisbeth

Ja, lækkert ser det ud. Tænk at du ikke har købt mango før… Go ide med chilisauce. Jeg har tit brugt det blandet i ymer/tykmælk/creme fraiche til en enkel dressing. Det redder selv den mest simple salat.
Go weekend,
Lisbeth

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer