•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ja, drømmer jeg eller er jeg vågen? Sådan tænker man næsten, når man ser en sådan overskrift.

Sådan ser de ud. 5 minutters kagerne. Det KAN faktisk lade sig gøre! 😀

“Mug-cake” i to skåle istedet for “mugs” (krus)

Kender du det, at chokoladekagebagetrangen kommer over én?

Jeg blev akut lækkersulten en aften, men det var blevet lidt for sent til at bage. What to do?

Kagetrangen og bagetrangen var der stadig, selvom klokken var mange. Hvad gør man så? Jamen  så bager man da bare lige en kage i kop – den tager kun 5 minutter at lave.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men jo man kan faktisk godt bage en lækker chokoladekage på 5 minutter og så en fedtfattig chokoladekage ovenikøbet!Tricket er, at kagen bages i mikrobølgeovnen. Ja du læste rigtigt. Kagen skal bage i mikroovnen og det kan man faktisk sagtens.

Prøv en kage i kop eller en “Mug cake” som den også kaldes på amerikansk. “Mug” betyder krus. Jeg synes “kage i kop” lyder lidt mere charmerende, så skal vi ikke bare kalde den det? 🙂

Kage i kop – chokoladekage på 5 minutter

Fedtfattig chokoladekage på 5 minutter!
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: chokoladekage, kage i kop
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 spsk mel
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk kakao
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk. vanillesukker
  • Hakket chokolade/nødder/tranebær/mandler?
  • 1 æg
  • 3 spsk olie
  • 3 spsk mælk
  • Hvis fedtfattig version ønskes :
  • Erstat mælk og olie med 5 spsk. tykmælk

Sådan gør du

  • Tørre ingredienser, grofthakkede mandler og chokolade omrøres med æg.
  • Mælk/olie/tykmælk tilsættes.
    Kage i kop - chokoladekage på 5 minutter
  • Rør ingredienserne godt sammen. Fordel den i skåle som vist, eller brug krus/store kaffekrus.
    Portionen rækker til 1 krus eller to små skåle
    Kage i kop - chokoladekage på 5 minutter
  • Sæt kruset eller skålene i mikrobølgeovnen på højeste styrke. OBS. Brug service der kan tåle mikrobølgeovn.
  • Hvis du laver kagen i små skåle, skal kagerne kun have 1½ minut. Laver du hele portionen i et krus skal den nok have 2-3 minutter.
  • Kig lidt til kagen og prik med en gaffel om den har fået nok efter 1½ minut. Giv den 15 sekunder af gangen, hvis den skal have ekstra.
  • Kagen hæver op over krusets/skålens kant men synker sammen igen når den kommer ud af ovnen. Den bliver fast, tung og brownie-agtig.

Noter

Kagen kan varieres og laves i alle afskygninger: uden kakaopulver, som en slags marmorkage, som citronkage tilsat citronsaft, med nødder, med chokolade. 
Lav din helt egen kagefavorit.
Hvis du ønsker en fedtfattig version, så erstat olie med ekstra mælk eller tykmælk
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Så er der lækker chokoladekage. På to minutter.

Kig lidt til kagen og prik med en gaffel om den har fået nok efter 2 minutter. Giv den 15 sekunder af gangen, hvis den skal have ekstra.

Kagen hæver op over krusets kant men synker sammen igen når den kommer ud af ovnen. Den bliver fast, tung og brownie-agtig.

På ingen tid breder der sig den skønneste chokoladekageduft sig i huset. 😀

Jeg valgte at putte grofthakket chokolade og mandler i, men det kan undværes. Jeg tænker at man kan lave utallige varianter af denne kage?

Kagen er, så vidt jeg ved, et amerikansk påhit. Kagen kaldes “mug-cakes” over-there. Mug betyder krus. 😉

Jeg tænker, at man kan lave en banankagevariant? En marmor-kage-variant? En yoghurt-version, med appelsinyoghurt f.eks.? Nam, nam!

En ny (kage)-verden åbner sig! 😀

P.S.: Der er temmelig meget kakao i, og det tager faktisk ret hurtigt sukkertrangen. Jeg spiste ikke engang ½ kage før mit chokoladebehov var dækket.

Hm, hm. Jeg tænker at kagen ville smage endnu mere fantastisk med iskoldt flødeskum til eller måske en kugle god vanilleis?


  •  
  •  
  •  
  •  
  •