Sommer-omelet med friske grønne asparges og nye kartofler

Altså. Når man kigger ud af vinduet, kan man jo ikke lige se det. Det er sommer. Kalenderen fortæller det er sommer.

Jeg har smidt strømperne, selvom det egentligt er for koldt. Vi tænder op i brændeovnen, selvom det er juni. Campingfristedet ligger ubrugt hen. Ikke mange gider campere i efterårsvejr. Vi gør ikke.

MEN pludselig er der jo sommerbebudere, der får én til at stoppe op og sige “GUD JA, DET ER JO SOMMER!”

Sådan en åbenbaring fik jeg da jeg så disse herligheder i supermarkedet. Herlige sommeråbenbaringer.

Glade sommerbudbringere : Asparges og nye karttofler

Når man kan købe og spise nye kartofler og knækkende sprøde store grønne asparges, ja SÅ er det sommer. Jordbærrene må vi også huske. Nu kan man også købe danske. SÅ er det sommer, regnvejr eller ej.

Mine sommererobringer ville jeg bruge til en ovnbagt omelet. Vores lokale “æggekone” (altså ikke ikke høne, men en æggekonesælger) kunne levere 30 æg, så der var rigeligt at tage af.

Æg og asparges

Kast lige et blik på sommerherlighederne igen. Jeg bliver altså glad i låget af de farver! Heldigt der var en solskinsstribe netop den dag! 😉

Glade sommerbudbringere : asparges og nye kartofler (vaskede og grydeklare!)

Det var nogle geniale kartofler jeg havde købt. De var nye, friske OG VASKEDE! Hvor er det dog genialt! Hader, hader, hader at skulle vaske jord af nye kartofler.

Genialt! Kartoflerne kan købes vaskede og skrabede! 🙂

Jeg startede med æggeblandingen.

Piskede æg med salt og peberblanding

10 æg piskede jeg med 3 dl mælk + krydderier, og det vigtigste : 3 tsk. bagepulver udrørt i lidt mælk. Så hæver kagen fint op. Tror simpelthen at det er det trick de bruger på Hvidsten Kro, hvor de laver den lækreste, højeste mest fluffy æggekage. Opskriften er hemmelig. Grr! Prøver dem sådan at gøre dem kunsten efter! Mon det lykkes inden jeg går i graven?

Penslede et fad med flydende kærgården og satte omeletten i ovnen på 175 grader varmluft.

Sådan så den ud efter 15-20 minutters tid.

Ovnbagt æggekage

Imens gjorde jeg kartofler og asparges klar.

Jeg kogte kartoflerne 10 minutter (ikke mere), hældte vandet fra, satte låg på igen og dampede dem tørre (5 minutter på laveste blus). Kom asparges ned til kartoflerne, så de blev dampet lidt møre. Kom også lidt smør og salt ved.

Flotte friske grønne asparges

Flotte friske grønne asparges

Kogte kartofler dampes med asparges og smør

Jeg tog omeletten ud og fordelte fyldet ovenpå. Jeg overvejde at lade kartofler og asparges bage med sammen med æggene i ovnen, men valgte at smørriste dem istedet og lægge dem på som fyld. Det var ikke nogen dum ide 😉

Sådan så omeletfadet ud inden det kom en tur i ovnen igen :

Sommeromelet med smørristede grønne asparges og nye kartofler

Fadet kom i ovnen 15 minutters tid ved 175 grader varmluft.

Omelet med stegte nye kartofler og asparges

Omelet med stegte nye kartofler og asparges

Kartoflerne blev endnu mere sprøde og søde og aspgargesene fik en kraftigere smag af at blive bagt. Måske fik de lige et par minutter for meget,de må ikke blive tørre.

Sådan så den færdige omelet ud. Hamrende lækker hvis du spørger mig. 🙂

Omelet med stegte nye kartofler og asparges

Vi fik en lækker sprød salat til, enkel med tomat, agurk og peber og med en godt krydret dressing til. Det klædte omeletten med sådan en smagsforstærker. Jeg brugte hvidløgspeber, hvidvinseddike, dijonsennep og urtesalt. Same procedure as…always 🙂

Omelet med stegte nye kartofler og asparges med salat

Det var en fantastisk lækker sommerret. Fedtfattig, mættende og smuk ovenikøbet. Vi var heldige. Der var store stykker til frokost dagen efter. Den smagte også rigtigt godt kold. Heldige mig, med sådan en omelet-madpakke i tasken.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver ovnbagt omelet med “topping”

Måske skynde skynde skynde mig at købe flere asparges inden sæsonen slutter.

Med håbet om rigeligt med sol, sommer og sommerherligheder til alle. 🙂

 

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer