Sprød ovnstegt kartoffelpølselivret med paprika og olie

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

…ja nu tænker du nok. Sikke en pudselig overskrift. Er det mon navnet på en ret???

Kartoffellivret med pølser og paprika

Ja det er det faktisk. Og en meget meget lækker og nem én af slagsen. Hovedbestanddelen er kartofler, den anden ingrediens er pølser. Her i huset er den så eftertragtet, at vi er nødt til at beregne ½ kg kartofler pr. mand for at vi har nok. Gentager lige. ET HALVT KILO! 🙂

Retten døbte mine børn, da de var små : “Mors sprøde flæskesværskartoffelpølselivret”. Måske fordi kartoflerne og pølserne bliver stegt sprøde som flæskesvær? Ja jeg har aldrig helt forstået børnenes betegnelse, men synes egentlig at den rammer ganske godt. 🙂

Retten er sådan en ret man kan lave når man har glemt at købe ind og der er kartofler i kartoffelskabet og pølser i fryseren. Du behøver ikke mere. Din familie vil ELSKE dig for denne ret! 🙂

Ingredienser :

2 kilo kartofler (hvis din familie er en sulten en som min på 4 personer)

1 pk. pølser

Olie, paprika, salt.

That’s it. Den indkøbsliste må da være til at overskue 🙂

Skræl kartoflerne eller endnu bedre. Vask nogle helt nye kartofler.(eller ENDNU bedre, køb nogle nye kartofler vaskede OG rensede). Det gjorde jeg. Jeg var en heldig kartoffel 🙂

Skær kartoflerne i halve/kvarte.

Nye rensede vaskede kartofler med olivenolie

Kartoflerne dryppes med olie. Her er brugt vindruekerneolie. 5-6 spsk. Alt efter fedtforskrækkelse. Drys med middelhavssalt.

Tip : Brug et aluminiumsfad til at stege kartoflerne i. Det er vigtigt. Så bliver retten nemlig også sprød i bunden. Sprøde kartofler er en vigtig ting i “Mors sprøde kartoffelpølselivret”

 

Drys med rigeligt paprika. Rigeligt. Et par SPISESKEFULDE eller mere. Meget paprika!

Kartofler med paprikadrys

Snit dine pølser i skiver og prøv gerne at forhindre familiemedlemmer i at komme og “hapse” pølsestykker. Det er MEGET svært i min familie! Der er LANGE fingre (pølsefingre?? 😉

Kartofler og pølser vendes rundt. Der drysses evt. med mere olie, salt og paprika. Der skal så meget paprika i, at retten nærmest farves rød. Så er der MEGET paprika i 🙂

Kartofler og pølser vendes rundt

Kartoflerne sættes i en 175 gr varm ovn (varmluft) i ca. 1 time. Gerne mere. Der omrøres flere gange undervejs, så kartoflerne bliver sprøde på alle sider. Sådan ser de ud efter 45 minutter:

Sådan ser den færdige ret ud. Knasende sprøde kartofler og pølsestykker.

Kartoffellivret med pølser og paprika

Retten spises med ketchup, gerne karryketchup.

Vi spiste den med nye friske asparges og ovngrillet aubergine til. Så fik vi da en lille smule sundt indenbords ovenpå kartoffel//pølseorgiet. 🙂

Velbekomme til en lækker hurtiglavet  ret du bliver populær på at lave. Hvem vil ikke være populær 😉


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Hanne

Når du skriver et aluminiumsfad, kan det så være ovnens bradepande? Og bruger du så ikke bagepapir? Tak

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer