•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hjemmelavet pølsemix, kan man mon bare sådan lige lave det selv?

Jeps det kan man og det er faktisk ganske nemt. Retten er en virkelig lækker ret og du kan være sikker på, at når du først har prøvet at lave den én gang derhjemme, så vil familien plage om at få den serveret tit 🙂

Hovedbestanddelen er kartofler, den anden ingrediens er pølser. Her i huset er retten så eftertragtet, at vi er nødt til at beregne ½ kg kartofler pr. mand, når vi laver retten, fordi den simpelthen smager så godt. Gentager lige. ET HALVT KILO! 🙂

Hvis du synes det er lige lovligt mange kartofler, så kan du evt. erstatte nogle af dem med gulerødder eller rodfrugter måske?

Retten døbte mine børn: “Mors sprøde flæskesværskartoffelpølselivret” da de var små. Måske fordi kartoflerne og pølserne bliver stegt sprøde som flæskesvær? Ja jeg har aldrig helt forstået børnenes “kælenavn” for retten, men synes nu egentlig at den rammer ganske godt. 🙂

Retten er sådan en ret man kan lave, når man har glemt at købe ind og man kun har kartofler i køkkenskabet og pølser i fryseren. Du behøver næsten ikke mere. Din familie vil ELSKE dig for denne ret! 🙂Pølsemix - kartofler, pølser og paprika i ovn

Pølsemix – kartofler, pølser og paprika i ovn

Pølseret kartofler pølser og paprika i ovn
Hjemmelavet pølsemix i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Pølsemix - kartofler, pølser og paprika i ovn
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: kartofler, pølsemix, pølser
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kilo kartofler
  • 1 pk. pølser ca. 500 gram, gerne mere. Røget medister og chorizo kan også bruges.
  • ½ dl olie eller lidt mere solsikke- eller rapsolie. Brug rigeligt olie
  • 1-2 spsk stødt paprika
  • 1 tsk salt.

Sådan gør du

  • Skræl kartofller eller køb nogle kartofler der er vaskede, så slipper du for at skrælle
    Pølsemix - kartofler, pølser og paprika i ovn
  • Skær kartoflerne i tern. Hvis du bruger små hurtige kartofler kan du måske nøjes med at halvere dem.
    Pølsemix - kartofler, pølser og paprika i ovn
  • Hæld kartoflerne i et stegefad af støbejern eller aluminium. Vend med olien og drys med paprika og salt. Kartoflerne bliver sprødest, hvis du bruger rigeligt olie.
    Pølsemix - kartofler, pølser og paprika i ovn
  • Snit pølserne i smalle skiver og vend kartofler og pølser rundt. Drys evt. med mere olie, salt og paprika.
    Pølsemix - kartofler, pølser og paprika i ovn
  • Kartoflerne sættes i en 175 gr. varm ovn (varmluft) i ca. 1 time. Gerne mere. Omrør flere gange undervejs, så kartoflerne bliver sprøde på alle sider.
    Pølsemix - kartofler, pølser og paprika i ovn
  • Pølsemix'en er færdige, når både kartofler og pølser er møre og sprødstegte på alle sider.
    Pølsemix - kartofler, pølser og paprika i ovn
  • Servér gerne karryketchup til og et dampet broccoli måske eller ovnbagte grøntsager
    Pølseret kartofler pølser og paprika i ovn

Noter

Du kan erstatte ½ kg kartofler med gulerødder eller pastinak/andre rodfrugter
Brug et stegefad af støbejern eller aluminium til at stege kartoflerne i. Det er vigtigt. Så bliver din pølsemix nemlig også sprød i bunden.
Retten smager allerbedst på tilberedningsdagen, men en evt. rest kan lunes i mikroovn eller på pande dagen efter.
Alle slags pølser kan bruges, også røget medister eller chorizo
Du skal bruge rigeligt med olie og krydderi til retten
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hjemmelavet pølsemix – et sprødt og lækkert kartoffelfad med pølser

Hemmeligheden bag en vellykket hjemmelavet pølsemix er: rigeligt olie og rigeligt med salt og paprika. Kartoflerne bliver sprødest, hvis du bruger meget olie og paprika og salt giver den helt rigtige smag til retten.

Følger du disse fiduser, er det vejen til pølsemix-succes i dit køkken.

Snit dine pølser i skiver og prøv gerne at forhindre familiemedlemmer i at komme og “hapse” pølsestykker. Det er MEGET svært i min familie! Der er LANGE fingre alle steder, når der er pølser i nærheden. 🙂

Sådan ser den færdige ret ud. Knasende sprøde kartofler og pølsestykker.

Retten spises med ketchup, gerne karryketchup.

Vi spiste den med nye friske asparges og ovngrillet aubergine til. Så fik vi da en lille smule sundt indenbords ovenpå kartoffel//pølseorgiet. 🙂

Velbekomme til en portion nem og lækker aftensmad. En ret du bliver populær på at lave derhjemme – bare vent og se 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •