Grillet aubergine. Uhm her får du opskriften på nemt og lækkert grill tilbehør.
Skær en aubergine i skiver og grill skiverne på grill, på grillpande eller i ovnen. Uhm det smager bare så godt.
Disse har jeg grillet på vores gasgrill. Genialt, hvis man lige har aubergine i huset og grillen alligevel er i gang.
Det må da vist være det nemmeste tilbehør man kan lave? Det er lige før, du ikke behøver nogen opskrift, men du får den nu altså alligevel nedenfor.
Jeg har bare penslet auberginerne med olie og drysset med rigeligt salt og hvidløgspeber. Du kan sagtens eksperimentere mere med opskriften.Smuldr evt. fetaost på efter tilberedning, dryp med honning eller rør hvidløg ud i olien. Du kan også rive parmesanost over før servering?
Nogen spiser også gedeost på de grillede aubergine. Prøv det, hvis du er vild med gedeost.
De grillede auberginer kan også sagtens nydes som de er.
Prøv også at servere auberginerne med den skønne fetadip til, tzatziki , hvidløgsdressing med græsk yoghurt eller tomatsalsa til. Oh la la en lækker servering. Næsten helt græsk inspireret?
Vi spiste dem med grillede nekatariner til dessert. 2 nemme og lækre grillretter.
Opskriften kan bruges til quash også. Måske du har en masse squash i haven, der trænger til at blive brugt? Grillede grøntsager er et hit og så er det super nemt at lave.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Grillet aubergine – få en god nem opskrift på lækkert tilbehør til grillmad her
Ingredienser
- 2 auberginer beregn ca. 4-6 skiver pr. mand
- 5 spsk olie ca. Brug f.eks. raps- eller solsikkeolie. Spar ikke på olien
- salt/peber og evt. andre krydderurter
Sådan gør du
- Skyl auberginerne og skær de yderste ender af. Skær auberginen i tynde skiver på ½-1 cm tykkelse. Jo tyndere skiver, jo sprødere auberginer
- Pensl aubergineskiverne med olie på begge sider og drys med rigeligt salt/peber eller andre krydderier
- Grill aubergineskiverne ca. 2 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. De skal grilles, til de er møre og har grillstriber
- Servéres straks. Nydes som de er eller med fetadip, tzatziki eller tomatsalsa
Noter
Prøv grillede auberginer – de smager skønt! Kan også bages i ovn, på pande eller grillpande
Auberginerne kan også bages/grilles i ovnen. Bagte auberginer smager nemlig også godt.
Følg samme fremgangsmåde som ovenfor, men læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag/grill auberginerne ca. 10-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) til de er gyldne og sprøde. Jo tyndere du skærer skiverne ud, jo sprødere bliver de.
Jeg kan nu godt lide, når der er lidt blød aubergine at tykke på også, så jeg skærer gerne mine ud i 1 cm tykkelse.
Prøv dig lidt frem med konsistens og tilberedningstid og se hvad du synes allerbedst om.
Aubergine er meget brugt i det græske køkken til f.eks. moussaka, men aubergine kan sagtens bruges på mange andre måder.
Auberginerne kan også grilles på grillpande eller steges på pande til de er gyldne og sprøde.
Aubergine på grill må virkelig være det nemmeste tilbehør, man kan lave. Forberedelserne tager få minutter og på 5 minutter har grillen klaret arbejdet.
Voila! På ingen tid er der sådan et fad lækre auberginer klar. De smager så godt, at det er tæt på, at jeg kan nøjes med sådan et fad alene, når vi griller.
Spar ikke på olien eller krydderierne. De skal krydres godt, for den bedste smag.
Olien er med til at give auberginerne den sprødstegte overflade – uhm. Glæd dig til at smage aubergine på grill. Det vil du ikke fortryde. 🙂
Servér grillet aubergine med lækkert dip – få flere gode opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
Få flere lækre opskrifter med aubergine her:
1.
2.
3.