Grillet kyllingebryst med bacon og rissalat – nemt og lækkert

  • Grillet kyllingebryst med bacon - mørt, saftigt og lækkert

Grillet kyllingebryst med bacon og rissalat - en let menu Måske denne menu er så nem, at jeg slet ikke behøver skrive om den?

Måske er det meget godt, at jeg alligevel skriver om den, for lige at minde dig om, at menuer altså godt kan være mega nemme og lækre alligevel?

Forleden grillede vi for 2. gang denne sæson. Det er er stort, når årets første grilldufte breder sig, især hvis man kan sidde i det fri og nyde det gode måltid, med alle sanser foldet ud. Duft- og smagssansen ikke mindst. Ahh – hvor har vi ventet længe…Grillet kyllingebryst med bacon og rissalat - en let menu Menuen du skal høre om i dag er en lækker og faktisk også rimeligt fedtfattig menu:

Grillet kyllingebryst i baconsvøb med rissalat. En skøn servering

SÅ nemt, især fordi vi lige havde en risrest i køleskabet. Skønt med hurtige, nemme retter, for så er der mere tid til at nyde solen i det fri. Det kan vi lide 🙂 
Grillet kyllingebryst med bacon og rissalat - en let menu Til rissalaten kan du sagtens bruge en rest pasta, bulgur, quinoa eller nye kartofler i stedet måske? Du kan også sagtens bruge andre grøntsager i salaten, lidt afhængigt af hvad du ellers lige har på lager.

Jeg har grillet kyllingebrystet, men har du ingen grill, kan du du sagtens bruge en grillpande eller en almindelig stegepande.Grillet kyllingebryst med bacon og rissalat - en let menu Hvis du undrer dig lidt over kyllingebrystets udseende, så er det fordi jeg har skåret det midtover, men grill gerne kyllingebrystet helt, hvis du synes.Grillet kyllingebryst med bacon og rissalat - en let menu Når man halverer kyllingebrystet, så kan man halvere tilberedningstiden og det er mere overskueligt for småtspisende, ikke at skulle tage et helt stort stykke kyllingebryst på tallerkenen. 

Retten er nem, overskuelig og sommerlig frisk også. En ide til en sommermenu på din terrasse/altan måske?

Du får opskriften lige her:

Grillet kyllingebryst med bacon - mørt, saftigt og lækkert
Grillet kyllingebryst med bacon og rissalat - nemt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Fedtfattige madretter
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 3 -4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 kyllingebryster
  • 1 pakke bacon i skiver
  • Salt/hvidløgspeber
  • Rissalat:
  • En rest ris
  • Cocktailtomater i både
  • 5 gulerødder i tern
  • 600 gram ærter
  • 1 rødløg i tern
  • Marinade
  • 4-5 spsk olie
  • 4-5 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk dijonsennep
  • Salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Halvér evt. kyllingebrystet og drys med salt og hvidløgspeber
  • Vikl bacon om
  • Grill kyllingebrystet 5-7 minutter på hver side ved direkte varme. Obs: Kyllingekød skal være helt gennemstegt før du spiser det.
  • Rissalat:
  • Bland marinaden
  • Vend risen i
  • Snit grøntsagerne og vend dem i
  • Drys med rigeligt salt/hvidløgspeber
  • Servér evt. med en creme fraichedressing til


Grillet kyllingebryst med bacon og rissalat - en let menu Gem endelig en pastarest, risrest eller en rest kartofler eller quinoa, når I har noget i overskud, for du kan lynhurtigt konvertere den til en lækker salat, der kan bruges som tilbehør til alskens retter.

Vær obs på at resten skal køles hurtigt ned, hvis den skal bruges igen.Grillet kyllingebryst med bacon og rissalat - en let menu Vi nød solen i haven til sent. Dovnede den og gad ikke se på uret.

Heldigt nok, så var menuen så nem, at den var færdig på et kvarter. Vi priser os lykkelig for vores gasgrill. Et tryk på knappen og grillen er klar. Det passer perfekt til vores spontane, impulsive, grilltemperament 🙂
Grillet kyllingebryst med bacon og rissalat - en let menu
En nem og lækker sommerlig menu.

Prøv en gang også at fylde flødeost inde i kyllingebrystet, halløj det smager også godt. Se f.eks. denne opskrift

Grillstegt kyllingebryst smager godt til mange retter og baconskiverne er lige prikken over i’et. Bacon giver både smag og saftighed til kyllingekødet, der ellers nemt kan blive lidt tørt. Baconsvøb er et hit til rigtigt mange serveringer, hvis man spørger mig 🙂

God fornøjelse til dig med retten, hvad enten du vælger grill eller stegepande. Lad os håbe, at vi har rigtigt mange gode grillaftener der venter forude 🙂

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer