Marineret svinefilet på grill. Uhm i dag får du opskriften på en hel menu. En grillet svinefilet serveret med nye kartofler og grillede grøntsager.
Sommer, nye kartofler og nemt kød på grillen? Her følger en lækker sommergrill menu, der er nem at lave. Retten smager godt, den er sund og fedtfattig.
Jeg har brugt en færdig marineret svinefilet. Mørt lækkert svinekød på grill. Du kan også bruge en svinemørbrad, som du pensler med din egen marinade.
I opskriften nedenfor får du tips til hvordan du kan lave en hjemmelavet marinade.
Du kan sagtens også lave din egen marinade. Få opskrifter på hjemmelavet marinade i opskriften nedenfor.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter med svinefilet
Svinefilet på grill – marineret svinekam med tilbehør
Ingredienser
- 1 svinefilet gerne marineret. Vores vejede 600 gram. En svinemørbrad kan også bruges
Marinade til svinemørbrad / svinefilet:
- 2 spsk sød chilisovs eller barbecuesauce. Kan udelades
- 2 spsk dl olie raps- eller solsikkeolie
- 2 spsk ketchup evt. karryketchup
- 1 tsk sirup
- 1 fed hvidløg friskpresset
- ½ tsk paprika
- ½ tsk barbecue- eller allroundkrydderi
- salt/peber
Sådan gør du
- Lav marinaden, hvis ikke du har købt din svinefilet færdigmarineret. Kan også laves uden marinade. Hæld marinaden i en pose og put filet'en med i posen. Lad gerne kødet marinere et stykke tid i køleskabet.
- Du kan også pensle svinefiletten med marinaden direkte på grillen. Du kan også bare nøjes med og salt/peber
- Læg svinefileten på grillen og grill den ved indirekte varme - middel varme. Den skal grille ca. 25 minutter, alt efter filet'ens størrelse. Vend den undervejs. Kernetemperaturen skal være 65-68 grader.
- Svinefileten kan også tilberedes i airfryer eller i ovnen. Beregn ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)eller til samme kernetemperatur som nævnt ovenfor. Lad svinefiletten hvile 5-10 minutter under staniol før udskæring
Noter
En lækker grillet svinefilet med marinade, serveret med nye kartofler og grillede grøntsager
Sikke en dejlig ret. Familien spiste og spiste. Vi lavede grillede grøntsager til, så en flot farvestrålende ret var det også.
En rigtig god og nem sommermenu, der endda er fedtfattig også.
Den vil smage godt med svinemørbrad også. Marinér den gerne med den hjemmelavede marinade du fik opskriften til ovenfor.
Hvad er en svinefilet?
En svinefilet er en afpudset udskåret svinekam uden ben og svær. Den ligner lidt en svinemørbrad, men er bare billigere at købe. Tit kan en svinefilet købes billigt og ofte kan kødet købes færdigmarineret.
Et godt stykke kød, der er nemt at tilberede på grillen. Marinaden gør, at kødet bliver ekstra smagfuldt og saftigt.
Hvilken kernetemperatur skal en svinefilet have?
Pas på ikke at overstege kødet. En svinefilet er svag rosa ved en kernetemperatur på 65 grader. Kødet er gennemstegt ved 68 grader. Kommer temperaturen højere op, kan du godt risikere at kødet bliver tørt.
Tilberedningstiden afhænger af hvor stor svinefiletten er. Min vejede ca. 600 gram.
Du kan også tilberede en svinefilet i ovn eller du kan lave svinefilet i airfryer.
Vi spiste det lækreste tilbehør til den saftige svinefilet på grill:
Nye kartofler med smør og persille. En sommerklassiker
De grillede grøntsager var også et hit:
Vi spiste middagen uden sauce eller dressing til, så bliver retten ekstra fedtfattig.
Du kan dog også sagtens servere f.eks. en creme fraiche dressing eller pesto til.
Jeg er ikke vild med kogte kartofler. Nye kartofler serveret med smør, salt og persille kan jeg ikke stå for.
De grillede grøntsager blev, som altid, lækre! Jeg havde glemt at købe salat, så det blev en “tøm grøntsagsskuffen-grillet-grønt”.
Faktisk en fin servering synes jeg, med flotte farver. Brug derfor gerne peberfrugter i forskellige farver.
Disse grøntsager er kun forslag. Andet grønt kan selvfølgelig bruges. Bare brug hvad du har i din grøntsagsskuffe eller køkkenhave.
Vi kunne også kalde det Stop madspilds-grillet-grønt?
Begge mine peberfrugter var slatne og runkne og tomaterne revnede. Pyt med det.
De fleste “daggamle” grøntsager smager nemlig fantastisk som ovngrillet grønt. Runkne gulerødder kan også bruges.
Det blev den fineste sommermenu. Dressing lavede vi ikke, vi nøjedes med smør på kartoflerne.
Svinefilet er fedtfattigt kød, så denne servering hører til i den sundere kategori.
Hov og er det en obligatorisk grillpølse vi ser her?? Ja helt som proceduren foreskriver, er der en revnet pølse på grilltallerkenen. 😉
Grillpølse smager faktisk rigtigt fint til ovngrillet grønt. Det er ligesom om der også kommer lidt balance i kalorieregnskabet, når man spiser de to ting sammen, ikke? 😉
Få flere opskrifter på svinefilet her:
1.
2.
3.
4.
5.