•  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_6791Hallo i pinselandet derude. Sommer, nye kartofler, nemt kød på grillen? Her følger en sommergrill-menu, uden den store fantasi, uden dikkedarer, men let, lækkert, sommerligt og fedtfattigt:

DSC_6805

Marineret svinefilet, nye kartofler med smør og persille og ovngrillet grønt: 

Du skal bruge (til 4 personer):

Kartofler med smør og persille:

1½-2 kilo kartofler (afhængigt af hvor sulne I er),  frisk persille, iskoldt smør, salt.

1 svinefilet/eller en marineret mørbrad.

Ovngrillet grønt: Tøm køleskabet: F.eks.: 4 rødløg, 2 peberfrugter, 5 cocktailtomater, 3-4 spsk olie, groft salt/hvidløgspeber.

DSC_6775

Sådan gør du: 

 • Tænd op i grillen.
 • Skrab kartoflerne og kog dem.
 • Når grillen er varm, lægges svinefiletten på. Den skal stege ca. 20 min. afhængigt af tykkelse, vendes undervejs.
 • Ovngrillet grønt: snit peberfrugt og løg i skiver og drys med krydderi og dryp med olie. Læg cocktailtomater på toppen. Grilles 10 minutter i ovn v. 225 grader varmluft

Var man grill-prof.  havde man jo nok udtænkt en smart måde at tilberede grøntsagerne på, på grillen. Jeg er ikke grill-prof. Måske i foliobakke, og så vendes? Selvfølgelig! Hvorfor tænkte jeg ikke på det?? Nå tricket er hermed givet videre og skrives bag øret. Ressourcespild at tænde for ovnen, når man har grillen i gang. Ih altså!

DSC_6782

Vi har ikke spist mange nye kartofler i år, jeg har ikke gidet at pille/vaske! Disse var dog af en sådan størrelse, at jeg godt lige orkede. Jeg satte mig i en solskinsstribe og skrabede løs.

Jeg er ikke vild med kogte kartofler, så er det sagt, men nye kartofler serveret med smør, salt og persille kan jeg ikke stå for. Jeg havde ikke vildt meget persille, og jeg gad ikke grofthakke det, men det rustikke går vel an, når der er dømt terrassetid? 😉DSC_6774
DSC_6778De grillede grøntsager blev, som altid, lækre! Jeg havde glemt at købe salat, så det blev en “tøm grøntsagsskuffen-grillet-grønt”. Faktisk en fin servering synes jeg, med flotte farver. Brug derfor gerne peberfrugter i forskellige farver.

Disse grøntsager er kun forslag. Andet grønt kan selvfølgelig bruges. Vi kunne også kalde det Stop madspilds-grillet-grønt? Begge mine peberfrugter var slatne og runkne og tomaterne revnede. Pyt med det. Smager fantastisk som ovngrillet grønt. Selv bløde gulerødder kan også bruges.
DSC_6785 DSC_6787Det blev den fineste sommermenu. Dressing lavede vi ikke, vi nøjedes med smør på kartoflerne. Svinefilet er fedtfattigt kød, så denne servering hører til i den fedtfatttige kategori.

Jeg øver mig stadigvæk på grill-gerningen. Jeg tror måske min svinefilet fik en anelse for meget, den var meget gennemstegt men ikke hård og uspiselig (pyyh!). Den skrumpede meget undervejs, og tilberedningstiden kan være lidt forudsige.

Mit problem er også, at jeg tit glemmer kødet på grillen, når jeg har gang i grill-tilbehørs-fremstillingen i køkkenet. “Ude af øje, ude af sind?”.  Faktum er, at det er nemmere at tjekke kød i ovnen end kød på grillen. Grillmester bliver jeg aldrig. Måske jeg skulle proppet have trådløst grilltermometer i? (sådan gør en ægte grill-proff. vist?)

DSC_6795 Hov og er det en obligatorisk grillpølse vi ser her?? Ja helt som proceduren foreskriver, er det en revnet pølse vi ser her. Ja ja grill-proff, I know, ros mig bare! 😉DSC_6799Grillpølse smager faktisk rigtigt fint til ovngrillet grønt. Det er ligesom om der også kommer lidt balance i kalorieregnskabet, når man spiser det sammen, ikke? 😉
DSC_6800 DSC_6803Her nyder vi pinsen og har i dag besøgt bedsteforældrene.

Det går godt med bedstemor stadigvæk og hun har ovenikøbet nu fået lyst til at komme på sommerferie! Fantastisk efter at have været sengeliggende i snart 3 år. Hun har fået livet tilbage med den rygoperation. Vi priser os stadigvæk lykkelige over at lægerne kunne hjælpe. Skønt! En 20 år yngre bedstemor – med glæde og overskud og langt færre smerter. Fantastisk <3

I morgen venter en søndags-mandag – en ekstra fridag oveni hatten. Ja tak – Solen skal skinne på mig imens jeg læser bog på terrassen, efter at have været rengøringstornado om formiddagen. Sådan er planen og aftalen med vejrguderne. Vi skal grille culotte om aftenen og den skal jeg ikke glemme på grillen, det ville pine mig slemt!

God ekstra fridag til dig. Vi høres ved 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •