•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6857Juhuu det er sommer. Det er sol og det er søndag…nåeh nej, søndagsmandag. 🙂

En skøn skøn 2. pinsedag. En prustende varm sommerdag og se lige hér hvad jeg har heppet op af jorden. Flere af de lækre rabarberstængler!

De blev fluks tryllet om til kage, en ny variant denne gang. Lækre rabarbermuffins med kokosmel og hvid chokolade. 

Oh hvilken lækkerbisken – opskriften kommer fluks her og den er nem, rigtig nem:DSC_6827

Friske søde rabarbermuffins med kokosmel og hvid chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 16 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 dl. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker.
  • 1 dl. olie
  • 2 dl. ylette eller andet surmælksprodukt, mælk kan også bruges
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 dl. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • dl. kokosmel
  • 5 stængler rabarber 3-400 gram + 2 spsk. ekstra sukker
  • Evt.: 100 gram grofthakket hvid chokolade
  • Drys: perlesukker.

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne og skær i 1-1½ cm. stykker og vend med 2-3 spsk. sukker.
  • Pisk æg og sukker med vanillesukker. Pisk hvidt og skummende.
  • Tilsæt olie, ylette og citronsaft.
  • Bland mel/bagepulver og tilsæt sammen med kokosmel.
  • Tilsæt rabarberstykker og grofthakket chokolade.
  • Smør siliconeforme og fyld formene 2/3 med dej. Drys med perlesukker.
  • Bages 15-20 minutter v. 175 grader varmluft til muffinsene er gyldne og sprøde.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

DSC_6837 DSC_6840 DSC_6849Sikke nogle lækre rabarbermuffins! Kombinationen af rabarber og kokosmel er virkelig god og citronsaften gav syrlighed og den hvide chokolade sødme.

Lækre muffins i den nemme kategori og rimeligt kalorielette også, sådan da. Yletten gør, at du kan reducere fedtstofmængden og den giver samtidig fugt og “svampethed”. Surmælksprodukter er altså et hit i kager!DSC_6856Vi spiste muffinsene som de var. Friske, søde og syrlige på en gang. Der behøvedes intet flødeskum eller cremefraiche. Du vil sagtens kunne bage en stor rabarbertærte af dejen i stedet for, hvis du foretrækker det.
DSC_6860Jeg diskede op med rabarbermuffins og kaffe på terrassen, hvor familien opholdt sig det meste af dagen. Jeg fik løst blogproblemer på PC’en og min mand arbejdede. Det var svedende varmt, så varmt at jeg først kunne gå i solen kl. 16.30.  Skønt, men måske vi alligevel lige skulle genoverveje sommerens Italiens-tur? Norges kølighed virker pludseligt tillokkende?

Skøn plet vi har på terrassen hér og MEGET sjældent at parasollen kommer i brug hos os. Få gange om året. I dag var en rigtig sommerdag. Skønt. 
DSC_6864Så er der kage til kaffen. Jeg var populær! 🙂
DSC_6861
Nå og så starter “hepperiet” igen. Rabarber-hepperiet. Se lige nogle pjevsede små rabarberknolde der er efterladt tilbage. Hvorfor er de mon så små i år? Har du grønne fingre? Ved du om jeg skal flytte dem i skygge? Kan jeg gøre noget for at få dem til at eksplodere tror du?DSC_6825Elsker, elsker, elsker rabarber og gid jeg snart kunne høste en KÆMPE portion, så der også kunne blive til marmelade.

Nå “hep-hep” – håber du har fået lyst til at prøve dagens rabarbermuffins. De er  friske, lækre og anbefalelsesværdige.

Måske DU har vundet i rabarberlotteriet? 🙂DSC_6820


  •  
  •  
  •  
  •  
  •