Sprøde cookies med agavesirup, ristede hasselnødder og marsbar

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6811Uhm lækre søde sprøde sirupscookies med hasselnødder og marsbar. Hvad siger du til en aftencookie?

Ingen lørdag uden kage. Heller ikke selvom dagen bød på terrassetid og ingen trang til køkkensysler. Kagetrang kan godt opstå alligevel 😉

Disse cookies kan laves på et kvarter og hurtigt kan du snuppe et fad cookies med ud på terrassen i sommersolen.

DSC_6806

Opskriften er rigtig nem og er en videreudvikling af sirupskagerne fra forleden – Jeg har brugt agavesirup i stedet, og tilsat ristede hasselnødder og en marsbar – simpelthen fordi jeg havde lyst til disse ingredienser og fordi jeg endnu ikke har oplevet blive dårligere af hasselnødder og chokolade? 😉

DSC_6731

Totalt eksemperiment-cookies og et meget vellykket eksperiment. Heldigvis.  Her følger:

Opskrift på sirup med agavesirup, ristede hasselnødder og marsbar:

Du skal bruge:

100 gram blødt smør

1½ dl. flormelis

2 tsk. vanillesukker (eller 1 tsk. vanillepulver)

2 spsk. agavesisrup eller almindeligt sirup

2½ dl. hvedemel

1 tsk. bagepulver

50 gram ristede hasselnødder (køb færdigristede eller rist i ovn v. 150 grader varmluft et kvarter, til skallen kan nulres af).

1 marsbar (kan udelades).

DSC_6749

DSC_6812

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen og bland med flormelis/vanille.
  • Tilsæt sirup, gerne agavesirup, der er en særligt sød sirup. Brug også gerne  almindeligt sirup.
  • Rør godt med ske og tilsæt mel og bagepulver til sidst. Ælt dejen med hænderne, det blødgør dejen og du kan hermed få den til at hænge sammen, også uden æg.
  • Hak hasselnøddekernerne  og marsbaren groft og ælt godt ind i dejen.
  • Tril små kugler og tryk dem flade. Der er plads til 30-40 cookies på en bageplade
  • Bag kagerne 5-7 minutter v. 175 grader varmluft, eller til de er gyldne og sprøde.

Jeg har købt en pose lækre store italienske færdigristede hasselnøddekerner på efterårets Sweetsmesse. De kostede mig dyrt, men de er alle pengene værd.

DSC_6731

DSC_6723 Smelt smør i mikrobølgeovnen, så er dejen lettere at røre sammen.DSC_6724 DSC_6727 Agavesirup fik jeg tilsendt i en øko-bagepakke fra Urtekram. Lækker sirup. Agavesirup er tyndere i konsistensen og sødere end almindeligt sirup. Du kan sagtens bruge almindeligt sirup.DSC_6729

Uha en marsbar og hvorfor dog det? Jo såmænd, fordi den lige var på lager og fordi marsbar smager godt i kage (og i is, og i lagkager og også bare i munden…..) 😉
DSC_6735 DSC_6737

  • Tril små dejkugler og tryk dem flade. Bages ved 175 grader varmluft 5-7 minutter.

DSC_6747

  • Dine cookies er færdige når de er sprøde og gyldne. Ja marschokoladen vil smelte og løbe ud. Pyt med det. Det gør bare kagerne endnu mere lækre.  😉

DSC_6757DSC_6758

  • Lad dine cookies køle på bageristen og servér dem for dine gæster eller dine yndlingsmennesker på dit fineste fad, måske på terrassen i aftensolen? 😉

Mine yndlingsmennesker ELSKEDE kagerne, selv min mand, der er ret kageskeptisk. Faktisk sagde han “Jamen de smager jo godt??? Hvad har du dog gjort??”. Han fik en lige højre efter den bemærkning (eller næsten ) 😉

DSC_6809Vi nød solen udenfor helt til kl. 21. Fantastisk lørdag.

Da duggen faldt plukkede vi lidt mynte, og kogte vand til urtete. Fin fin blanding; aftencookies og hjemmelavet myntete.

DSC_6814

Tror jeg laver en portion myntete og afkøler til iste imorgen. Vil det ikke være godt tror du? Fantastisk eliksir. Passer lige til endnu en solskinsdag tænker jeg? Har du også mynte i haven? Jeg fik en knold af gode venner sidste år, og den har heldigvis bredt sig. Dejligt.

De fine mynteblade skal bruges både til te, iste og måske også kage tænker jeg? Går lige i mynte-kage-tænkeboks. Overvejer at kreere en mynte-kage til denne sæsons madbloggerudfordring. Spændende og godt initativ. Glæder mig til at deltage! 🙂

God pinse til dig. Håber du nyder sommerlivet ligeså meget som jeg <3


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer