Spis brød til!

DSC_7241

Der er liv! Der er liv i bagenørden. Der er liv!

Hverdagen har vist bare slugt os på godt og ondt.

Vi har fået gang i hverdagen igen alle, med lektier, madpakker, lidt for sene sengetider og et vækkeur der ringer lidt for tidligt. Suk. Hverdag. Nogen af os er også glade for at komme igang igen, men tempoet kunne vi godt tænke os at der kunne skrues lidt på!

Vi får mad at spise hver dag javist, men jeg har ikke nået at skrive om det. Jeg er end ikke nået at BAGE! Ak jamen! Den hverdag har slugt mig som en sump, tja man skulle næsten tro at jeg  var havnet i sådan en suppedas som vist her?

2013-08-14 16.50.39

Kan du mon gætte hvad det er? Ja det er da en boblende henslumrende dej!

I morges, midt i travlhed og morgenpanik, rørte jeg dej sammen til “Verdens Bedste Brød. Jamen det lyder så overskudsagtigt men det er det slet ikke! Det tager max. 5 minutter at lave dejen incl. at pakke melposer væk og rydde op.

Fidusen ved et Verdens Bedste Brød er at dejen hurtigt kan røres sammen. 5 dl vand, 10 dl. mel (minimum 7 dl ren hvedemel, resten kan godt være grovere melsort)salt og et lille kugle gær på størrelse med en lillefingernegl. Mere præcise anvisninger kan du finde her

Dejen røres og dækkes over med film i 6-8 timer. Perfekt. Passer jo lige til en arbejdsdag.

DSC_7241

Jeg indrømmer gerne at vi faktisk oftest får “Verdens Bedste Brød” de dage hvor maden er allermest underskudsagtig. Dage hvor vi kommer sent hjem og ingen har tid eller energi. Ja jeg ved at det lyder lidt “omvendt” når man ser det smukke smukke brød der jo ligner en million? Jeg bager brødet som det lækre tilbehør til en lidt hurtig halvkedelig hovedret, som f.eks. dåsesuppe. Ja jeg indrømmede jo at det gik lidt stærkt i dag 😉

DSC_7242

Sådan en dag var det også i dag. Sent hjemme. Hurtigt tjekkede jeg min boblende dej og jo den var boblende efter en lang dag på køkkenbordet. Skønt på arbejdet at tænke på at man har en dej der står og hygger sig derhjemme og venter på man kommer hjem til den 😉

Jeg fyrede hurtigt ovnen op på 275 grader og satte min støbejernsgryde ind(med låg) Ovnen skal være rygende varm og gryden også. Der går ca. ½ times tid og herefter kan dejen hældes i. Det skal helst syde, hvis gryden er rigtigt varm. Det er vigtigt at låget også kommer på. PAS PÅ FINGRE, HÆNDER OG ARME! Du kan brænde dig virkeligt slemt

Brødet skal bage ca. ½ time ved højeste temperatur med låg (ikke grill). De sidste 10-15 minutter uden låg, så skorpen kan tage farve.

Sikke et smukt brød, vil du ikke give mig ret? Så smukt og så simpelt!

DSC_7234

Vi spiste gullashsuppe til brødet. Gullashsuppe lyder avanceret, men det var det slet ikke. Det var gullashsuppe på dåse! Vi har stadigvæk konservesrester fra vores tur til Norge. Dåsemad…skønne sommerminder! Hm, hm 😉

og hvor det dog let bare at bruge en dåseåbner! Suppen smagte rigtigt godt og jo der var KØD i, meget kød! Dåsen er fra Lidl til billig penge og den kan fint gå an den gullashsuppe! Jeg gad ihvertfald godt på kanotur hvis det er den dåsesuppe der bliver tilberedt på stormkøkkenet! 😉

Jeg fik desværre slet ikke taget et billede af dåsen før/efter åbning. Øj jamen det var jo så INDVIKLET at åbne den dåse, at det krævede alle ressourcer. Suk Fik slettet ikke trykket på udløserknappen! 😉2013-08-14 19.39.52

Nogen i familien foretrækker at spise “Verdens Bedste Brød” med smør og honning. Det smager FANTASTISK! Andre af os er mere dristige. Vi prøvede Arlas nye krydderurtesmør med soltørret tomat. Den smager godt, faktisk rigtigt godt og på Verdens Bedste Brød smager den endnu bedre 😉

DSC_7248Sådan gik dagen. En lang travl dag hvor energien blev brugt “ude af huset”.

Sådanne dage er det ok med dåsesuppe, hvis bare vi kan få lov at “spise brød til”…-)

DSC_7246

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Sysleren

Jeg blev helt glad i morges, da jeg cyklede afsted til arbejde og kunne mærke den første snert af efterår i luften. Sommervarmen lagde en fukdstændig dæmper på min bagelyst, men nu er den på retur. Verdens bedste brød har jeg længe villet forsøge mig med, og det skal vre snart.