•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gulerodsbrud <3 Lækre, saftige gulerodsboller du skal høre om i dag. Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftVerdens bedste gulerodsbrud – de blødeste lækreste gulerodsboller med solsikkekerner.  Halløj, hvor var de altså bare et kæmpe hit, da jeg lavede dem til min familie. Sikke der blev storspist. 🙂

De lækre gulerodsbrud smagte SÅ godt med smør eller ost på.

Amanda, der var på besøg i weekenden, var meget nysgerrig efter at vide om der var boller nok til madpakken dagen efter. Det må da vist siges at være en god anbefaling? 🙂Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftAt prøve at bage gulerodsbrud, har stået på min “bage-to-do” længe, men endelig lykkedes det.

Herligt, for jeg syntes faktisk at det er lykkedes mig at få udviklet en helt perfekt opskrift.

Disse gulerodsbrud vil helt sikkert blive bagt MANGE  gange herhjemme fremover 🙂Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

I dag får du en skøn opskrift på gulerodsbrud. Helt perfekte gulerodsboller, hvor bollerne ikke er for søde og hvor der er rigeligt med gulerødder i brødet. Den opskrift kan du alltså godt glæde dig til.Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

Konsistensen var svampet, p.g.a. den forholsvis store mængde gulerod og solsikkekernerne gav bollerne et fint “bid”.

Faktisk så holdt bollerne sig friske i 3 dage, de skulle bare lige lunes lidt i ovnen, så var de som friskbagte.Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftVægten viser her at de gulerødder jeg brugte vejede 382 gram, men jeg har fratrukket nogle gram, da jeg skrællede gulerødderne. Du behøver ikke ramme den præcise mængde,  +/- vil også være ok.

De lækre gulerodsbrud var rigtigt nemme at lave, og faktisk kunne dejen bare røres og sættes på bagepladen med en ske. Jep, nemmere bliver det ikke.Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftJeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og du får den lige her:

Gulerodsbrud – lækre saftige gulerodsboller – nem opskrift

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
Bløde lækre gulerodsbrud med solsikkekerner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Ret: Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
Kategori: Brød og boller
Keyword: gulerodsboller, gulerodsbrud
Portioner: 15 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 25 gram gær Du kan tilsætte 50 gram gær og så nøjes med 2x20 minutters hævetid
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 gram sukker
  • 1 dl olie raps- eller solsikkeolie
  • 2 æg
  • 200 gram solsikkekerner kan erstattes med andre kerner eller f.eks. havregryn
  • 360 gram gulerødder (fintrevet) Du kan nøjes med mindre gulerod. Kan erstattes med f.eks. revet æble, rødbede, andre rodfrugter eller f.eks. spinat
  • 1 kg mel (ca.) til dejen kan røres uden at klistre for meget. Tilsæt evt. lidt ekstra mel. Du kan erstatte 2-3 dl hvedemel med en grovere meltype
  • 1 tsk salt
  • evt. pensling med æg

Sådan gør du

  • Bland gæren med den lunkne vand og rør sukker, olie og æg i. Tilsæt solsikkekerner
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Riv gulerødderne fint og tilsæt. Rør godt.
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen, sammen med salt. Dejen kan røres i røremaskine eller med røreske. Dejen bliver fast og hård. Den må godt klistre lidt.
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter, evt. i ovnen på 40 grader (så vil du kunne nøjes med 20 minutters hævetid)
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt nu gulerodsbrud på bagepladen med to spiseskeer. Lad bollerne hæve ca. 30 minutter igen et lunt sted (gerne i ovnen v. 40 grader igen). Tildæk gerne bollerne med et viskestykke.
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Du kan pensle bollerne med æg, men det er ikke nødvendigt
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Bag bollerne 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde på toppen, men bløde i midten. Pas på de ikke bliver bagt for længe
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Nyd gerne bollerne med iskoldt smør og ost på
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

Noter

Bollerne er fryseegnede
Bollerne kan koldhæves. Tilsæt i så fald koldt vand og kun 5 gram gær (ca.) Lad dejen hæve i køleskab minimum 8 timer.
I stedet for gulerødder kan du tilsætte revet æble, rødbede eller andre rodfrugter. Spinat vil også være perfekt 
Bollerne er perfekte som mellemmåltid/madpakkeboller
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

Lækre boller med gulerødder og solsikkekerner – perfekte til madpakken

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftDet er bare super nemt, at dejen bare kan røres med en ske og sættes på bagepladen med to spiseskeer. 
Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
En pladefuld store bløde gulerodsbrud eller skulle vi måske kalde dem gulerodsboller?Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

De gulerodsbrud man kan købe hos bageren hedder vel brud for de er lidt “uskarpe” i kanten og ikke nødvendigvis har en helt lige rund form som almindelige boller?Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftDe gulerodsbrug jeg fik fremtryllet fik nu faktisk en fin gulerodsbolle-agtig form, men med lidt brudt overflade, det kan du vist bedst se her. Mon ikke de kan bestå gulerodsbrud-testen? 🙂Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftDu kan tro at sådan en kurvfuld gulerodsbrud vil vække jubel hjemme hos dig. Det gjorde den ihvertfald herhjemme hos mig. De var et hit 🙂

Bollerne vil være fine til eftermiddagsteen, men de er også et hit i madpakken . De er også perfekte som et lille mellemmåltid i skole eller på job.

En portion gulerodsboller vil også pynte så fint på et brunchbord, til fødselsdagsbordet eller bare som en lækker i weekenden, hvor I har lidt ekstra god tid.

Bollerne har en fin orangegul farve, så de vil helt sikkert lyse op på dit bord 🙂Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftJeg skal helt sikkert eksperimentere mere med denne opskrift.

En spinatbolle eller en smuk rød rødbedebolle, skulle vi da næsten prøve at lave synes du ikke? 🙂

Ønsker du en lidt grovere variant, så vil di sikkert godt kunne erstatte 2-3 dl hvedemel med en lidt grovere meltype. Prøv med fuldkornshvedemel, havregryn eller måske grahamsmel?

Rigtig god fornøjelse med de lækre gulerodsbrud til dig – jeg håber at de også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •