Gulerodsbrud. Lækre, saftige gulerodsboller du skal høre om i dag. Nemme at lave og de er SÅ gode.
Verdens bedste gulerodsbrud – de blødeste lækreste gulerodsboller med solsikkekerner.
Halløj, hvor var de altså bare et kæmpe hit, da jeg lavede dem til min familie. Sikke der blev storspist. 🙂
De lækre gulerodsbrud smagte SÅ godt med smør eller ost på.
Amanda, min dattter, var på besøg i weekenden, og hun var meget nysgerrig efter at vide om der var boller nok til madpakken dagen efter. Det må da vist siges at være en god anbefaling. 🙂
At prøve at bage gulerodsbrud, har stået på min “bage-to-do” længe, men endelig lykkedes det.
Herligt, for jeg syntes faktisk at det er lykkedes mig at få udviklet en helt perfekt opskrift.
Disse gulerodsbrud vil helt sikkert blive bagt MANGE gange herhjemme fremover 🙂
I dag får du en skøn opskrift på gulerodsbrud.
Nemme gulerodsboller, hvor du slipper for at “hakke dejen”. Det synes jeg nemlig selv er noget “gratværk”, så jeg laver dem lidt på en anden måde.
Helt perfekte gulerodsboller, hvor bollerne ikke er for søde og hvor der er rigeligt med gulerødder i brødet.
Den opskrift kan du alltså godt glæde dig til. Det er en super nem dej at håndtere og dejen skal bare lægges på bagepladen med en ske.
Konsistensen var svampet, p.g.a. den forholsvis store mængde gulerod og solsikkekernerne gav bollerne et fint “bid”.
Faktisk så holdt bollerne sig friske i 3 dage, de skulle bare lige lunes lidt i ovnen, så var de som friskbagte.
De lækre gulerodsbrud var rigtigt nemme at lave. Faktisk kunne dejen bare røres og sættes på bagepladen med en ske. Jep, nemmere bliver det ikke.
Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og du får den lige her:
Gulerodsbrud – nem opskrift på saftige gulerodsboller
Ingredienser
- 25 gram gær Du kan tilsætte 50 gram gær og så nøjes med 2x20 minutters hævetid
- 5 dl lunkent vand
- 50 gram sukker
- 1 dl olie raps- eller solsikkeolie
- 2 æg
- 1-200 gram solsikkekerner kan udelades eller erstattes med andre kerner eller f.eks. havregryn
- 350 gram gulerødder (fintrevet) Kan erstattes med f.eks. revet æble, squash, græskar, rabarber, rødbede, andre rodfrugter eller f.eks. spinat
- 1-1,1 kg mel (ca.) til dejen kan røres uden at klistre for meget. Tilsæt evt. lidt ekstra mel. Du kan erstatte 100 gram hvedemel med en grovere meltype
- 2 tsk salt
- evt. pensling med æg
Sådan gør du
- Bland gæren med den lunkne vand og rør sukker, olie og æg i. Tilsæt solsikkekerner
- Riv gulerødderne fint og tilsæt. Rør godt.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen, sammen med salt. Brug røremaskine eller røreske. Dejen bliver fast, hård og lidt klistret. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter, evt. i ovnen på 30 grader
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt nu gulerodsbrud på bagepladen med to spiseskeer. Lad bollerne hæve ca. 30 minutter igen et lunt sted (gerne i ovnen v. 30 grader igen). Tildæk gerne bollerne med et viskestykke.
- Du kan pensle bollerne med æg, men det er ikke nødvendigt
- Bag bollerne 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde på toppen, men bløde i midten. Bag dem ikke for længe
- Nyd gerne bollerne med iskoldt smør og ost på
Noter
Fryseegnede
Prøv også disse gulerodsboller med skinke. Kan koldhæves. Få opskrift her. Kan også laves med f.eks. squash, rabarber, rødbede, spinat, æble, græskar?Lækre gulerodsboller – perfekte boller med gulerødder og solsikkekerner – et hit i madpakken
Det er bare super nemt, at dejen bare kan røres med en ske og sættes på bagepladen med to spiseskeer.
En pladefuld store bløde gulerodsbrud eller skulle vi måske kalde dem gulerodsboller?
De gulerodsbrud man kan købe hos bageren hedder vel brud for de er lidt “uskarpe” i kanten?
Ihvertald har de ikke nødvendigvis helt en rund lige rund form som almindelige boller.
De gulerodsbrud jeg fik fremtryllet, fik nu faktisk en fin gulerodsbolle-agtig form. De fik en lidt brudt overflade, det kan du vist bedst se her.
Mon ikke de kan bestå gulerodsbrud-testen? 🙂
Du kan tro at sådan en kurvfuld gulerodsbrud vil vække jubel hjemme hos dig. Det gjorde den ihvertfald herhjemme hos mig. De var et hit 🙂
Gulerodsbollerne vil være fine til eftermiddagsteen, men de er også et hit i madpakken. De er også perfekte som et lille mellemmåltid i skole eller på job.
En portion gulerodsboller vil også pynte så fint på et brunchbord eller til fødselsdagsbordet.
Prøv dem også bare som en lækker hjemmebagt bolle i weekenden, hvor I har lidt ekstra god tid.
Bollerne har en fin orangegul farve, så de vil helt sikkert lyse op på dit bord 🙂
Jeg skal helt sikkert eksperimentere mere med denne opskrift.
En spinatbolle eller en smuk rød rødbedebolle, skulle vi da næsten prøve at lave synes du ikke?
Prøv også disse lækre squashbrud
1.

og disse squashboller med ost
2.

Kan fyldes med skinke og ost også, få en opskrift på skinkeboller her.

Prøv også disse lækre græskarboller, der faktisk er lavet med samme dej, bare med hokkaido græskar.

Ønsker du en lidt grovere variant, så vil du sikkert godt kunne erstatte 2-3 dl hvedemel med en lidt grovere meltype.
Prøv med fuldkornshvedemel, havregryn eller måske grahamsmel?
Rigtig god fornøjelse med de lækre gulerodsbrud til dig – jeg håber at de også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂
Kan jeg bruge olivenolie?
Lækre lækre boller 🙂
Virkelig lækre boller. Tusind tak for opskriften
Jeg har brugt denne opskrift de sidste mange gange jeg har bagt boller. Vi er ret vilde med dem. Dog kommer jeg kun en lille spsk sukker i, da jeg synes gulerødder i sig selv søder en del.
Mht navnet Gulerosbrud. Det kommer af at bollerne bager sammen, så man skal “bryde” dem, for at skille dem ad ?
Hej Gitte. Hvis man bruger den koldhævede version, hvor lang tid skal de så bages i ovnen?
Jeg har lige bagt dine gode boller håber de falder i god jord herhjemme
Tak! God opskrift, kan jeg se. Jeg erstatter lige sukkeret med Stevia, da vi er en sukkersyg familie;-)
Glæder mig til at smage de lækre boller!