•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftJuhuu – i dag skal du høre om verdens bedste gulerodsbrud – de blødeste lækreste gulerodsboller med solsikkekerner.  Halløj, hvor var de altså bare et hit, da jeg lavede dem her i familien. Sikke der blev storspist. 🙂

De lækre gulerodsbrud smagte SÅ godt med smør eller ost på og Amanda, der var på besøg i weekenden, var meget nysgerrig efter at vide om der var boller nok til madpakken dagen efter. Det må da vist siges at være en god anbefaling? 🙂Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftAt prøve at bage gulerodsbrud, har stået på min “bage-to-do” længe, men endelig lykkedes det og jeg  synes at det er lykkedes mig at få udviklet en helt perfekt opskrift. Disse gulerodsbrud vil helt sikkert blive bagt MANGE  gange herhjemme fremover 🙂Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

I dag får du en skøn opskrift på gulerodsbrud – helt perfekte gulerodsboller, hvor bollerne ikke er for søde og hvor der er rigeligt med gulerødder i brødet. Den opskrift kan du godt glæde dig til.Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

Konsistensen var svampet, p.g.a. den forholsvis store mængde gulerod og solsikkekernerne gav bollerne et fint “bid”. Faktisk så holdt bollerne sig friske i 3 dage, de skulle bare lige lunes lidt i ovnen, så var de som friskbagte.Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftVægten viser her at de gulerødder jeg brugte vejede 382 gram, men jeg har fratrukket nogle gram, da jeg skrællede gulerødderne. Du behøver ikke ramme den præcise mængde,  +/- vil også være ok.

De lækre gulerodsbrud var rigtigt nemme at lave, og faktisk kunne dejen bare røres og sættes på bagepladen med en ske – jep, nemmere bliver det ikke.Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftJeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og du får den lige her:

Gulerodsbrud – gulerodsboller – nem opskrift

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
Bløde lækre gulerodsbrud med solsikkekerner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Ret: Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
Kategori: Brød og boller
Keyword: gulerodsboller, gulerodsbrud
Portioner: 15 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 25 gram gær Du kan tilsætte 50 gram gær og så nøjes med 2x20 minutters hævetid
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 gram sukker
  • 1 dl olie raps- eller solsikkeolie
  • 2 æg
  • 200 gram solsikkekerner
  • 360 gram gulerødder (fintrevet) Du kan nøjes med mindre gulerod. Kan erstattes med f.eks. revet æble, rødbede, andre rodfrugter eller f.eks. spinat
  • 1 kg mel (ca.) til dejen kan røres uden at klistre for meget. Tilsæt evt. lidt ekstra mel. Du kan erstatte 2-3 dl hvedemel med en grovere meltype
  • 1 tsk salt
  • evt. pensling med æg

Sådan gør du

  • Bland gæren med den lunkne vand og rør sukker, olie og æg i. Tilsæt solsikkekerner
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Riv gulerødderne fint og tilsæt. Rør godt.
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen, sammen med salt. Dejen kan røres i røremaskine eller med røreske. Dejen bliver fast og hård. Den må godt klistre lidt.
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter, evt. i ovnen på 40 grader (så vil du kunne nøjes med 20 minutters hævetid)
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt nu gulerodsbrud på bagepladen med to spiseskeer. Lad bollerne hæve ca. 30 minutter igen et lunt sted (gerne i ovnen v. 40 grader igen). Tildæk gerne bollerne med et viskestykke.
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Du kan pensle bollerne med æg, men det er ikke nødvendigt
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Bag bollerne 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde på toppen, men bløde i midten. Pas på de ikke bliver bagt for længe
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
  • Nyd gerne bollerne med iskoldt smør og ost på
    Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

Noter

Bollerne er fryseegnede
Bollerne kan koldhæves. Tilsæt i så fald koldt vand og kun 5 gram gær (ca.) Lad dejen hæve i køleskab minimum 8 timer.
I stedet for gulerødder kan du tilsætte revet æble, rødbede eller andre rodfrugter. Spinat vil også være perfekt 
Bollerne er perfekte som mellemmåltid/madpakkeboller
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

Lækre gulerodsbrud med masser af gulerod og solsikkekerner

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftDet er bare super nemt, at dejen bare kan røres med en ske og sættes på bagepladen med to spiseskeer. 
Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
En pladefuld store bløde gulerodsbrud eller skulle vi måske kalde dem gulerodsboller?Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

De gulerodsbrud man kan købe hos bageren hedder vel brud for de er lidt “uskarpe” i kanten og ikke nødvendigvis har en helt lige rund form som almindelige boller?Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftDe gulerodsbrug jeg fik fremtryllet fik nu faktisk en fin gulerodsbolle-agtig form, men med lidt brudt overflade, det kan du vist bedst se her. Mon ikke de kan bestå gulerodsbrud-testen? 🙂Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftDu kan tro at sådan en kurvfuld gulerodsbrud vil vække jubel hjemme hos dig. Det gjorde den ihvertfald herhjemme hos mig. De var et hit 🙂

Bollerne vil være fine til eftermiddagsteen, men er også et hit i madpakken eller som et lille mellemmåltid i skole eller på job.

En portion gulerodsboller vil også pynte så fint på et brunchbord, til fødselsdagsbordet eller bare som en lækker i weekenden, hvor I har lidt ekstra god tid.

Bollerne har en fin orangegul farve, så de vil helt sikkert lyse op på dit bord 🙂Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskriftJeg skal helt sikkert eksperimentere mere med denne opskrift. En spinatbolle eller en smuk rød rødbedebolle, skulle vi da næsten prøve at lave synes du ikke? 🙂

Ønsker du en lidt grovere variant, så vil sikkert godt kunne erstatte 2-3 dl hvedemel med en lidt grovere meltype, fuldkornshvedemel, havregryn eller måske grahamsmel?

Rigtig god fornøjelse med de lækre gulerodsbrud til dig – jeg håber at de også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

1 1 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •