Gulerodskage. I dag får du opskriften på en rigtig svampet, saftig og lækker krydderkage med frosting af ostecreme.
Halløj en lækker kage der blev serveret på til Amandas fødselsdag i dag. Fødselaren havde bestilt gulerodskage, og hvis der er noget hendes bagegale mor elsker, så er det da en bageudfordring.
En yndlingsdatter med fødselsdag – alle sejl var sat til den perfekte kage og der var stor jubel fra alle sider.
Gulerodskagen blev helt perfekt og opfyldte alle drømme. Svampet, krydret og med perfekt syrligt/sød frosting. Sikke en lækkerbisken!
Gulerodskagen er rigtig nem at lave og du behøver ikke mange ingredienser. Faktisk er kagen også min version af en amerikansk gulerodskage. En svampet saftig kage. 🙂 Har du en squash, så erstat gerne halvdelen af gulerødderne med den, eller lav en ren squash kage. Sådan én smager også skønt.
En squash-gulerodskage, er også bare en god kombi. Den dejligste krydderkage, der bliver ekstra saftig og svampet.
Skal du lave kage til mange, så finder du en god opskrift på squashkage i bradepande hér. Erstat bare squash med gulerødder.
Til dagens gulerodskage valgte jeg at bruge rigeligt frosting (250 gram flødeost naturel), denne gang uden smør.
Det gjorde kagen mere let og det kan kan anbefales!Gulerodskagen vil være et hit på ethvert kagebord, men den vil også være god som dessertkage.
Det gode ved en gulerodskage er også at den holder sig svampet og frisk i mange dage.
Hvis du opbevarer den på køl, vil den kunne holde sig i 4-5 dage eller endnu længere. Tro mig, den vil være spist længe før 🙂
En krydderkage er særligt god, fordi gulerødderne både søder og giver saftighed til kagen. Der er olie i dejen, i stedet for smør, og det gør også at konsistensen holder sig ekstra blød og saftig.
En gulerodskage er lækker svampet og den krydrede smag passer perfekt til den syrlige ostecreme.
Hvis du synes det lyder mærkeligt med “osteglasur” så fortvivl ej.
Flødeost naturel er perfekt som kagefrosting og det er jo mere creme end det er ost i virkeligheden. Spring du bare på 🙂
Hvis du bruger light flødeost, kan du opleve at cremen bliver tynd, derfor bruger jeg altid den originale version.
Nu skal du ikke vente længere på opskriften. Den kommer lige her:
Svampet gulerodskage med ostecreme – få en god nem opskrift på saftig, lækker krydderkage med gulerødder – den absolut bedste!
Ingredienser
Gulerodskagedej:
- 4 æg
- 200 gram brun farin eller Muscovadosukker. Almindeligt sukker kan også bruges
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 200 gram hvedemel
- 1 spsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1,5 dl olie raps- eller solsikkeolie
- 350 gram revne gulerødder kan erstattes med revet squash eller hokkaido græskar
Frosting - ostecreme:
- 250 gram flødeost naturel hvis du bruger light flødeost, kan du opleve at cremen bliver tynd
- 2-3 spsk citronsaft smag til
- 1 tsk vaniljesukker smag til
- 3-4 spsk flormelis smag til
- Drys: 1 håndfuld grofthakkede mandler kan udelades, eller erstattes af anden pynt
Sådan gør du
- Pisk æg, farin og vaniljesukker. Tilsæt olie
- Bland mel, kanel, bagepulver og salt vend det i dejen (med dejspatel)
- Riv gulerødderne og rør dem i
- Smør et tærtefad og hæld dejen heri. Mit fad måler 25 cm men har en 7-8 cm. høj kant. Brug gerne en springform til kagen eller et ildfast fad
- Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) nederst i ovnen. Kagen er færdig, når den er gennembagt. Tjek den nogle gange undervejs.
- Lad kagen afkøle helt
- Rør frostingglasuren sammen og smag den til med citronsaft og flormelis. Jeg har skrevet ca.-angivelser på her, for jeg vil lade dine smagsløg bestemme hvornår du synes glasuren er perfekt.
- Hak mandlerne groft og drys på toppen
- Opbevar kagen på køl, til den skal serveres
Noter
Gulerødder kan erstattes af græskar eller squash eller du kan bruge halvt af hver
Hvis du bruger light flødeost, kan du opleve at cremen bliver tynd Har du ikke flødeost på lager, så er kagen også rigtig lækker med smørcremeOpbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet og kan holde sig frisk i dagevis.
Fryseegnet uden glasur Kagen kan bages som muffins - halvér bagetiden i så faldEn svampet krydderkage med gulerødder og ostecreme som frosting – en nem lækker kage uden smør
Jeg brugte Muscovadosukker til kagen, fordi jeg lige havde en pakke i skabet.
Mørkt muscovado-sukker er rørsukker der ikke er raffineret. Smagen er krydret og intens og er rigtigt god til en krydderkage.
Har du ikke lige denne sukker på kager, så kan alm. brun farin sagtens bruges.
Denne gulerodskagen er virkelig lækker, især når man tænker på hvor nem den var at lave.
Der er mange gulerodskager i vente her på matriklen her, tænker jeg. 🙂
Sådan laver du gulerodskage med ostecreme – se billederne lige her:
Når vi skal have mange gæster, vil jeg overveje en bradepande-version. Jeg vil tro, at portionen her skal tre-dobles?
Tjek evt. denne opskrift på squashkage i bradepande ud her. Udskift bare squash med gulerødder.
Vil du spare på kalorierne, kan gulerodskagen sagtens laves uden frosting.
Giv den evt. et let flormelisdrys? Jeg må dog indrømme, at den gode frosting næsten er halvdelen af fornøjelsen ved kagen. Virkelig prikken over i’et.
Den kan dog godt undværes, hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne.
Pynt dem gerne med almindeligt glasur, men prøv også med denne smørcreme med citron:
Pynt gerne kagen efter “sæson” og årstid. Lige nu fejrer vi påske, så måske nogle små påskeæg kunne være fine?
Til sommer måske lidt friske blåbær?
Mandler synes jeg giver en fin farvekontrast til kagen. Knasende mandler, går man aldrig fejl af som kagepynt, hvis man spørger mig.
Jeg er glad for at kunne dele opskriften med dig.
I min familie var gulerodskagen virkelig en succes og jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂
God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Hvis du er helt vild med gulerodskage og slet ikke kan få nok, så prøv også lige at tjekke disse opskrifter ud på bloggen:
1.
2.
3.
4.
6.
Få opskrifter på lækre squashkager – også lækre saftige krydderkager:
1.
2.
3,
4.
5.
Hej
Tak for mange lækre opskrifter.
Den her gulerodskage er den bedste vi her hjemme har smagt.
Jeg vil gerne lave den til bradepande str.
Du skriver du vil tro at opskriften skal 3 dobles til bradepande, men har du forsøgt dig med det, og i såfald hvor stor bradepande?
Hilsen Malene
Jeg tilsætter ostecremen 2 spsk citron – og river skallen af en citron ovenpå kagen. Lækkert i forhold til den søde kage.
Det er til dato den bedste opskrift på gulerodskage her i huset.
Tak for opskriften. Det er en af de bedste gulerodskage jeg har smagt, og nu vil jeg liiige gå ud og bage den igen igen igen…