•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kageHalløj en lækker gulerodskage der blev serveret på til Amandas fødselsdag i dag. Fødselaren havde bestilt gulerodskage, og hvis der er noget hendes bagegale mor elsker, så er det da en bageudfordring.

Påskeferie, god tid og en yndlingsdatter med fødselsdag – alle sejl var sat til den perfekte kage og der var stor jubel fra alle sider. Projektet lykkedes. Kagen blev helt perfekt og opfyldte alle drømme. Svampet, krydret og med perfekt syrligt/sød frosting. Sikke en lækkerbisken!Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kageGulerodskagen er rigtigt nem at lave og du behøver ikke mange ingredienser.Har du en squash, så erstat gerne halvdelen af gulerødderne med den, eller lav en ren squash-kage. Den vil også smage skønt.

En squash-gulerodskage, er også bare den skønneste kombi.

På bloggen finder du en anden variant, den er også skøn og den fylder en kæmpe bradepande, med rigeligt til mange lækkersultne munde 🙂

Opskriften finder du lige her:

Til dagens gulerodskage valgte jeg at bruge rigeligt frosting (250 gram flødeost naturel) men intet smør. Det gjorde kagen mere let og kagen knap så vammelsød. Det kan anbefales!Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kageGulerodskagen vil være et hit på ethvert kagebord, men den vil også være god som dessertkage.

Det gode ved en gulerodskage er også at den holder sig frisk i mange dage. Hvis du opbevarer den på køl, vil den kunne holde sig i 4-5 dage eller endnu længere, men tro mig, den vil være spist længe før 🙂

En krydderkage er særligt god, fordi gulerødderne både søder og giver saftighed til kagen. Der er olie i dejen, i stedet for smør, og det gør også at kagen er ekstra fugtig. En gulerodskage er lækker svampet og den krydrede smag passer perfekt til den syrlige osteglasur.Hvis du synes det lyder mærkeligt med “osteglasur” så fortvivl ej. Flødeost naturel er perfekt som kagefrosting og det er jo mere creme end det er ost i virkeligheden. Spring du bare på 🙂Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kage

Nu skal du ikke vente længere på opskriften. Den kommer lige her:

Gulerodskage – opskrift på svampet krydderkage

Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kage
Gulerodskage med frosting - en nem, svampet, lækker kage
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: gulerodskage, krydderkage, ostecreme
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 æg
  • 200 gram Muscovadosukker eller brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 200 gram hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,5 dl olie
  • 350 gram revne gulerødder kan erstattes med revet squash
  • Frosting:
  • 250 gram flødeost naturel ikke light
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3-4 spsk flormelis
  • Drys: 1 håndfuld grofthakkede mandler kan udelades, eller erstattes af anden pynt

Sådan gør du

  • Pisk æg, farin og vaniljesukker
  • Tilsæt olie
  • Bland mel, kanel, bagepulver og salt vend det i dejen (med dejspatel)
  • Riv gulerødderne og rør dem i
  • Smør et tærtefad og hæld dejen heri. Mit fad måler 25 cm men har en 7-8 cm. høj kant. Brug gerne en springform til kagen eller et ildfast fad
  • Bag kagen ca. 30-40 minutter v. 150 grader varmluft. Kagen bages nederst i ovnen
  • Kagen er færdig, når der ikke længere hænger dej ved den gaffel/strikkepind, du stikker i
  • Lad kagen afkøle helt
  • Rør frostingglasuren sammen og smag den til med citronsaft og flormelis. Jeg har skrevet ca.-angivelser på her, for jeg vil lade dine smagsløg bestemme hvornår du synes glasuren er perfekt.
  • Hak mandlerne groft og drys på toppen
  • Opbevar kagen på køl, til den skal serveres

Noter

Gulerødder kan erstattes af squash eller du kan bruge halvt af hver
Har du ikke flødeost på lager, så er kagen også rigtig lækker med smørcreme
Kagen opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet og kan holde sig frisk i dagevis.
Kagen er fryseegnet uden glasur
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Jeg brugte Muscovadosukker til kagen, fordi jeg lige havde en pakke i skabet. Mørkt muscovado-sukker er rørsukker der ikke er raffineret. Smagen er krydret og intens og er rigtigt god til en krydderkage, men har du det ikke lige på lager, kan alm. farin kan sagtens bruges.Jeg er virkelig overrasket over, hvor lækker kagen blev, i forhold til hvor nem den var at lave. Der er mange gulerodskager i vente her på matriklen her, tænker jeg. 🙂Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kage

Sådan laver du gulerodskage – se billederne lige her:

Når vi skal have mange gæster, vil jeg overveje en bradepande-version. Jeg vil tro, at portionen her skal tre-dobles?

Vil du spare på kalorierne, kan gulerodskagen sagtens laves uden frosting. Giv den evt. et let flormelisdrys? Jeg må dog indrømme, at den gode frosting næsten er halvdelen af fornøjelsen ved kagen, men den kan undværes, hvis du har brug for det.Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kagePynt gerne med det du lige synes. Almindeligt glasur, vil også også være fint tror jeg? Pynt gerne kagen efter “sæson” og årstid. Lige nu fejrer vi påske, så måske nogle små påskeæg kunne være fine? Til sommer måske lidt friske blåbær?

Mandler synes jeg giver en fin farvekontrast til kagen og knasende mandler, går man aldrig fejl af som kagepynt, hvis man spørger mig.

Jeg er glad for at kunne dele opskriften med dig. I min familie var kagen virkelig en succes og jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂

God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kage


  •  
  •  
  •  
  •  
  •