Gulerodskage med frosting – en nem, svampet, lækker kage

  • Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kage
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kageHalløj en lækker gulerodskage der blev serveret på til Amandas fødselsdag i dag. Fødselaren havde bestilt gulerodskage, og hvis der er noget hendes bagegale mor elsker, så er det da en bageudfordring.

Påskeferie, god tid og en yndlingsdatter med fødselsdag – alle sejl var sat til den perfekte kage og der var stor jubel fra alle sider. Projektet lykkedes. Kagen blev helt perfekt og opfyldte alle drømme. Svampet, krydret og med perfekt syrligt/sød frosting. Sikke en lækkerbisken!Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kageGulerodskagen er rigtigt nem at lave og du behøver ikke mange ingredienser.Har du en squash, så erstat gerne halvdelen af gulerødderne med den, eller lav en ren squash-kage. Den vil også smage skønt.

En squash-gulerodskage, er ellers den skønneste kombi.

På bloggen finder du en anden variant, den er også skøn og den fylder en kæmpe bradepande, med rigeligt til mange lækkersultne munde 🙂

Opskriften finder du lige her:

Til dagens gulerodskage valgte jeg at bruge rigeligt frosting (250 gram flødeost naturel) men intet smør. Det gjorde kagen mere let og kagen knap så vammelsød. Det kan anbefales!Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kageGulerodskagen vil være et hit på ethvert kagebord, men den vil også være god som dessertkage.

Det gode ved en gulerodskage er også at den holder sig frisk i mange dage. Hvis du opbevarer den på køl, vil den kunne holde sig i 4-5 dage eller endnu længere, men tro mig, den vil være spist længe før 🙂

En krydderkage er særligt god, fordi gulerødderne både søder og giver saftighed til kagen. Der er olie i dejen, i stedet for smør, og det gør også at kagen er ekstra fugtig. En gulerodskage er lækker svampet og den krydrede smag passer perfekt til den syrlige osteglasur.Hvis du synes det lyder mærkeligt med “osteglasur” så fortvivl ej. Flødeost naturel er perfekt som kagefrosting og det er jo mere creme end det er ost i virkeligheden. Spring du bare på 🙂Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kage

Nu skal du ikke vente længere på opskriften. Den kommer lige her:

Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kage
Gulerodskage med frosting - en nem, svampet, lækker kage
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 10 -12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 æg
  • 200 gram Muscovadosukker eller brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 200 gram hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,5 dl olie
  • 350 gram revne gulerødder kan erstattes med revet squash
  • Frosting:
  • 250 gram flødeost naturel ikke light
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3-4 spsk flormelis
  • Drys: 1 håndfuld grofthakkede mandler kan udelades, eller erstattes af anden pynt

Sådan gør du

  • Pisk æg, farin og vaniljesukker
  • Tilsæt olie
  • Bland mel, kanel, bagepulver og salt vend det i dejen (med dejspatel)
  • Riv gulerødderne og rør dem i
  • Smør et tærtefad og hæld dejen heri. Mit fad måler 25 cm men har en 7-8 cm. høj kant. Brug gerne en springform til kagen eller et ildfast fad
  • Bag kagen ca. 30-40 minutter v. 150 grader varmluft. Kagen bages nederst i ovnen
  • Kagen er færdig, når der ikke længere hænger dej ved den gaffel/strikkepind, du stikker i
  • Lad kagen afkøle helt
  • Rør frostingglasuren sammen og smag den til med citronsaft og flormelis. Jeg har skrevet ca.-angivelser på her, for jeg vil lade dine smagsløg bestemme hvornår du synes glasuren er perfekt.
  • Hak mandlerne groft og drys på toppen

Jeg brugte Muscovadosukker til kagen, fordi jeg lige havde en pakke i skabet. Mørkt muscovado-sukker er rørsukker der ikke er raffineret. Smagen er krydret og intens og er rigtigt god til en krydderkage, men har du det ikke lige på lager, kan alm. farin kan sagtens bruges.Jeg er virkelig overrasket over, hvor lækker kagen blev, i forhold til hvor nem den var at lave. Der er mange gulerodskager i vente her på matriklen her, tænker jeg. 🙂Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kage

I billederne her kan du se den nemme arbejdsproces:

Når vi skal have mange gæster, vil jeg overveje en bradepande-version. Jeg vil tro, at portionen her skal tre-dobles?

Vil du spare på kalorierne, kan gulerodskagen sagtens laves uden frosting. Giv den evt. et let flormelisdrys? Jeg må dog indrømme, at den gode frosting næsten er halvdelen af fornøjelsen ved kagen, men den kan undværes, hvis du har brug for det.Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kagePynt gerne med det du lige synes. Almindeligt glasur, vil også også være fint tror jeg? Pynt gerne kagen efter “sæson” og årstid. Lige nu fejrer vi påske, så måske nogle små påskeæg kunne være fine? Til sommer måske lidt friske blåbær?

Mandler synes jeg giver en fin farvekontrast til kagen og knasende mandler, går man aldrig fejl af som kagepynt, hvis man spørger mig.

Jeg er glad for at kunne fortælle dig om den lækre kage lige her op til en påskeferien – mon ikke du har meget god kagebagetid forude? 🙂

God ferie til dig, hvis du er så heldig og rigtig god kagebagefornøjelse til dig 🙂

Vi høres da ved. Vi skal i sommerhus og fare landet rundt til familiebesøg, men dig – og bloggen – får jeg da selvfølgelig også tid til 🙂
Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kage


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Majbritt

5 stars
Det er til dato den bedste opskrift på gulerodskage her i huset.

Hanne Yderstræde

Tak for opskriften. Det er en af de bedste gulerodskage jeg har smagt, og nu vil jeg liiige gå ud og bage den igen igen igen…

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer