Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade – SÅ lækre

  • Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækre
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækreSprøde cookies, bliver vi aldrig trætte af, vel?

Hvis du går alle bloggens opskrifter igennem, så er der jo millionmange cookie-opskrifter allerede og i dag kommer der så endnu én til samlingen.

Skønne, impulsive kager vi tryllede til fredags-eftermiddagshyggen. De var en succes og jeg vil da straks dele opskriften med dig 🙂Opskriften er nem og er du lidt skeptisk overfor lakrids-smagen, så fortvivl ej. Smagen er diskret og du kan også sagtens vælge at udelade lakrids helt jo.

Jeg har brugt hvid chokolade og mandler, men tilsæt gerne det du foretrækker eller har på lager: tørrede tranebær, mørk chokolade, skumfiduser eller?  Hvis du bruger kakao i stedet for lakrids, så har du pludselig fået tryllet chokoladecookies.

Brug gerne opskriften som en cookie-grundopskrift, når du bager cookies.Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækreDu skal bruge ganske få ingredienser til disse cookies og alligevel bliver der 30-36 cookies. Spring du bare på opskriften her:

Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækre
Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 36 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dl flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 60 gram smeltet smør
  • 1 æg
  • 2 håndfulde grofthakkede mandler kan erstattes af hasselnødder og kan også udelades helt
  • 100 gram grofthakket hvid chokolade kan erstattes af mørk eller flødechokolade
  • dl hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 2 tsk lakridspulver kan udelades eller erstattes af kakaopulver
  • 1 tsk lakridssirup kan udelades
  • Et knivspids salt

Sådan gør du

  • Bland flormelis, lakridspulver og vaniljesukker
  • Rør smør, lakridssirup og æg i.
  • Bland hvid chokolade og mandler i
  • Bland natron og hvedemel og rør det i. Dejen kan røres blot med ske.
  • Sæt cookies på en bageplade med to teskeer. Kagerne flyder ud, så der skal være god afstand.
  • Bag cookies'ene 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Lad cookies'ene afkøle på en bagerist. De bliver sprøde, når de er helt kolde.

Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækreNemme og lækre cookies, der er klar på ingen tid. Der er rig mulighed for sætte dit eget præg på kagerne – du bestemmer 🙂

Kagerne er lynhurtige at lave og på ½ time kan der være et fad lækre kager. Dejen kan røres blot med ske, uden de store armbevægelser.

Se med på billederne her, hvor nemt det er:

Kagerne holder sig friske og sprøde i dagevis, hvis de opbevares i tætsluttende beholder.

Tro mig, de er spist længe før sidste holdbarhedsdato 🙂

Spring du bare på kagerne. Måske I har påskeferie nu og har god tid til at bage og til at spise lækkerier? Måske I skal have gæster, kagerne kunne serveres for? De vil juble 🙂

Vi har ferie her i huset – og den gode nyhed er ikke helt gået op for mig endnu.

Hvor bliver det skønt – altså!

Rigtig god påskeferie til dig – hvis du også er så heldig 🙂
Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækre


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Bente Hornbech


Hej og tak for mange gode opskrifter. Jeg anbefaler dig tit både for dine opskrifter også fordi man ikke skal i en elller anden specialforretninger for at handle men bare rækker op i skabet.?. Jeg bagte dine lakridscookies i går ( dog sparede jeg lidt på sukkeret. 400 g i stedet for 600 g og det var nok). Specielt min mand var vild med dem. Men jeg synes også de var rigtig gode og sprøde og nemme. Mvh en trofast følger. Bente

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer