•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækreSprøde cookies, bliver vi aldrig trætte af, vel?

Hvis du går alle bloggens opskrifter igennem, så er der jo millionmange cookie-opskrifter allerede og i dag kommer der så endnu én til samlingen.

Skønne, impulsive lakridscookies vi tryllede til fredags-eftermiddagshyggen. De var en succes og jeg vil da straks dele opskriften med dig 🙂Opskriften er nem og er du lidt skeptisk overfor lakrids-smagen, så fortvivl ej. Smagen er diskret og du kan også sagtens vælge at udelade lakrids helt jo.

Jeg har brugt hvid chokolade og mandler, men tilsæt gerne det du foretrækker eller har på lager: tørrede tranebær, mørk chokolade, skumfiduser eller?  Hvis du bruger kakao i stedet for lakrids, så har du pludselig fået tryllet chokoladecookies.

Brug gerne opskriften som en cookie-grundopskrift, når du bager cookies. Uhm du kan godt glæde dig, for den er bare skøn 🙂Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækreDu skal bruge ganske få ingredienser til disse cookies og alligevel bliver der 30-36 cookies. Spring du bare på opskriften her:

Lakridscookies med mandler & hvid chokolade

Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækre
Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: cookies, lakrids, lakridscookies
Portioner: 36 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dl flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 60 gram smeltet smør
  • 1 æg
  • 2 håndfulde grofthakkede mandler kan erstattes af hasselnødder og kan også udelades helt
  • 100 gram grofthakket hvid chokolade kan erstattes af mørk eller lys chokolade eller udelades helt
  • dl hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 2 tsk lakridspulver kan udelades eller erstattes af kakaopulver
  • 1 tsk lakridssirup kan udelades
  • Et knivspids salt

Sådan gør du

  • Bland flormelis, lakridspulver og vaniljesukker
  • Rør smør, lakridssirup og æg i.
  • Bland hvid chokolade og mandler i
  • Bland natron og hvedemel og rør det i. Dejen kan røres blot med ske.
  • Sæt cookies på en bageplade med to teskeer. Kagerne flyder ud, så der skal være god afstand.
  • Bag cookies'ene 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Lad cookies'ene afkøle på en bagerist. De bliver sprøde, når de er helt kolde.

Noter

Kagerne kan laves uden lakridspulver/lakridssirup og du kan tilsætte f.eks. kakaopulver og mørk chokolade i stedet
Kagerne kan holde sig i 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde og lækre lakridscookies, der er klar på ingen tid

Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækreKagerne smager skønt uanset om du laver dem med eller uden lakrids. Du kan tilsætte andre lækkerier helt efter eget valg og egne smagsløg. Der er rig mulighed for sætte dit eget præg på kagerne – du bestemmer 🙂

Kagerne er lynhurtige at lave og på ½ time kan der være et fad lækre kager. Dejen kan røres blot med ske, uden de store armbevægelser.

Se med på billederne her, hvor nemt det er:

Sådan laver du de lækre lakridscookies – se billederne her:

Kagerne holder sig friske og sprøde i dagevis, hvis de opbevares i tætsluttende beholder.

Tro mig, de er spist længe før sidste holdbarhedsdato 🙂

Spring du bare på kagerne. Rigtig god kage-bagefornøjelse til dig 🙂
Cookies med lakrids, mandler og hvid chokolade - SÅ lækre

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •