Kalkunbryst. I dag får du opskriften på en lækker helstegt kalkunsteg i ovn med grøntsager. <3
Retten du skal høre om, er en rigtig nem og lækker menu vi spiste i dag. Helstegt krydret kalkunbryst stegt sammen med ovnbagt grønt og ovnbagte hvidløg – alt tilberedt i ét og samme fad.
Det smarte – og lækre – var, at retten blev tilberedt i krydderolien fra et glas marinerede hvidløg.
Det var en super god idé, at bruge krydderolien. Gem den endelig, hvis du også har krydderolie fra f.eks. soltørrede tomater i overskud.
Vi spiste olieristede kartofler til. Det var smart, nu ovnen alligevel var i gang.
Det var en rigtig nem menu at lave, for maden laver – næsten – sig selv i ovnen.
Retten er også nem at købe ind til, for den kræver kun ganske få ingredienser.
Retten er både sund og fedtfattig. En god ret, hvis I gerne vil spise lidt sundere derhjemme. Spring du bare på.
Jeg iler med at bringe dig opskriften:
Kalkunbryst i ovn med grøntsager – få en god opskrift med kalkun her
Ingredienser
- 1 kalkunbryst eller f.eks. kyllingebrystfilet eller svinemørbrad
- 8 gulerødder i smalle stave
- 1 peberfrugt i strimler
- 1 rødløg i både
- ½ glas marinerede hvidløg incl. olie ca. 300 gram
- 2 spsk. barbecuekrydderi + salt og peber
- 25-50 gram smør (fordeles i smørklatter på kalkunbrystet) ca. 25-50 gram
- Tilbehør: Olieristede kartofler
Sådan gør du
- Start med kartoflerne. Anvisningerne ser du nederst.
- Krydr kalkunbrystet godt på alle sider.
- Læg smørklatter ovenpå, og steg det i ovnen i et fad for sig selv i 20-30 minutter v. 175 grader varmluft. Vend undervejs og læg nye smørklatter på toppen.
- Skræl gulerøddderne og skær peberfrugten og rødløget i strimler.
- Hæld grøntsagerne ned til fadet med kalkunbrystet, så der er grønt på alle sider. Vend kalkunbrystet igen. Hæld hvidløgene ved og hæld hvidløgsolien over kalkunbrystet.
- Sæt fadet i ovnen og steg yderligere ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft, til kalkunbrystet er helt gennemstegt (kernetemperaturen skal være minimum 75 grader)
- Vupti: Kød, kartofler og grønt er færdige på samme tid. Ca.
- Der bliver en lækker stegesky i bunden af kalkun/grøntfadet som kartofler kan dyppes i. Jævn den evt. med lidt fløde, men det behøves ikke. Stegeskyen smagte som en krydret smørsauce. Lækkert!
Olieristede kartofler:
- Rens kartoflerne og vend i olie (gøres nemmest ved at putte kartoflerne i en pose og hælde olie ved. Ryst posen godt).
- Hæld kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg i 45 minutter v. 175 grader varmluft.
Noter
Helstegt kalkunsteg med hvidløg stegt på grøntsagsbund – en nem og lækker ret
Forberedelserne til retten tager få minutter og det er både en nem, sund og velsmagende ret, hvor du kan bruge alle slags grøntsager.
Kalkunbryst kan erstattes med f.eks. kyllingebrystfilet eller hele kyllingelår og svinemørbrad også.
Det smarte ved at bruge et kalkunbryst er, at det er fedtfattigt kød. Krydr kødet godt, da kalkunfilet i sig selv er ret ferskt i smagen. Et rigtigt lækkert kalkunbryst, der var saftigt, mørt og velsmagende. Hvidløgsolien og de gavmilde smørklatter, der blev delt ud undervejs, hjalp godt på vej.
Vend kalkunbrystet ofte, så ingen af siderne steger “tørre”. Normalt tørsteger et kalkunbryst let, og det er derfor jeg også tit og allerhelst pakker det ind i bacon 😉
Smørklatterne resulterede også i den lækreste smørsovs, så spar ikke på smørklatterne 😉
Du kan bruge lige de grøntsager du har på lager, men rødløg, gulerødder og peberfrugt går altså rigtigt godt i spænd sammen.
Hvidløgsfeddene bliver rigtigt lækre, når de er bagte, og den lækre krydrede hvidløgsolie gør noget godt for både kalkunbryst og grøntsager.
Her lige et glimt fra fjeldhytten i det norske, hvor vi nød den lækre ret på sommerferien i Norge.
Alt vel i fjeldhytten hvor vi nød solen i 20 minutter (wuhu!).
Vi nåede lige ud med tæpper og bøger og vupti var solen væk igen. Det blev til et par bogkapitler for hyttens storlæsende piger. Drengene var på fisketur. Same procedure as…. 😉
I eftermiddag forkælede teenagerne deres forældre.
De stegte norske sveler – tykke pandekager – som de serverede med norsk smør, sukker og “syltetøy”.
Orv de var lækre, de smager som pandekager, bare lavet af en meget sødere dej.
Svelerne kan man købe alle steder, på de lokale cafeer og på de mange fjordfærger.
Mange spiser dem som en snack på farten og de kan fås med smør/sukker eller brunost (gedeost) i. Den med gedeosten i har vi endnu til gode at smage 😉
Hvor var det skønt at vi lige fik solen at se i dag. Bare en sprække i skyerne med blå himmel bagved. Landskabet bliver bare så meget smukkere og menneskene bliver gladere når “låget” bliver løftet af.
Det går rigtigt godt med læsningen heroppe. Jeg har læst 2 bøger på en uge og datteren 7 bøger (!) – incl. lydbøger.
Drengene får læst bøger om frilufts- og vildmarksliv. Skønt med god tid til læse-driverliv.
Jeg har læst “Den genfødte morder” af Kazinski og “Fri os fra det onde” af Kjetil Try – begge gode og anbefalelsesværdige bøger.
Vejrudsigten lover regn og læsevejr de nærmeste dage- vist desværre også hjemme i DK. Heldigvis har vi rigeligt med bøger med.
Her får du dagens sommerpostkort – som er de indtryk jeg vil gemme fra dagen. Det korte solstrejf og de lækre sveler.
Jo forresten, så fangede sønnike en fjeldørred, som han spiste til frokost. Han og faren har haft bid mange gange, igår af en monsterstor fisk som stadigvæk gemmer sig et sted derude i søen.
Den VIL familiens to fiskere SÅ gerne have på krogen, og der fiskes både i regn og tåge. Det handler jo bare om at tage det rigtige tøj på, mor. Nåeh ja! 🙂
Håber bare snart at der bliver lidt læsevejr på terrassen igen, men det tyder vejrudsigten desværre ikke på.
Vi skulle også have været på sejltur på Geiranger fjorden. Vi har prøvet at time turen lidt med vejrudsigten, men pyh hvor er det svært, når den er skummel hver dag!
Idag har det været efterårssommerferie hjemme i DK kan vi læse; håber virkelig at du også snart får solen at se igen 🙂
Hej
Vi lavede denne opskrift i går.
Og jeg tænkte på, om den måske kan laves i slow cooker?
Der står ikke noget om hvad ovnen skal stå på når kalkunen kommer ind de 20-30 min varmluft😅