•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hjemmelavet hønsekødssuppe og tarteletter med høns i aspargesI weekenden serverede jeg mormormad på matriklen.

En langtidssimret kæmpekylling blev til den lækreste hønsekødssuppe. Det plukkede kyllingekød blev til de lækreste tarteletter med høns i asparges. To retter af en kylling. Win-win.

 Jeg giver mig selv et kæmpe klap på skulderen for at have dristet mig ud i mormor-retterne og for faktisk at have fået så smagfulde retter ud af eksperimentet, at ikke engang en mormor ville kunne gøre det bedre. Det er vel bestået så? JAAA!! 😉

Så altså hermed, har du endnu ikke haft din debut i køkkenet med din første hønsekødssuppe eller din første omgang tarteletter, så kan du altså sagtens springe på her.

Det smarte ér, at du får både forret til dine gæster og skrub-af-suppe – altsammen ud af 1 kylling.Tarteletter og hønsekødssuppe - nem opskriftAltså det er rigtigt snedigt. Kyllingen skal koge i lang tid, og det vand den har kogt i bliver, som ved et trylleslag, forvandlet til den lækreste suppe. Kyllingekødet plukkes, der bages en sauce op og kyllingekød og asparges tilsættes. Så har du tarteletfyld. Det var den korte version. Det betyder jo altså, at du ud af én kylling får to lækre retter med rigeligt mad til familien på 4 i 2-3 dage.

Jeg foreslår dig at lave retterne en dag du har god tid, ikke fordi retterne er særligt vanskelige, men fordi kyllingen skal koge i 3-4 timer.

Her kommer opskriften på hønsekødssuppe og tarteletter med høns i aspargesTarteletter og hønsekødssuppe - nem opskrift

Tarteletter og hønsekødssuppe – nem opskrift

Hjemmelavet hønsekødssuppe og tarteletter med høns i asparges
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 30 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Kategori: Dagens ret
Keyword: hønsekødssuppe, tarteletter
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Hønsekødssuppe

  • 1 god stor fersk kylling min vejede 1400 gram
  • 4 liter kogende vand
  • Et bundt porrer
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • Salt/peber
  • Evt.: Knoldselleri eller persillerod i tern.
  • En pose blandede kød og melboller

Tarteletter

  • 50 gram smør
  • Plukket kyllingekød fra den kogte kylling Så meget kyllingekød som muligt
  • 1 liter suppefond hønsekødssuppen, kyllingen har kogt i
  • 2 dåser asparges HUSK: gem væden
  • 3 mel
  • Salt/peber
  • 2 pakker tarteletter

Sådan gør du

  • Gå igang 3-4 timer før maden skal serveres.
  • Køb en kæmpekylling og skyl den godt. Læg den i din store suppegryde og dæk med 4 liter kogende vand (koges nemmest i elkogekedlen).
  • Snit to af porrerne og løgene. Tilsæt til suppevandet. Gulerødderne og den sidste porre venter du med. Krydr godt med salt og peber.
  • Lad kyllingen simre i fonden 3-4 timer
  • Skum suppen af undervejs og smag suppen til.
  • Fisk kyllingen op. Den falder fra hinanden, men pyt med det, bare du får fisket alle kyllingestykkerne op. Lad bare løg/porrer blive i suppen. Tag 1 liter suppefond fra og sæt til side (skal bruges til tarteletterne).
  • Det er nu den sidste porre og gulerødderne skal tilsættes. Skær gulerødderne i små tern og porren i 2 cm. skiver. Du kan også tilsætte tern af knoldselleri, persillerod eller pastinak til suppen
  • Tilsæt til suppen og lad den koge op i et kvarters tid, inden kød og melboller tilsættes (suppen må IKKE koge, når først de er tilsat)
  • Imens suppen koger færdig, laver du tarteletfyldet:
  • Kyllingen er meget mør, efter at have kogt 3-4 timer. Det yderste bløde skind kasserede jeg, resten af kyllingekødet plukkede jeg af med en gaffel. Der blev en kæmpestor tallerken fyldt med kyllingekød.
  • Tarteletfyldet laver du af en opbagt sauce. Start med at hælde væden fra aspargesdåserne og gem vandet.
  • Smelt smør og tilsæt mel. Jeg startede med 3 dl. mel, men du skal bruge 4 hvis du gerne vil have ret fast tarteletfyld. Tilsæt aspargesvand og bag en sauce op.Tilsæt 1 liter suppefond, lidt af gangen. Rør godt, så saucen ikke klumper.
  • Når saucen har en fin konsistens smager du den til med salt og peber. Måske den skal have lidt ekstra jævning? Tilsæt nu asparges og kyllingekød.
  • Sæt tarteletterne i ovnen i 3-4 minutter på 125 grader
  • Fyld herefter tarteletfyldet i tarteletterne
  • Suppen nydes bagefter.

Noter

Tarteletfyldet er fryseegnet og det er suppen også. 
Hvis du ikke vil lave hønsekødssuppe, så kan fond'en fint bruges en anden gang
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nem, lækker og velsmagende hønsekødssuppe og lækkert kyllingekød til tarteletter

Det er nemt at købe ind til de to retter, og billige retter er det også. To fluer med et smæk. Forret og hovedret ud af samme kylling:

Gå igang 3-4 timer før maden skal serveres. Start f.eks. en søndag når Giro 413 skydes i gang. Så går du i komplet mormor-mode, det gjorde jeg! 🙂

Køb en kæmpekylling – jo større jo bedre.
DSC_1798

DSC_1803Her ser du en kylling der har kogt i 3-4 timer. Suppefonden er blevt kraftig og god. Skum suppen af og smag suppen til nu.
DSC_1850

DSC_1851

Du kan også tilsætte knoldselleri, persillerod eller pastinak til suppen. Jeg nøjedes med løg og gulerødder men tilsæt du gerne rodfrugter, hvis du har dem på lager
DSC_1855

DSC_1853 Der blev en kæmpestor tallerken fyldt med det lækreste mest velsmagende kyllingekød. Så er vi snart klar til tartelet-fest! 🙂DSC_1864

DSC_1866

Jeg har endnu til gode at bage mine egne tarteletter, men jeg flottede mig og købte de dyreste jeg kunne få i butikken. Skal der være tartelet-fest, så lad der være tartelet-fest! 😉 Men ok, jeg skal da engang prøve at bage mine tarteletter selv! (men du ved jo hvordan jeg har det med udrullede deje! Ikke godt! 😉
DSC_1869Jaaa julelys i især sønnikkes og gemals øjne. “MOR har du lavet TARTELETTER??” sagde min søn med sådan et udtryk som, var det næsten for godt til at være sandt? Han var noget skeptisk da han satte sig til bords. Mors havde jo sikkert snydt med et eller andet. Gjort tarteletterne mere fedtfattige f.eks.?

Næh nej, oldschool opskrift og der var jubel ved  middagsbordet. “Hvor mange må man tage?” Det plejer min søn ellers kun at sige når der serveres frikadeller, steaks, karbonader eller lignende lækkerier. Det er VIRKELIG en anbefaling, når sønnike kommer med denne melding!

Tartelet med høns i asparges til forret. DSC_1874Hønsekødssuppe med kød og melboller til hovedret. 
DSC_1868Jeg varmede kun en pakke tarteletter pr. dag, det var adfærdsregulerende i forhold til antallet. Ud af 1 kylling blev der til ialt 20 tarteletter. Rimeligt godt gået.

Du kan tro, at dette fad fik sønnikes øjne til at stråle!DSC_1876…og en god hønsekødssuppe fyldt med saft og kraft. Bemærk lige farven? Meget mere gul, end den hønsekødssuppe man kan købe?

Smagsmæssigt er der også en verden til forskel. Jeg er ikke helt overbevist om, at jeg får købt købe hønsekødssuppe nogensinde igen.

Det er ikke fordi det er så besværligt at lave suppen selv, du skal blot gå igang i rigtigt god tid, brug gerne en fridag. Der breder sig en hyggelig suppe-simre-duft, så ja, man går komplet i mormor-mode… 🙂

Rigtig god fornøjelse med mormor-syslerne. Har du succesoplevelser med bagte tarteletter hører jeg gerne om det og hjemmelavede kød og melboller for den sags skyld også 🙂

Jeg er altid frisk på en udfordring og nu har jeg jo fået boostet mit mormor-mads-ego 🙂
DSC_1882


  •  
  •  
  •  
  •  
  •