Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder – nemt og lækkert

  • Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkert
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkertKender du mon karrykål?

Jeg er sikker på, at du vil kunne blive fan for altid, hvis du prøver en portion. 🙂

Karrykål er en skøn ret. Krydret, mættende, sundt og billigt. Mega-billigt faktisk.

Hvis du læser trofast med på bloggen, så vil du vide, at der allerede nu findes mange rigtigt mange karrykål-opskrifter på bloggen. Jeg har prøvet utallige varianter  – med/uden kød og med forskellige grøntsager.Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkertDen variant du skal høre om i dag, synes jeg nok alligevel stikker alle de andre jeg har lavet. Denne gang prøvede jeg at ovnstege karrykålen og halløj, hvor var det en god ide.

Det er også fint at tilberede karrykål i gryde men nogle gange kan det godt blive ret “vandigt”. Når retten tilberedes i ovn, så sprødsteger kålen, når væden er fordampet og det giver en skøn svitset overflade.

En skøn, stegt smag, der kunne minde lidt om “indmaden” i en lækker forårsrulle måske? Dryp gerne lidt soya på den færdige ret, hvis du er til “soya i rullen”. 😉Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkertJeg har en smart støbejernsfad, som passer både på komfur og i ovn. Det er genialt, for så kan jeg svitse grøntsagerne på panden først og så lade retten stege færdig i ovnen bagefter.

Har du ikke sådan et stegefad, så kan du sagtens svitse kål/kød på en almindelig pande og så hælde retten i et ildfast fad og lade den stege færdig her.Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkertJamen hvordan laver man så den ovnstegte karrykål dér?

Kig med, så får du opskriften lige her:

Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkert
Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Billigt hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: hvidkål, retter med hvidkål
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram bacon i tern
  • 2-3 tsk karry Alt efter hvor stærk du ønsker maden
  • 2 bouillonterninger
  • ½ hvidkål eller 1 helt spidskål
  • 5 gulerødder i tern
  • 3 porrer i skiver
  • ½ liter kogende vand
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Frikadeller medister eller frankfurtere?

Sådan gør du

  • Svits bacon, karry og bouillonterninger
  • Vask og rens porrerne og skræl gulerøddderne.
  • Snit porrer, hvidkål og gulerødder fint og tilsæt
  • Krydr godt.
  • Kan al kålen ikke være på panden på samme tid, så tilsæt det lidt efter lidt, til kålen er faldet lidt sammen.
  • Lad alle ingredienser svitse sammen lidt. Vend flere gange undervejs.
  • Tilsæt kogende vand
  • Sæt fadet i ovnen på 175 grader varmluft og steg i ca. 45 minutter. Retten kan også laves færdig i gryde og den er færdig, når kålen er "gennemkogt"
  • Vend kålen rundt flere gange undervejs.
  • Smag til og vurdér om du synes der skal tilsættes ekstra karry eller salt/peber. Du kan også smage til med soya.
  • Fadet er færdigt, når al væden er fordampet og kålen ser lækker stegt ud på toppen.
  • Nyd den ovnstegte hvidkål som den er, med frikadeller ell. lign. Tilsæt evt. soya.

Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkertOvnbagt karrykål smager bare skønt og det er en taknemmelig ret, for du kan bruge lige de grøntsager og det kød du har på lager. Prøv f.eks. også at lave denne ret med hakket svinefars eller hakket oksekød måske?

Det er nemt at lave karrykål efter Stop Madspilds-princippet: Brug hvad du har i dine køkkenskabe og grøntsagsskuffer.

Jeg havde lige porrer, gulerødder og hvidkål på lager – heraf opskriften.

Det er højsæson for begge dele og det er tit den tilgang jeg bruger i mit køkken.

Det giver bare SÅ god mening, at lave mad af de ingredienser der er sæson for og som vi nemt kan få fat i, her i Danmark. Bæredygtigtigt også, hvis råvarerne ikke skal transporteres til Danmark fra Langtbortistan? Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkertDet er rigtigt nemt at lave retten og som beskrevet ovenfor, kan den laves både i gryde eller i ovn.

Billederne her viser hvordan du laver retten i ovn:

Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkertEt hvidkåls-hovede kan ofte købes for en ti’er – ihvertfald her i oktober måned. Man kommer virkelig langt med et helt hvidkål og det fylder rigtigt meget, når det er fint-snittet

Jeg har af samme grund kun brugt ½ hvidkål til denne ret. Du kan også sagtens bruge spidskål, der er langt mere mild i smagen.

Jeg glæder mig til at eksperimentere endnu mere med denne ovnbagte hvidkål. Er du vimmer, hvor er potentialet stort 🙂

Spring du bare på denne opskrift. Retten er nem og hurtig at lave og – næsten – kalorielet også.:-) 
Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkert
Rigtig god fornøjelse med den ovnbagte hvidkål.

Den var et  hit i min familie og jeg er sikker på at den også vil kunne blive det hjemme i din. 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om