•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemtEr du mon også vild med risengrød?

Jeg kan spise det hele året rundt, men mon ikke vi især er mange der spiser det, når julemåneden nærmer sig? Nisserne på loftet ikke mindst 😉

Risengrød er en oplagt ret, hvis det skal gå lidt hurtigt i køkkenet. Det er også et hit, hvis man lige har lidt for meget mælk i køleskabet, der trænger til at blive brugt.

Her i vores familie, spiste vi tit risengrød, da børnene var små. De elskede/elsker det, selvom mændene i familien vist nu synes, at det ikke er “rigtigt” mad, men vel nærmere en dessert? 🙂Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemtHer i huset laver vi næsten altid risengrød i mikroovnen, fordi det bare er det nemmeste og fordi grøden ikke brænder på. Vi kender vist alle til smagen af brændt risengrød?  Når du laver risengrød i mikrobølgeovnen, risikerer du ingen afsveden grød. Det er virkelig en succeshistorie.

Hvis du “koger” risengrøden ved lav effekt i mikroovnen, så slipper du for at holde øje med det (du skal kun lige røre et par gange undervejs).

Koger du ved høj effekt, kan du risikere, at grøden “bruser over”, så brug en mikrobølgeovns-form med meget høj kant eller allerbedst: tilbered ved en kombi af høj/lav effekt, som beskrevet i opskriften nedenfor.
Har du endnu ikke prøvet at lave risengrød i mikrobølgeovnen og er det første gang du prøver i dag, er jeg sikker på at du vil tænke: “Ej, hvorfor har jeg dog aldrig gjort dette før?” Det er bare så meget nemmere. Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemtOpskriften får du lige her:

Risengrød i mikroovn – nem og hurtig opskrift

Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemt
Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat - SÅ nemt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: mikroovn, risengrød
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter mælk sødmælk er bedst at bruge
  • 2 dl grødris Pama ris kan også bruges
  • Lidt salt

Sådan gør du

  • Hæld ris og salt i en mikrobølgeovns-form af plastic eller af glas. Den skal have en høj kant og kunne holde til høj temperatur. Tilsæt mælk
  • Sæt grøden i mikrobølgeovnen og tilbered først ved høj effekt i 5 minutter. Rør herefter
  • Lav herefter grøden færdig ved lav effekt ca. 350 watt i ca. 15-20 minutter. Start med 10 minutter først og fortsæt med 5 minutter af gangen herefter. Rør efter hver gang.
  • Stop når risengrøden stadigvæk er lidt "tynd" og lad den trække nogle minutter, før du serverer den. Grøden "sætter" sig nemlig efter tilberedningen.
  • Serveres varm med sukker, kanel og smørklat og gerne en hvidtøl til
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det er nemt at koge risengrød i mikroovnen og grøden brænder ikke på

Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemtMåske du synes det lyder besværligt at skulle tjekke grøden hvert 5. minut? Fortvivl ej, det tager kun få sekunder og til gengæld undgår du at grøden bruser over i mikrobølgeovnen.

Jeg har lavet risengrød i mikrobølgeovnen en MASSE gange og jeg har kun oplevet grød der “bruser” over få gange. Det har hver gang været når jeg har været utålmodig og skruet op til høj effekt i hele tilberedningstiden (jeg har fortrudt hver gang)

Nem og lækker risengrød i mikroovn

Spring du roligt på mikrobølgeovns-risengrøden. Det er super nemt.

Har du spørgsmål til processen, så skriv gerne her nedenfor, eller kast dig ud i projektet.

Tænk alt det risengrød der venter os forude. Snart venter december. Risengrød der skal på loftet. Ris a la mande, der skal laves. Mange gange. 🙂Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemtJeg er glad for at kunne tippe dig om mikrobølgeovns-versionen her. Dit risengrødsliv bliver SÅ meget lettere fremover 🙂

Jeg håber du bliver fan af metoden, ligeså meget som vi er her i huset. 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •