Risengrød i mikroovn – med kanel, sukker og smørklat – SÅ nemt

  • Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemt

Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemtEr du mon også vild med risengrød?

Jeg kan spise det hele året rundt, men mon ikke vi især er mange der spiser det, når julemåneden nærmer sig? Nisserne på loftet ikke mindst 😉

Risengrød er en oplagt ret, hvis det skal gå lidt hurtigt i køkkenet. Det er også et hit, hvis man lige har lidt for meget mælk i køleskabet, der trænger til at blive brugt.

Her i vores familie, spiste vi tit risengrød, da børnene var små. De elskede/elsker det, selvom mændende i familien vist nu synes, at det ikke er “rigtigt” mad, men vel nærmere en dessert? 🙂Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemtHer i huset laver vi næsten altid risengrød i mikroovnen, fordi det bare er det nemmeste og fordi grøden ikke brænder på. Vi kender vist alle til smagen af brændt risengrød? Nej. Den er ikke god den smag. Når du laver risengrøden i mikrobølgeovnen, risikerer du ingen afsveden grød. Det er virkelig en succeshistorie.

Hvis du “koger” risengrøden ved lav effekt i mikroovnen, så slipper du for at holde øje med det (du skal kun lige røre et par gange undervejs). Koger du ved høj effekt, kan du risikere, at grøden “bruser over”, så brug en mikrobølgeovns-form med meget høj kant eller allerbedst: tilbered ved en kombi af høj/lav effekt, som beskrevet i opskriften nedenfor.
Har du endnu ikke prøvet at lave risengrød i mikrobølgeovnen og er det første gang du prøver i dag, er jeg sikker på at du vil tænke: “Ej, hvorfor har jeg dog aldrig gjort dette før?” Det er bare så meget nemmere. Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemtOpskriften får du lige her:

Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemt
Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat - SÅ nemt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 2 -3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter mælk jeg brugte skummetmælk
  • 2 dl grødris
  • Lidt salt

Instruktioner

  • Hæld ris og salt i en mikrobølgeovns-form af plastic eller af glas. Den skal have en rimeligt høj kant og kunne holde til høj temperatur.
  • Tilsæt mælk
  • Sæt grøden i mikrobølgeovnen og tilbered først ved høj effekt i 5 minutter. Rør herefter
  • Lav herefter grøden færdig ved lav effekt i ca. 15-20 minutter. Start med 10 minutter først og fortsæt med 5 minutter af gangen herefter. Rør efter hver gang.
  • Stop når risengrøden stadigvæk er lidt "tynd" og lad den trække nogle minutter, før du serverer den. Grøden "sætter" sig nemlig efter tilberedningen.
  • Serveres med sukker, kanel og smørklat

Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemtMåske du synes det lyder besværligt at skulle tjekke grøden hvert 5. minut? Fortvivl ej, det tager kun få sekunder og til gengæld undgår du at grøden bruser over i mikrobølgeovnen.

Jeg har lavet risengrød i mikrobølgeovnen en MASSE gange og jeg har kun oplevet grød der “bruser” over få gange. Det har hver gang været når jeg har været utålmodig og skruet op til høj effekt i hele tilberedningstiden (jeg har fortrudt hver gang)

Spring du roligt på mikrobølgeovns-risengrøden. Det er super nemt. Håber ikke jeg fik det til at lyde alt for kryptisk her?

Har du spørgsmål til processen, så skriv gerne her nedenfor, eller kast dig ud i projektet.

Tænk alt det risengrød der venter os forude. Snart venter december. Risengrød der skal på loftet. Ris a la mande, der skal laves. Mange gange. 🙂Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemtJeg er glad for at kunne tippe dig om mikrobølgeovns-versionen her. Dit risengrødsliv bliver SÅ meget lettere fremover 🙂

Jeg håber du bliver fan af metoden, ligeså meget som vi er her i huset. 🙂

 

Mere inspiration

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ulla

Hvilken effekt har din microovn. Min har 900w. Som max.
Er det ok. Og skal den helt ned på det mindste. Den kan tage 10 %- 30% -50% -og 80%. Jeg vil nødig have det ud i hele ovnen. Mvh Ulla

Hanne

Øj, det er da det bedste tip, jeg længe har fået. Jeg har de sidste par år lavet det i den almindelige ovn i et glasfad. Hvorfor kan man ikke bruge glas i mikroovnen?
Og nu vil jeg så overveje, om jeg skal begynde at lave risengrød til mig selv, for vi har ikke fået det, siden det sidste barn (en risengrødsglad datter) fløj fra reden. Min mand synes, at risengrød er en ret overvurderet spise. December eller ej. Og december eller ej: Tak for mange gode opskrifter og stemningsbilleder. Mange gode hilsener fra Danmarks sydvestlige hjørne Hanne