Italienske kødboller. Uhm her får du opskriften på lækre krydrede oksekødsfrikadeller i italiensk tomatsovs.

Se lige en lækker gryde, der blev serveret i sommerhuset i weekenden.

Totalt lækre kødboller med hvidløg, timian, oregano og basilikum serveret i en rigtig lækker tomatsauce.

Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Vi var 2 til bords og det var jo lige før at vi kunne have spist pastaretten som Lady og Vagabonden. Mon ikke vi husker den klassiske nuttede romantiske kyssescene? Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Der var nu ingen italiensk der spillede romantisk musik for min mand og jeg.

Maden smagte derimod som englene synger. Jeg har derfor glædet mig mega meget til at dele opskriften med dig.

Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Nedenfor får du både opskriften på de lækre oksefrikadeller og tomatsovsen. Begge dele kan sagtens nydes hver for sig.

En god idé, at lade frikadellerne stege færdige i tomatsovsen. Kødbollerne fik smag af tomatsovsen og omvendt. Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Jeg brugte min sautérpande til retten, men du kan sagtens også bare bruge en høj pande eller gryde.

Du kan lave kødbollerne og tomatsovsen og så lade retten simre færdig i ovn. Der er mange muligheder.Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Det er faktisk en nem ret at lave, selv på en hverdag. Retten vil være et hit som aftensmad og både børn og voksne vil elske den.Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Opskriften er nem og du får den lige her

Italienske kødboller med tomatsovs og pasta – få en god nem opskrift på krydrede oksefrikadeller her

Italienske kødboller med tomatsovs og pasta
Krydrede oksefrikadeller med tomatsovs til pasta
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Italienske kødboller med tomatsovs og pasta
Kategori: nem aftensmad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kødboller:

  • 300 gram hakket oksekød kan erstattes med hakket kalv/flæsk, svinekød eller kyllingekød
  • 1 revet løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 4 spsk rasp
  • tsk oregano tørret eller 1 spsk frisk (kan udelades eller erstattes med andre krydderier f.eks. rosmarin)
  • 1 tsk basilikum tørret eller 1 spsk frisk (kan udelades eller erstattes med andre krydderier f.eks. rosmarin)
  • 1 tsk timian tørret eller 1 spsk frisk (kan udelades eller erstattes med andre krydderier f.eks. rosmarin)
  • salt/peber
  • olie/smør til stegning

Hjemmelavet tomatsovs

  • olie til stegning
  • 1 løg i tern
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 dåser flåede tomater ell. 500 gram tomat passata. Friske tomater kan også bruges
  • 140 gram koncentreret tomatpuré kan udelades og erstattes med 1 dåse ekstra flåede tomater
  • 3 dl kogende vand spæd evt. til med ekstra
  • tsk oregano ell. 1 spsk frisk - kan erstattes med andre krydderier
  • tsk basilikum ell. 1 spsk frisk - kan erstattes med andre krydderier
  • tsk rosmarin ell. 1 spsk frisk. Kan erstattes med f.eks. timian
  • 2-3 tsk sukker smag til. Kan også udelades
  • salt/peber smag til

Sådan gør du

Kødboller:

  • Rør farsen med æg og rasp. Riv løget fint og tilsæt friskpressede hvidløgsfed.
    Italienske kødboller med tomatsovs og pasta
  • Tilsæt krydderier og rigeligt salt og peber. Rør farsen og lad den gerne hvle i køleskabet lidt
    Italienske kødboller med tomatsovs og pasta
  • Varm olie op i en sautérpande/en høj pande eller bradepande, der kan bruges på komfuret. Form små kødboller med en dessertske. Steg nu frikadellerne ca. 3-4 minutter på hver side
    Italienske kødboller med tomatsovs og pasta
  • Kødbollerne skal ikke steges helt færdige, da de bliver tilberedt færdige i tomatsovsen senere
    Italienske kødboller med tomatsovs og pasta
  • Stil frikadellerne til side og brug nu panden til at lave tomatsovsen i - gem stegeskyen
    Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Tomatsovs:

  • Skær løget i tern og svits i olien på panden. Tilsæt hvidløg
    Italienske kødboller med tomatsovs og pasta
  • Hæld flåede tomater eller tomatpassata i panden sammen med koncentreret tomatpuré. Skyl dåserne i lidt vand, for at få det sidste med. Tilsæt krydderier og vand
    Tomatsovs til pizza og pasta - nem opskrift
  • Lad nu tomatsovsen simre nogle minutter og smag så til med sukker. Mængden afgør du selv. Sukker kan også udelades
    Italienske kødboller med tomatsovs og pasta
  • Læg forsigtigt kødbollerne ned i tomatsovsen og lad retten simre 10-15 minutter ved svag varme. Kog pasta imens. Pynt evt. med friske oreganoblade før servering
    Italienske kødboller med tomatsovs og pasta
  • Kog pasta imens retten kødboller og tomatsovs simrer færdig og servér
    Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Noter

Kødbollerne kan også laves med hakket kalv/flæsk, hakket svinekød eller hakket kyllingekød. 
Brug gerne de krydderier du bedst kan lide: rosmarin, timian, oregano, basilkum er fine. Tilsæt evt. et strejf spidskommen, hvis du er vild med det
Kødbollerne kan laves på stegepande og tomatsovsen i gryde og herefter kan tomatsovsen hældes over frikadellerne og retten tilberedes færdig i ovn.
Retten er fryseegnet
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

 

Krydrede oksefrikadeller med italiensk tomatsauce – nem og lækker aftensmad

Se lige. Jeg fandt sådan en karton tomat passata i sommerhusets spisekammer.

Hvad er tomat passata?Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Køb du bare sådan en karton i din butik også. Tomat passata er blendede tomater – en slags tomatpuré.

Fuldt modnede tomater blendes, og har derfor en rigtig god og sød tomatsmag.Italienske kødboller med tomatsovs og pasta Flåede tomater kan dog sagtens bruge også. Du behøver ikke gå i en specialbutik. 🙂

Sikke en dejlig tomatsauce. En nem sovs med tomater, der kun bliver bedre, jo længere tid den simrer.

Italienske kødboller med tomatsovs og pastaFrikadeller lavet af hakket oksekød smager altså super godt.

Man kan dog sagtens bruge hakket kalv/flæsk til frikadellerne også. Du kan også bruge hakket svinekød eller kyllingekød også.

Prøv også disse græske frikadeller med svinekød – uhm de er også gode.

Herhjemme kommer vi til at lave oksefrikadellerne mange gange herhjemme fremover også. De smager nemlig super godt.Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Spicey meatballs – uhm de vil også være et hit som frikadeller på spyd, måske til buffet?Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

Kødbollerne var nu altså også bare et hit i tomatsovsen. Det gav en god smag, at lave tomatsovsen i samme pande, som frikadellerne var stegt i.

Sikke en lækker ret. Den må du prøve. Din familie vil juble, er jeg sikker på.

Vi spiste spaghetti til de italienske kødboller, helt som Lady og Vagabonden. Retten vil også smage godt med kartoffelmos eller ovnkartofler til.

Italienske kødboller med tomatsovs og pasta

På bloggen finder du flere lækre opskrifter på frikadeller og kødboller, f.eks. disse kødboller á la Ikea?

1.

Kødboller i tomatsovs opskrift nem aftensmad
Kødboller i tomatsauce er en nem og lækker ret - perfekt til pasta
Se opskriften her
Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld ret

2.

Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad
Boller i karry - med lækre kødboller lavet direkte i karrysovsen
Se opskriften her
Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad

3.

Frikadeller opskrift - god frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Se opskriften her
Frikadeller opskrift - god frikadellefars

4.

Krydrede kyllingefrikadeller – sunde & lækre
Lækre krydrede kyllingefrikadeller
Se opskriften her
Krydrede kyllingefrikadeller – sunde & lækre

5.

Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
Den bedste opskrift på klassiske frikadeller med havregryn
Se opskriften her
Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

6.

Kyllingefrikadeller med tomatsovs - opskrift
Kyllingefrikadeller med tomatsauce og ovnbagte grøntsager er en nem hverdagsmenu
Se opskriften her
Kyllingefrikadeller med tomatsovs - opskrift

7.

Kyllingefrikadeller med peberfrugt - nem opskrift
Lækre frikadeller af kyllingefars
Se opskriften her
Kyllingefrikadeller med peberfrugt opskrift

8.

Fattigmands tournedos med bacon i flødesovs
Lækre frikadeller med bacon i tomat flødesovs
Se opskriften her
Fattigmands tournedos med bacon i flødesovs

9.

Grillspyd med hakket oksekød på grill el. ovn
Grillede oksekødsruller med løg, hvidløg og peberfrugt
Se opskriften her

10.

Græske frikadeller med feta - nem opskrift
Nemme lækre frikadeller med feta ost, persille, timian, oregano og basilikum
Se opskriften her
Græske frikadeller med feta - nem opskrift

Italienske kødboller med tomatsovs og pasta


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.