Jordbærcrumble. I dag får du opskriften på en nem og lækker crumble med jordbær, mandler og knas.
Jordbær er sommerbær. Heldigvis kan man få sommeren til at vare hele året, hvis man har en pose af de gode bær i fryseren.
Da vi besøgte min svigermor i weekenden spurgte hun: “Vil du have et par poser jordbær med hjem?”. Jo tak, meget gerne! Det svarer jeg altid når hun spørger 🙂
Det blev bl.a. til den LÆKRESTE jordbærcrumble, som du skal høre om i dag.
Fantastisk lækker crumble med jordbær, som jeg giver mine varmeste anbefalinger.
Måske du også har nogle poser jordbær i fryseren du kan bruge?
Det kan jo også være du har fri adgang til sommersøde jordbær i det fri, i haven, i supermarkedet eller i din vejbod? 🙂
Brug gerne de bær, du ellers har sorteret fra, til denne kage. 2. sorterings jordbær går fint an.
Crumblen kan også laves med andre bær eller andre frugter,hvis du ikke lige har jordbær på lager.
Prøv den også med rabarber, æble, blommer, pærer?
Få inspiration til andre lækre crumble kager nederst i dette indlæg.
En crumble er en super nem kage at bage, for det er bare en smuldredej, der skal smuldres på toppen af bær eller frugt.
Nemmere bliver det ikke.
Jeg iler med opskriften på jordbærcrumble med mandler og knas. Den er nem. Du får den lige her:
Jordbærcrumble – få en god nem opskrift lækker crumble med jordbær
Ingredienser
- 1 kg frosne eller friske jordbær kan erstattes med andre bær eller anden frugt
- 175 gram sukker
- 3 tsk. vanilje
- 3 spsk Maizenamel Hvis du bruger friske bær, behøver du ikke bruge maizenamel
Crumbledej
- 150 gram smør
- 125 gram sukker
- 150 gram hvedemel
- 3 tsk. vaniljesukker
- 125 gram havregryn
- 100 gram mandler grofthakkede
Sådan gør du
- Fordel jordbærrene i et ildfast fad eller brug to mindre fade. Det er vigtigt at crumbledejen bliver bredt godt ud. Bland sukker med maizenamel og vanillesukker. Drys blandingen over jordbærrene. Maizenamelet vil opsuge væden fra jordbærrene.
- Imens jordbærrene "trækker" laver du crumbledejen. Crumble er en smuldredej, en rigtig nem dej, hvor ingredienserne bare skal smuldres sammen.
- Smør smuldres med de øvrige ingredienser: Mel, sukker, vaniljesukker og havregryn. Hak mandlerne groft og gør dem klar til at drysse på toppen.
- Drys smuldredejen over jordbærrene og de grofthakkede mandler øverst. Dejen bliver ikke fast og sammenhængende men smuldrende.
- Bag jordbærcrumblerne ca. 30 minutter ved 175 grader varmluft. Crumblen er færdig, når den er gylden og sprød på toppen.
- Servér jordbærcrumblen lun med iskoldt flødeskum til eller vaniljeis
- En lækker jordbærcrumble
Noter
Crumblen kan fryses bagt og lunes i ovnen efter optøning
Du kan bruge andre bær eller anden frugt til kagenJordbærkagen er lækker at servere som dessert med vaniljeis eller flødeskum til
Sprød og lækker crumble med jordbær – med knas og bagte mandler på toppen
Sikke en lækker jordbærkage og super nem at lave er den også.
Havregryn i dejen, giver kagen bid og knas. En perfekt opskrift på smuldredej, der kan bruges til andre crumble kager også.
Mandler på toppen af en crumble, er bare lækkert. Hvis du hakker dem groft, bliver de bagte og sprøde på toppen af jordbærcrumblen.
Smuk ser jordbærkagen ud. Der blev til 2 dejlige jordbærcrumble kager.
Jeg kan godt lide at crumbledejen bliver bredt så meget som muligt ud, så den bliver mest mulig sprød og ikke for blød.
Vi spiste den ene crumble og den anden kom i fryseren.
Crumblekager kan snildt tages op af fryseren og varmes påny i ovnen. Frys med fad og hele molevitten: så er der en hurtig gæstedessert (eller familiedessert) til en travl dag.
Sprød crumble på toppen og lækker sød frugt i bunden. En skøn frugttærte.
Så bliver det ikke meget bedre!
Verdens nemmeste og lækreste kage! Bare vent til æblerne begynder at gå amok i haven, så kan du nemlig også lave æblecrumble.
Brug samme opskrift, som ovenfor, til crumbledejen.
Pærecrumble er også godt. Og kirsebærcrumble. Og brombærcrumble…..Kun fantasien sætter grænser 🙂Her jordbærcrumble med en lille klat vanillecreme til. Mellem os sagt, er det verdens BEDSTE dessert! Sprød, sød, lækker smørsmag og med en frisk frugtsmag. Fantastisk.
Gå så lige på jagt i den fryser eller køb en pose frosne bør i supermarkedet. That’s an order! 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på jordbærkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Skal der også maizenamel i, når jeg bruger æbler i stedet for i opskriften?
Glæder mig sådan til at bage en med jordbær en med brombær og en med æbler i eftermiddag 😊
Har lige lavet din lækre jordbærcrumble. Fulgte opskriften til punkt og prikke ……….. Mums det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver den.
Min søde genbo fik et stykke … hun var mindst lige så begejstret som jeg er ……. Tak
Har også lavet dine lakrids cookies ……….. uhmmm MUMS <3
Hejsa Gitte
Fandt din hjemmeside helt tilfældigt da jeg søgte på jordbærcrumble…… Og det ser ud til du har verdens bedste opskrift på sådan en udsøgt kage
Jeg plejer at lave æble crumble. Elsker æble/kanel med den lækre crumbledej over. Jordbær variationen skal helt sikkert afprøves, det passer fint med at de sidste jordbær skal bruges inden den nye høst.