•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_4086Jordbær er sommerbær og er man heldig, kan man få sommeren til at vare hele året, hvis man har en pose af de gode bær i fryseren.

Da vi besøgte min svigermor i weekenden spurgte hun: “Vil du have et par poser jordbær med hjem?”. Jo tak, meget gerne! Det svarer jeg altid når hun spørger 🙂

Det har denne gang resulteret i 3 glas jordbær/rabarbermarmelade og den LÆKRESTE jordbærcrumble.DSC_4076En fantastisk lækker crumble med jordbær, som du er nødt til at prøve at lave. Måske du også har nogle poser jordbær i fryseren du kan bruge?  Hvis ikke, kan det være at du ser denne opskrift på en helt anden årstid? Måske der er sommersøde jordbær i det fri? 🙂

Crumblen kan laves med andre bær eller andre frugter,hvis du ikke lige har jordbær på lager. Jordbærcrumble - lækker crumble med jordbær

Jeg iler med opskriften på jordbærcrumble med mandler og knas. Den er nem:

Jordbærcrumble – lækker crumble med jordbær

Jordbærcrumble med smør, mandler og knas - smagen af sommer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: crumble, jordbær, jordbærcrumble
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg frosne eller friske jordbær kan erstattes med andre bær eller anden frugt
  • 175 gram sukker
  • 3 tsk. vanilje
  • 3 spsk Maizenamel Hvis du bruger friske bær, behøver du ikke bruge maizenamel

Crumbledej

  • 150 gram smør
  • 125 gram sukker
  • 150 gram hvedemel
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 125 gram havregryn
  • 100 gram mandler grofthakkede

Sådan gør du

  • Fordel jordbærrene i et ildfast fad eller brug to mindre fade. Det er vigtigt at crumbledejen bliver bredt godt ud.
    Bland sukker med maizenamel og vanillesukker. Drys blandingen over jordbærrene. Maizenamelet vil opsuge væden fra jordbærrene.
    Jordbærcrumble - lækker crumble med jordbær
  • Imens jordbærrene "trækker" laver du crumbledejen. Crumble er en smuldredej, en rigtig nem dej, hvor ingredienserne bare skal smuldres sammen.
  • Smør smuldres med de øvrige ingredienser: Mel, sukker, vaniljesukker og havregryn. Hak mandlerne groft og gør dem klar til at drysse på toppen.
    Jordbærcrumble - lækker crumble med jordbær
  • Drys smuldredejen over jordbærrene og de grofthakkede mandler øverst. Dejen bliver ikke fast og sammenhængende men smuldrende.
    Jordbærcrumble - lækker crumble med jordbær
  • Bag jordbærcrumblerne ca. 30 minutter ved 175 grader varmluft. Crumblen er færdig, når den er gylden og sprød på toppen.
    Jordbærcrumble - lækker crumble med jordbær
  • Servér jordbærcrumblen lun med iskoldt flødeskum til eller vaniljeis
    Jordbærcrumble nem crumble med jordbær
  • En lækker jordbærcrumble
    Jordbærcrumble nem crumble med jordbær

Noter

Kagen kan fryses bagt og lunes i ovnen efter optøning
Du kan bruge andre bær eller anden frugt til kagen
Kagen er lækker at servere som dessert med vaniljeis eller flødeskum til
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En sprød og lækker jordbærcrumble – med knas og bagte mandler på toppen

Det er rigtig nemt at lave jordbærcrumble, for smuldredejen skal bare drysses på toppen. Det er godt at der er havregryn i dagen, så den har godt med bid. En perfekt opskrift på smuldredej, der kan bruges på andre crumbler også. DSC_4073Mandler på toppen af en crumble, er bare lækkert og hvis du hakker dem groft, bliver de bagte og sprøde på toppen af jordbærcrumblen. DSC_4070Smuk ser den ud. Jeg lavede to helt identiske skåle. Jeg kan godt lide at crumbledejen bliver bredt så meget som muligt ud, så den bliver mest mulig sprød og ikke for blød. Vi spiste den ene crumble og den anden kom i fryseren.

Crumblekager kan snildt tages op af fryseren og varmes påny i ovnen. Frys med fad og hele molevitten: så er der en hurtig gæstedessert (eller familiedessert) til en travl dag.  DSC_4081

Sprød crumble på toppen og lækker sød frugt i bunden.

Så bliver det ikke meget bedre!

Verdens nemmeste og lækreste kage! Bare vent til æblerne begynder at gå amok i haven, så kan du nemlig også lave æblecrumble. Brug samme opskrift, som ovenfor, til crumbledejen.

Pærecrumble er også godt. Og kirsebærcrumble. Og brombærcrumble…..Kun fantasien sætter grænser 🙂DSC_4084Her jordbærcrumble med en lille klat vanillecreme til. Mellem os sagt, er det verdens BEDSTE dessert! Sprød, sød, lækker smørsmag og med en frisk frugtsmag. Fantastisk.

Gå så lige på jagt i den fryser eller køb en pose frosne bør i supermarkedet. That’s an order! 🙂DSC_4091


  •  
  •  
  •  
  •  
  •